Högskolans campus ligger mitt i centrala Eskilstuna, enbart några minuter från centralstationen. Vill du göra mer än att bara plugga så finns stadens restauranger, butiker och uteliv nära till hands.


Campus Eskilstuna

Högskolans campus ligger mitt i centrala Eskilstuna, enbart några minuter från centralstationen. Vill du göra mer än att bara plugga så finns stadens restauranger, butiker och uteliv nära till hands.

Nya MDH Eskilstuna

Stora delar av högskolan ligger i anrika industrifastigheter som renoverats till modern standard. Genom att man bevarat den robusta industriarkitekturen i tegel och stål har man behållit charmen från gamla tider samtidigt som husen känns moderna och fräscha.

 

På campus finns bland annat:

  • studenttorget
  • grupprum, lärosalar, datorsalar och den stora Aula Collegium
  • restaurang och ett studentdrivet café
  • högskolebiblioteket
  • studenthälsan
  • Kårhuset

 

Nya MDH i Eskilstuna

MDH:s verksamhet i Eskilstuna finns i dag i flera industrilokaler från 1800-talet i centrala Eskilstuna. För att skapa ett levande och modernt campus där all verksamhet samlas på ett ställe, bygger MDH - tillsammans med Eskilstuna kommun - ett nytt campus i citykärnan. Nya MDH Eskilstuna beräknas stå klart våren 2020.

MDH och Eskilstuna kommun satsar tillsammans på ett nytt campus i Eskilstuna. Byggnaden uppförs där Sporthallen och Vattenpalatset tidigare fanns. Däremot bevaras den gamla delen av Vattenpalatset och förvandlas till ett nytt högskolebibliotek.

 

Öppen miljö med stora möjligheter till samverkan

Målet är bland annat att det nya området ska visualisera MDH som en öppen och modern studiemiljö med stora möjligheter till samverkan. Samtidigt ska dagens känsla av närhet och intimitet finnas kvar. Eftersom det aktuella kvarteret ligger i centrala Eskilstuna är det också viktigt att den nya byggnaden utformas så att den på ett positivt sätt bidrar till stadskärnan.

Omkring 4 000 studenter och 300 medarbetare kommer att plugga och arbeta vid det nya campuset. Ytan kommer att vara 20 000 m².

 

Kontakt

Projektledare Nya MDH Eskilstuna

Anna Gulyas

+4621101373

anna.gulyas@mdh.se

Välkommen till Eskilstuna - en stad med drivkraft


Studenter framför domkyrkan i Eskilstuna

Eskilstuna ligger i en av Sveriges starkaste tillväxtregioner, är en stad som växer och har en ung befolkning. Fina promenadstråk i parkerna runt Eskilstunaån, Gamla stadens charm och en levande musikkultur bidrar till att göra Eskilstuna till en studentstad att trivas i.

Eskilstuna ligger i Södermanland mellan Hjälmaren och Mälaren. I citykärnan finns ett stort utbud av shoppinggallerior, restauranger och barer. I Gamla stadens trånga gränder från medeltiden hittar du också en mängd småbutiker.

Eskilstuna har ett rikt musikliv, har bland annat vunnit priser som Årets popstad och Årets jazzstad, och arrangerar så gott som varje vecka konserter och spelningar för nya band. Står istället motion, idrott- och friluftsliv på prioriteringslistan finns en mängd alternativ. Som boende i Eskilstuna har man nära till ett antal friluftsområden och inomhusarenor med träningsmöjligheter både för elitlag och vardagsmotionärer.

Eskilstuna har ett aktivt företagsklimat. Här finns många små- och medelstora företag som präglas av engagemang och drivkraft. Några av de största arbetsgivarna är Volvo Construction, Assa Abloy, Outokumpu och Transcom. Kanske finns din framtida arbetsgivare bland dem?

Välkommen till Eskilstuna!


Studentbostäder i Eskilstunalänk till annan webbplats

Eskilstuna kommuns webbplatslänk till annan webbplats

Eskilstuna turistbyrålänk till annan webbplats

”Ångrar inte en sekund att jag flyttade till Eskilstuna”

Att bo i Eskilstuna innebär närhet till allt och för den som vill, ett aktivt liv vid sidan av studierna. Mathilda Jonsson är en av de studenter som valde att lämna storstaden för att studera civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign i Eskilstuna.

Mathilda Jonsson

– Jag visste egentligen inte jättemycket om Eskilstuna som stad innan jag flyttade hit. Idag ångrar jag det inte en enda sekund. Staden har allt som vilken annan stad som helst kan erbjuda men inom nära avstånd. Jag är inte längre beroende av kollektivtrafiken utan sparar tid som jag kan spendera tillsammans med mina vänner, intressen eller ägna åt mina studier, säger Mathilda Jonsson.

I staden finns parker, shopping, caféer, livsmedelsbutiker och högskola inom gångavstånd och för den som vill så finns det bra förbindelser till Stockholm, Västerås och Örebro.

Som student i Eskilstuna finns det alltid saker att göra och människor att umgås med både på högskolan och via linjeföreningarna som bland annat arrangerar en del kvällsaktiviteter. För den som gillar att spela fotboll, innebandy eller annan sport så finns ELSA (Eskilstuna Lagom Sportiga Akademiker) som bokar hallar och samordnar aktiviteter, säger hon.

 

Bostad via bostadsgarantin

Som nyinflyttad garanteras studenter i Eskilstuna bostad på den ort som utbildningen ges om de uppfyller kraven och söker i tid. Några av studentbostäderna ligger bara några minuters promenad från högskolan.

– Jag sökte bostad inom bostadsgarantin och fick en lägenhet som jag nu har bott i under två års tid i centrala Eskilstuna. Till skillnad från att bo i min hemstad så sparar jag pengar både på att bo och leva i Eskilstuna, vilket gör att jag kan lägga mer pengar på andra saker, säger Mathilda.

 

Närhet till företag

Eskilstuna är en liten storstad i hjärtat av Mälardalen som är en industrinära region med många stora tekniktunga företag som bland andra Volvo Construction Equipment AB, Volvo Parts AB, Assa Abloy AB, Alfa Laval AB och Outokumpu Nordic AB.

– Som student på MDH har vi förmånen att få arbeta med skarpa projekt direkt kopplade till företagen som finns i Eskilstuna som gör det enklare för oss att få både sommarjobb och en anställning efter våra studier, säger hon.