Mälardalens högskolas logotyp

Text

Jobb och framtid

86 procent av MDU:s studenter har ett jobb inom det område de pluggat ett år efter examen. Det är en rekordhög siffra jämfört med andra lärosäten i landet. Om du redan under studietiden tar reda på vad du vill jobba med, ökar dina chanser att få drömjobbet.

10 tips på hur du samlar erfarenhet som student

Tiden som student är fylld med plugg, vänner och såklart en fest eller två. Men studenttiden bjuder även på flera möjligheter att samla på sig erfarenhet som rustar dig för livet efter examen. Mostafa Saleh, tidigare studentambassadör på MDU, delar med sig av sina bästa tips på hur man gör för att samla på sig erfarenhet som student.

Läs mer

Så skriver du en riktigt bra jobbansökan

Ditt CV ligger klart sedan länge och du har anpassat det efter den tjänsten du söker. Nu ska du skriva ditt personliga brev, det som är själva ansökan. Här hjälper vi dig reda ut vad du ska med och vilka fallgropar du bör undvika.

Läs mer

Skrivkramp? Så får du den att släppa

En pulserande markör mot en vit bakgrund i en tom ämnesrad till nyhetsbrev eller på ett inlägg i sociala medier - oavsett vad, känner du kanske igen dig i att det krävs mycket kreativitet för att skapa, kanske särskilt när texten måste vara kort och koncis.

Läs mer

10 tips för att spetsa ditt CV

Ditt CV är som en trailer som visar dina bästa sidor. Det är arbetsgivarens första intryck av dig och det som avgör om man kommer titta vidare på filmen, så att säga. Här kommer tio tips på hur ditt CV kan göra dig till en riktig kioskvältare!

Läs mer

10 tips för jobbintervjun

Ditt CV och personliga brev är klara. Du har skickat in ansökan och nu ska du på intervju. Det kan kännas jobbigt och nervöst, men oroa dig inte. Här får du 10 tips på hur du kammar hem drömjobbet.

Läs mer


Träffa din framtida arbetsgivare på MDU

MDU arrangerar en mängd evenemang där du som student har chansen att få in en fot på arbetsmarknaden, redan under studietiden. Kanske kommer du under något av dessa tillfällen att träffa din framtida arbetsgivare?


Gör nytta av din kunskap på Idélab

På Idélab kan du som student eller medarbetare få hjälp med att göra nytta av din kunskap. Du kanske funderar på vad du ska göra efter dina studier eller drömmer om att starta eget? På Idélab får du tillgång till en affärscoach som stöttar dig och som ger dig råd och tips genom hela processen; oavsett om det gäller en idé som du vill utveckla till ett företag eller att bygga upp ditt personliga varumärke inför arbetslivet.

Nytta av din kunskap hos Idélab”Jag ville bli kreatör och jobba med samhällsnytta och värde”

Att starta företag har alltid varit Miran Abdullahs passion. Han ser sig själv som en startuper i grunden och är inte rädd för att satsa på sina idéer. Det var under hans tid på Idélab som han grundade företaget Greativ och nu har han och hans kollegor lanserat plattformen Juristi.

Läs mer

”Alla studenter borde testa att starta ett företag”

Kontakterna med näringslivet och andra studenter och kollegor är det som var bland det viktigaste för David Erzberger när han deltog i Idélabs processer.

Läs merKnyt värdefulla kontakter med hjälp av en mentor

Om du vill veta mer om hur det är att jobba i ett visst yrke, kan ett alternativ vara att ta hjälp av en mentor. På MDU finns något som kallas mentorprogrammet där man kopplar ihop programstudenter med arbetsgivare.

Som student kan du med hjälp av en mentor få en inblick i ditt framtida arbetsliv, få tips när det är dags att söka jobb och en chans att skaffa värdefulla kontakter inför framtiden.

Värdefulla kontakter via mentorprogrammet


Här finns lediga jobb att söka

Sommarjobb, deltid, traineeplats eller fast anställning? I MDU:s jobbdatabas lägger arbetsgivare upp information om lediga tjänster. Du som är student eller tidigare student är välkommen att söka.

Lediga jobb i jobbdatabasen Länk till annan webbplats.


Vi kan väl fortsätta hålla kontakten?

Om du har pluggat på MDU är du en alumn och du är alltid varmt välkommen tillbaka. Det finns många fördelar med att fortsätta vara en del av MDU, även när du har pluggat klart. Du blir till exempel inbjuden till inspirationsföreläsningar och alumnträffar, vilket kan bredda ditt nätverk och bidra till din personliga utveckling.

Du kan också samarbeta med högskolan genom att föreläsa, vara mentor eller rekrytera studenter för exempelvis praktik eller examensarbeten. Möjligheterna är många.

Fortsätt hålla kontakten som före detta student - alumn


Min väg till drömjobbet - om tidigare studenter och vad de jobbar med idag

"Att vara grundlärare är världens bästa yrke"

Grundlärare, handbollsspelare på elitnivå och inspiratör på Instagram. Det är några av alla de saker som driver Frida Haraldsson, alumn från MDU.

Läs mer

”Jag har stor nytta av min utbildning”

Isabel Hernández Eriksson, alumn med en master från international marketing nu jobbar hon för Bombardier med inköp inom Global Supply Chain.

Läs mer

"MDU är en del av mitt varumärke"

Filip Thunstedt, alumn som numera arbetar som gruppchef vid en av Nordens största investmentbanker. Sista året vid ekonomprogrammet studerade han parallellt med arbetet på bank.

Läs mer

Utvald till Sveriges populäraste traineeprogram

Rebin Rasool har studerat civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi. Han är en av tolv unga civilingenjörer som nyligen startade på ABB Trainee Program i Västerås.

Läs mer

"Jag är stolt över att kunna kalla mig innovationsvetare i en värld full av innovationstyckare"

Möt Victor Centerholt, alumn från innovationsprogrammet som nu jobbar på RISE i Göteborg.

Läs mer

”Hade inte kunnat göra det jag gör idag utan min utbildning”

Sanna Ek är alumn från programmet textdesign - en utbildning hon har haft mycket nytta av som content manager på kommunikationsbyrån Columbird.

Läs mer

”Den bästa starten på arbetslivet”

Philip Bengtsson har en civilingenjörsexamen i produktion och produktdesign. Några månader efter examen påbörjade han sin trainee-tjänst på ABB i Ludvika.

Läs mer

”Utbildningen ger en stabil grund att stå på”

Mathias Ramström är alumn från sjuksköterskeprogrammet och jobbar just nu på hjärtavdelningen på Västerås sjukhus. Hans karriärmål är att arbeta som ambulanssjuksköterska.

Läs mer

"En dröm som blivit sann"

Marielle Gallardo började plugga till högskoleingenjör i nätverksteknik och fortsatte vidare med masterstudier i intelligenta inbyggda system. Idag har hon sitt drömjobb som systemutvecklare på Volvo Autonomous Solutions.

Läs mer

"Kunde inte gjort ett bättre val"

Johan Lundh är alumn som studerat grundutbildning till sjuksköterska och därefter specialisering inom anestesisjukvård. Nu jobbar han på kirurgen på Västmanlands sjukhus.

Läs mer
Till toppen