Text

84 procent av MDH:s studenter har ett jobb inom det område de pluggat ett år efter examen. Det är en rekordhög siffra jämfört med andra lärosäten i landet. Om du redan under studietiden tar reda på vad du vill jobba med, ökar dina chanser att få drömjobbet.


Jobb och framtid

86 procent av MDH:s studenter har ett jobb inom det område de pluggat ett år efter examen. Det är en rekordhög siffra jämfört med andra lärosäten i landet. Om du redan under studietiden tar reda på vad du vill jobba med, ökar dina chanser att få drömjobbet.

Träffa din framtida arbetsgivare på MDH

MDH arrangerar en mängd evenemang där du som student har chansen att få in en fot på arbetsmarknaden, redan under studietiden. Kanske kommer du under något av dessa tillfällen att träffa din framtida arbetsgivare?


Gör nytta av din kunskap på Idélab

På Idélab kan du som student eller medarbetare få hjälp med att göra nytta av din kunskap. Du kanske funderar på vad du ska göra efter dina studier eller drömmer om att starta eget? På Idélab får du tillgång till en affärscoach som stöttar dig och som ger dig råd och tips genom hela processen; oavsett om det gäller en idé som du vill utveckla till ett företag eller att bygga upp ditt personliga varumärke inför arbetslivet.

Nytta av din kunskap hos Idélab


Knyt värdefulla kontakter med hjälp av en mentor

Om du vill veta mer om hur det är att jobba i ett visst yrke, kan ett alternativ vara att ta hjälp av en mentor. På MDH finns något som kallas mentorprogrammet där man kopplar ihop programstudenter med arbetsgivare. Som student kan du med hjälp av en mentor få en inblick i ditt framtida arbetsliv, få tips när det är dags att söka jobb och en chans att skaffa värdefulla kontakter inför framtiden.

Värdefulla kontakter via mentorprogrammet


Här finns lediga jobb att söka

Sommarjobb, deltid, traineeplats eller fast anställning? I MDH:s jobbdatabas lägger arbetsgivare upp information om lediga tjänster. Du som är student eller tidigare student är välkommen att söka.

Lediga jobb i jobbdatabasenlänk till annan webbplats


Vi kan väl fortsätta hålla kontakten?

Om du har pluggat på MDH är du en alumn och du är alltid varmt välkommen tillbaka. Det finns många fördelar med att fortsätta vara en del av MDH, även när du har pluggat klart. Du blir till exempel inbjuden till inspirationsföreläsningar och alumnträffar, vilket kan bredda ditt nätverk och bidra till din personliga utveckling. Du kan också samarbeta med högskolan genom att föreläsa, vara mentor eller rekrytera studenter för exempelvis praktik eller examensarbeten. Möjligheterna är många.

Fortsätt hålla kontakten som före detta student - alumn