Text

Hej student!

Ny student

Här hittar du allt du behöver veta för att få en bra start på dina studier.

Ny student
 • Datum 2021-05-17
 • Artikeltyp Aktuellt

Öppettider att ha koll på i sommar

Sommaren innebär ändrade öppettider för högskolebibliotek, Studenttorget och Studenthälsan. Bussturerna mellan campusorterna tar också sommaruppehåll.

om Öppettider att ha koll på i sommar

Aktuellt

 • Datum 2021-07-25
 • Artikeltyp Aktuellt

Kom ihåg att anmäla dig till omtentan

Mellan den 16 -21 augusti är det dags för en ny omtentaperiod. Många av er kommer skriva en digital salstenta på distans, men tänk på att det är samma regler som för en campustenta.

om Kom ihåg att anmäla dig till omtentan
 • Datum 2021-06-23
 • Artikeltyp Aktuellt

Utbildning på campus från 4 oktober

Sommarterminen, omtentaperioden i augusti och introduktionen av nya studenter sker som planerat på distans. Därefter inleder MDH en stegvis återgång till utbildning på campus.

om Utbildning på campus från 4 oktober
 • Datum 2021-05-06
 • Artikeltyp Aktuellt

Håll koll på viktiga datum

Har du anmält dig till en utbildning på MDH? Datumen ändras från termin till termin. Se därför till att skriva upp dem i kalendern.

om Håll koll på viktiga datum
 • Datum 2021-06-21
 • Artikeltyp Aktuellt

Automation Student – tävla med ditt examensarbete

Nu är det dags att nominera bidrag till tävlingen Automation Student som sedan 2010 lyfter fram och belönar årets bästa examensarbeten inom automation. Förstapris är ett stipendium på 20 000 kronor.

om Automation Student – tävla med ditt examensarbete
 • Datum 2021-03-24
 • Artikeltyp Aktuellt

Ansök om stipendium senast den 31 augusti

MDH:s samverkanspartner Sparbanken Rekarne lanserar ett nytt stipendium för studenter vid högskolan. Stipendiet är på 20 000 kronor och kan sökas av alla studenter, oavsett utbildningsprogram. Ansökningsperioden pågår mellan den 1 juni till den 31 augusti.

om Ansök om stipendium senast den 31 augusti

Händelser vid MDH

Introduktion i Zoom och Canvas

 • 2021-08-25 09:15–11:30
 • 2021-09-01 13:15–15:30
Zoom
Välkommen till en introduktion av videoverktyget Zoom och lärplattformen Canvas. Vi går igenom allmänna funktioner och tipsar om saker som är bra att känna till som student och för ditt lärande.

Introduction to Zoom and Canvas

 • 2021-09-02 09:15–11:30
Zoom
Welcome to an introduction session about the video tool Zoom and the digital learning platform Canvas. We will go through the general functions and you will get useful information which will help you as a student and in your learning.

Information

Använda Zoomklienten

Vi rekommenderar att du startar Zoomklienten innan du klickar på en länk som du har fått till ett möte, det är för att försäkra dig om att du kommer in i mötet som inloggad, och slipper fastna i väntrum eller få andra problem. Väljer du att gå in i ett möte utan att logga in kommer du att hamna i ett väntrum.

Läs mer

Bostadsgaranti

Funderar du på var du ska bo under studietiden? Västerås stad och Eskilstuna kommun garanterar att alla nationella studenter som flyttar till någon av orterna och uppfyller kraven, får bostad.

Läs mer

Examen

När du är klar med dina studier kan du ansöka om examensbevis, som är ett intyg på att du genom dina studier fått kunskap och förmågor inom ett visst område och en viss nivå.

Läs mer

Frågor och svar om coronaviruset

Här hittar du vanliga frågor och svar om Coronaviruset som kan vara relevanta för dig som student.

Frågor och svar

Mälardalens studentkår

Vi arbetar tillsammans med Mälardalens studentkår (MDS) för att du ska få en så givande studietid som möjligt. Vi vill ge dig möjligheten att påverka din utbildning och ge dig en trygg plattform att stå på när dina studier avslutas.

Läs mer

Akademiskt skrivande

Här hittar du hjälp för att kunna utveckla ditt skrivande under din tid på högskolan.

Läs mer

Studieteknik

Med en bra studieteknik ökar dina chanser att lyckas med studierna. Goda studievanor hjälper dig inte bara att lära dig nya saker utan håller även stressen borta. Här får du värdefulla tips på vägen.

Läs mer

Återvändande student?

Är du en tenta kort från examen? Kom livet ivägen? Det är aldrig för sent att ta upp dina studier och komma i mål. Vi hjälper dig att komma igång.

Välkommen tillbaka!