Text

Ingen värme i hus U och T i Västerås

Just nu har vi läckage på en radiator i U-huset. Det påverkar alla element i U-huset och T-huset, vilket innebär att de kommer vara kalla. Om allt går som planerat kommer värmen vara tillbaka inom någon dag.

Campus/Lokalservice (2021-10-19 klockan 09.30)


Omfattande takarbete på hus R i Västerås

Blästring med tryckluft för att ta bort gammal takfärg har utförts på hus R. Det har samlats en hel del färgflagor på marken och i rabatter runt huset samt på innergårdar. Fastighetsägaren Hemsö ser till att det blir uppstädat.

Just nu pågår målning av taket vilket ledde till obehag för några i huset då det satt ett ventilationsintag på taket som försörjer en del av huset med friskluft. Ventilationen från detta intag är nu avstängt tills målningsarbetet
är utfört och ventilationen kan slås på igen utan risk för obehag från ventilationen. Arbetet skulle ha varit klart tidigare, men omständigheter som sjukdom har fördröjt arbetet.

Campus /Lokalservice

Hej student!

Ny student

Här hittar du allt du behöver veta för att få en bra start på dina studier.

Ny student

Du kan vaccinera dig på din nya studieort

Aktuellt

 • Datum 2021-10-07
 • Artikeltyp Aktuellt

Nominera Årets alumn 2021

Nu kan du påverka vem som blir Årets alumn 2021. Nominera dina kandidater senast 15 november 2021.

om Nominera Årets alumn 2021

Campus är öppet

Campus är öppet för studenter och allmänhet. Här hittar du våra öppettider. Välkommen!

Läs mer

Bli MDH-ambassadör

Vi söker fler MDH-ambassadörer! Är du utåtriktad och har lätt för att få kontakt med människor? Tycker du om att plugga hos oss och vill ha ett givande extrajobb? Sök senast den 28 oktober.

Läs mer
 • Datum 2021-10-11
 • Artikeltyp Aktuellt

Snart dags att skriva tenta

Nästa tentaperiod är den 1-6 november (25-30 oktober för utvalda program). Kom ihåg att anmäla dig senast 10 dagar innan tentatillfället. Glöm inte att avanmäla dig om du vet att du inte ska skriva tentan.

om Snart dags att skriva tenta
 • Datum 2021-10-01
 • Artikeltyp Aktuellt

Undervisningen kan ställas om till digital med tre timmars varsel

Om läraren har förkylningssymptom ska han eller hon meddela studenterna i förväg om undervisningen på campus ställs om till digital undervisning. För undervisning på förmiddagen ska läraren meddela ändringen redan dagen innan.

om Undervisningen kan ställas om till digital med tre timmars varsel

Letar du efter exjobb? Delta på exjobbsdagen!

Under exjobbsdagarna – 25/10 till 31/12 – visar företag upp exjobbsuppdrag till dig som student. Exjobbsdagarna inleds med en digital kick-off där du som student kan träffa företagen via Zoom. Anmäl dig redan idag!

Läs mer

Letar du bostad?

Bostad Västerås har lediga studentbostäder.

Bostad Västerås webbplats

Händelser vid MDH

Påverka din framtida karriär redan idag!

 • 2021-10-22 09:45–12:15
Digitalt via Zoom.
Varmt välkommen till en digital karriärdag för studenter på grundprogram inom området hälsa, vård och välfärd, den 22 oktober kl. 10.00-12.00.

ACT-Att hantera stress och främja hälsa

 • 2021-10-27 10:00
Eskilstuna
Känner du att stressen är ett problem för dig? Skapar det ett lidande och kämpande? Vill du få verktyg för att hantera det? Kursen ger dig möjlighet att lära dig skilja på vad i livet du behöver acceptera och vad du kan förändra.

ACT-Att hantera stress och främja hälsa

 • 2021-11-03 10:00
Västerås
Känner du att stressen är ett problem för dig? Skapar det ett lidande och kämpande? Vill du få verktyg för att hantera det? Kursen ger dig möjlighet att lära dig skilja på vad i livet du behöver acceptera och vad du kan förändra.

Hållbarhetsdagarna

 • 2021-11-09 09:00–16:00
 • 2021-11-10 09:00–16:00
Digitalt via Zoom
För första gången håller MDH två tvärvetenskapliga dagar tillsammans med alla fyra akademier, där aktivism, konst och vetenskap möts. Oavsett vad du studerar, missa inte detta!

Utveckla ditt skrivande

 • 2021-11-16 09:00–12:00
Digitalt via Zoom
Träffa språkpedagoger från Lärum som ger dig tips och svarar på frågor kring ditt skrivande, och bibliotekarier som hjälper dig om du har frågor kring artikelsökningar eller referenshantering.

Information

Använda Zoomklienten

Vi rekommenderar att du startar Zoomklienten innan du klickar på en länk som du har fått till ett möte, det är för att försäkra dig om att du kommer in i mötet som inloggad, och slipper fastna i väntrum eller få andra problem. Väljer du att gå in i ett möte utan att logga in kommer du att hamna i ett väntrum.

Läs mer

Bostadsgaranti

Funderar du på var du ska bo under studietiden? Västerås stad och Eskilstuna kommun garanterar att alla nationella studenter som flyttar till någon av orterna och uppfyller kraven, får bostad.

Läs mer

Examen

När du är klar med dina studier kan du ansöka om examensbevis, som är ett intyg på att du genom dina studier fått kunskap och förmågor inom ett visst område och en viss nivå.

Läs mer

Frågor och svar om coronaviruset

Här hittar du vanliga frågor och svar om Coronaviruset som kan vara relevanta för dig som student.

Frågor och svar

Mälardalens studentkår

Vi arbetar tillsammans med Mälardalens studentkår (MDS) för att du ska få en så givande studietid som möjligt. Vi vill ge dig möjligheten att påverka din utbildning och ge dig en trygg plattform att stå på när dina studier avslutas.

Läs mer

Akademiskt skrivande

Här hittar du hjälp för att kunna utveckla ditt skrivande under din tid på högskolan.

Läs mer

Studieteknik

Med en bra studieteknik ökar dina chanser att lyckas med studierna. Goda studievanor hjälper dig inte bara att lära dig nya saker utan håller även stressen borta. Här får du värdefulla tips på vägen.

Läs mer

Återvändande student?

Är du en tenta kort från examen? Kom livet ivägen? Det är aldrig för sent att ta upp dina studier och komma i mål. Vi hjälper dig att komma igång.

Välkommen tillbaka!