Avslutningshögtid

Avslutningshögtid vid MDH

Läser du din sista termin? Nu är det dags för dig som läser ett program eller fristående kurser att anmäla dig till Avslutningshögtid.

Anmäl dig till Avslutningshögtid senast den 26 maj

 

Ansökan om status som erkänd studentkår från och med den 1 juli 2019

Under perioden 17 april till den 17 maj kan sammanslutningar av studenter ansöka om att bli erkänd studentkår

Nu ska årets bästa idé utses

Den 9 maj anordnar Idélab på MDH Årets idéfest 2019, då vinnaren av årets bästa idé ska utses. Med på plats under dagen finns förutom alla framgångsrika och lovande entrepröner, även Svante Randlert, en av Europas mest anlitade föreläsare och som är expert på hur man blir kunders förstahandsval.

Anmäl dig till Årets idéfest senast 23 april

 

Studenttorget

Öppet måndag till torsdag 8.00-16.00 och fredag 8.00-15.00

E-post: studenttorget@mdh.se

Telefon: 021-10 13 10

Studentinflytande

Mälardalens studentkår

Bredvid studierna

Restauranger på campus

 

 

Studentnyheter

 • Studenter från MDH och sju lärosäten i de nordiska och baltiska länderna har fått i uppdrag från Västerås stad att tillsammans komma med idéer gällande Mälarporten, Västerås största stadsbyggnationsprojekt någonsin. Uppdraget ges inom ramen för Nordplus, som är ett nätverk för internationellt utbyte mellan lärosäten i de nordiska och baltiska länderna.

 • Mälardalens studentkår är idag den erkända studentkåren vid Mälardalens högskola för perioden 1 juli 2016 till 30 juni 2019.

 • Recensionen av söndagens konsert i Västerås domkyrka blev även en glädjande recension av MDH:s musikutbildning där VLT:s recensent konstaterade att högskolans studenter utmärkte sig i uppsättningen av Johannespassionen.

 • Med start hösten 2019 erbjuder MDH ett helt nytt masterprogram i fysioterapi. Programmet har en unik beteendemedicinsk inriktning som lyfter sambandet mellan livsstil och hälsa och är efterfrågat av både studenter och arbetsgivare.

 • I sin roll som kurator i palliativ vård arbetar Maria Sandell med människor som valt att vårdas hemma i livets slut. I jobbet har hon dagligen nytta av det hon lär sig på kursen existentiell vägledning. − Vi uppmanas att bryta ned de stora filosofiska tankarna till hur det faktiskt ser ut för var och en av oss. På så sätt blir det vi lär oss förankrat och applicerbart till vår egen situation, säger hon.

Kalender

 • Välkommen till Sebastian Schwedes docentföreläsning "Why socialism? Towards a sustainable society".

 • Pernilla Sundqvist försvarar sin avhandling "Förskolans teknikundervisning: vad och hur?" den 26 april kl. 13:15 i sal Kappa, MDH Västerås.

 • Examenskonsert

  3 maj 2019

  Välkommen på examenskonsert med studenter från Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola.

 • I maj kommer MDH att få besök av en indisk delegation bestående av beslutsfattare och forskare som vill lära sig mer om hur Sverige och MDH arbetar med hållbarhetsfrågor. Ett utbyte som enligt forskare vid MDH kan gynna både framtida forskning och undervisning.

 • Kriminalvården finns på plats på Karriärtorget i Västerås. De vill komma i kontakt med dig som läser till beteendevetare och sjuksköterska för sommarjobb och andra typer av anställningar

 

Lokal MDH Eskilstuna