"Idélab har fått mig att våga satsa"

På MDH erbjuds studenter, forskare och anställda kostnadsfri rådgivning inom personlig utveckling och förverkligande av idéer. David Erzberger, student på innovationsprogrammet, är en av många studenter som tagit hjälp av Idélab för att förverkliga sin dröm. 

Välkommen till Idélab som student!

 

Ta första steget till en drömkarriär utomlands

Du som student vid MDH har tillgång till karriärportalen Highered, där det går att söka praktikplats eller jobb utomlands.

Fantastisk möjlighet för dig som vill växa på ett professionellt plan

Mentor och adept i samtal

Vill du ha en mentor från arbetslivet?

I höst startar vi en ny omgång av mentorprogrammet där du som student får tillgång till en person från arbetslivet som ger dig konkreta tips inför ditt kliv ut på arbetsmarknaden.

Begränsat antal platser så gör din ansökan nu!

 

Studenttorget

Öppet måndag till torsdag 8.00-16.00 och fredag 8.00-15.00

E-post: studenttorget@mdh.se

Telefon: 021-10 13 10

Studentinflytande

Mälardalens studentkår

Bredvid studierna

Restauranger på campus

 

 

Studentnyheter

  • Som student på MDH kan du genomföra dina projektarbeten hos några av Sveriges ledande industriföretag. Kanske implementeras ditt förbättringsförslag direkt i företagens processer och/eller produktion.

  • Varje år arrangerar Karriärtorget vid MDH ett mentorprogram, där programstudenter matchas ihop med mentorer från arbetslivet. Att delta i mentorprogrammet vid MDH var en självklarhet för studenten Johannes Hester och Karin Ljunggren, HR Business Partner på ABB, som nu har knutit en kontakt för framtiden.

  • David Erzbergers dröm om att starta eget företag växte redan under gymnasiet, men det var inte förrän han kom i kontakt med Idélab på MDH som den blev verklighet.

  • Vinnaren av Årets Idétävling, arrangerad av idélab, är utsedd. Det blev Matteo Masoudi som fick ta emot priset på 40 000 kronor i förstudiemedel från Almi Stockholm Sörmland.

  • Årets Global Swede från Mälardalens högskola, Amani Othman, har tilldelats utmärkelsen vid en nationell ceremoni i Stockholm, där bland annat utrikeshandelsminister Ann Linde närvarade.

Kalender

  • Predrag Filipovikj, vid akademin för innovation, design och teknik (IDT), försvarar sin doktorsavhandling i datavetenskap, den 17 juni, klockan 13.30 i sal Gamma, MDH Västerås.

  • Den 18 juni klockan 10.00 arrangerar MDH vårterminens Avslutningshögtid för akademin för ekonomi, samhälle och teknik i sal Aula Collegium, MDH Eskilstuna. Ceremonin kommer att hållas på svenska.

  • Den 18 juni klockan 13.30 arrangerar MDH vårterminens Avslutningshögtid för akademin för ekonomi, samhälle och teknik samt internationella program i sal Aula Collegium, MDH Eskilstuna. Ceremonin kommer att hållas på svenska och engelska.

  • Den 19 juni klockan 10.00 arrangerar MDH vårterminens Avslutningshögtid för akademin för innovation, design och teknik samt akademin för hälsa vård och välfärd i sal Aula Collegium, MDH Eskilstuna.

  • Den 19 juni kl.13.30 arrangerar MDH vårterminens Avslutningshögtid för akademin för utbildning, kultur och kommunikation i sal Aula Collegium, MDH Eskilstuna.

 

Lokal MDH Eskilstuna