Text

Studenttorget

Välkommen till Studenttorget. Hit kan du vända dig med alla dina frågor. Om inte personalen kan ge dig svaret direkt så får du veta vart du kan vända dig för att få mer information.

Här hittar du oss:

 • Eskilstuna: Hamngatan 15, entréplan.
 • Västerås: Högskoleplan 1, Hus U, plan 1, entréplan.


Öppettider och kontakt:

E-post och telefon besvaras: måndag-torsdag klockan 08.00-16.00 samt fredagar klockan 08.00-15.00.

 

Stängt för planeringsdagar

Torsdag och fredag 18-19 november har Studenttorget stängt för planeringsdagar. Detta gäller både Eskilstuna och Västerås.


 


Parkeringstillstånd för HT21/VT22

(gäller för parkeringar i Västerås)

För att få ett parkeringstillstånd, som ger dig reducerad avgift på parkeringarna vid högskolan i Västerås, kommer du personligen till Studenttorget och visar upp din legitimation. Du kan hämta tillståndet från den 17 augusti.

Tänk på att Studenttorget ofta har många besökare runt lunch, så hämta det gärna vid andra tidpunkter.

Som student kan du hämta ut ett parkeringstillstånd.

Tillstånden för läsåret HT20/VT21 gäller till och med den 12 september. Du behöver ha ett nytt tillstånd för HT21/VT22 från den 13 september (vecka 37), annars riskerar du att bötfällas från den dagen.

Du placerar tillståndet i bilens framruta med terminsmärkningen väl synlig. Om du glömt tillståndet måste du betala normal taxa i parkeringsautomaten eller enligt Aimo Parks anvisningar på info-skylt.

Vad rädd om parkeringstillståndet – det är en värdehandling.


Studenttorget

Det här kan du få hjälp med på Studenttorget

 • Få svar på allmänna frågor om till exempel antagning, examen och annat som rör dina studier.
 • Komma i kontakt med akademierna.
 • Hämta ut tentamen. Tänk på att det kan ta några dagar efter att du fått ditt resultat innan tentamen finns på studenttorget.
 • Hämta blanketter.
 • Få PIN-kod för att återställa ditt lösenord.
 • Köpa kompendier.
 • Få information om utskrifter och kopiering.
 • Boka tid med en studievägledare.
 • Hämta ut tillstånd för studentparkeringen.
 • Få tillgång till gästkonto.
 • Hitta borttappade saker.
 • … och mycket, mycket mer.
 • Har du skyddad identitet och har du frågor om hur Mälardalens högskola hanterar dina skyddade personuppgifter kan du kontakta Studenttorget för att få kontaktuppgifter till ansvarig handläggare på högskolan.


Profilprodukter och studiematerial

Vill du visa att du är stolt MDH-student? På Studenttorget kan du köpa profilprodukter som kläder, flaskor, muggar, korthållare, paraplyer med mera. Här kan du även köpa studiematerial. Besök Studenttorget för att få mer information.


Studieteknik

Med en bra studieteknik ökar dina chanser att lyckas med studierna. Goda studievanor hjälper dig inte bara att lära dig nya saker utan håller även stressen borta. Här får du värdefulla tips på vägen.

Läs mer

Studievägledning, få hjälp med att planera dina studier

MDH erbjuder studievägledning för dig som har allmänna frågor om studier och yrken, men också vägledning för dig som vill ha information om specifika utbildningar och ämnen.

Läs mer

Studera utomlands

Se dig omkring i världen. Som student vid MDH finns det möjlighet till utbytesstudier. Det innebär att du kan genomföra en termin eller ett läsår utomlands vid ett lärosäte som MDH har utbytesavtal med. Du kan också söka studieplats utomlands på egen hand.

Läs mer

Schema och terminstider

Här kan du söka efter schema, programschema, terminstider och tentamenstider. Observera att datum, tid och plats kan komma att ändras. Kontrollera därför alltid webbschemat så att du har koll på var och när du ska vara på plats.

Läs mer

Studenthälsan

Till Studenthälsan är du som student varmt välkommen för att få råd och stöd i hälsofrågor. Här arbetar friskvårdspedagoger och kuratorer för att du ska kunna må så bra som möjligt under din studietid på högskolan.

Läs mer

Återvändande student

Du kanske har bestämt dig för att plugga vidare på avancerad nivå, eller helt enkelt vill slutföra något som du påbörjat? Här får du information om hur du går tillväga.

Läs mer

Kontakta Studenttorget

E-post: studenttorget@mdh.se
Telefon:021-10 13 10

Till toppen