Text

Välj mellan 1000 kurser och 55 program inom design och kommunikation, ekonomi, hälsa, lärarutbildning, klassisk musik och teknik. Du bestämmer vem du ska bli.

Utbildning

Börja plugga

Sök bland våra program och kurser.

Sök utbildning

Här hittar du alla kurser och program.

Gör en sen anmälan

Här hittar du utbildningar som du fortfarande kan anmäla dig till. Men vänta inte för länge - det är först till kvarn som gäller!

Hitta utbildning

Utbildningsområden

Välj mellan 1000 kurser och 56 program inom design och kommunikation, ekonomi, hälsa, lärarutbildning, klassisk musik och teknik. MDH:s utbildningar bygger på stark forskning och är framtagna i samverkan med näringsliv och offentlig sektor för att du som student ska ha relevant kompetens när du tar examen.

Läs mer

Eskilstuna

I Eskilstuna flyttade MDH in i ett nybyggt campus våren 2020. De toppmoderna lokalerna ligger centralt längst Eskilstunaån, på gångavstånd från centralstationen.

Läs mer

Västerås

Campus i Västerås ligger bara 15 minuters promenad från Västerås city. Lokalerna är ljusa och moderna med allt du kan behöva som student.

Läs mer

 

 

En högskola - två campus

MDH har sina huvudcampus centralt i Eskilstuna och Västerås, men bedriver även utbildning i Nyköping och Södertälje. Som student läser du i regel hela din kurs eller ditt program på en ort. Om du behöver resa mellan orterna tar MDH-bussen dig kostnadsfritt från dörr till dörr.


Bostadsgaranti

I Eskilstuna och Västerås erbjuder kommunen bostadsgaranti till dig som flyttar in från en annan ort för att läsa ett program på MDH.

Bostadsgaranti Eskilstunalänk till annan webbplats

Bostadsgaranti Västeråslänk till annan webbplats

format_quote

"MDH är en plats för möjligheter och inspiration."

Elin Mellberg

Student på högskoleingenjörsprogrammet i innovation och produktdesign.

Läs mer

Rekordmånga antagna till höstens utbildningar

Av 34 286 sökande har 15 720 antagits till MDH. Det är en ökning med nästan 26 procent jämfört med föregående år.

Läs mer

Så förbereds högskolans lokaler inför hösten

Med anledning av regeringens besked om att lätta på distansundervisning, men samtidigt hålla fast vid Folkhälsomyndighetens direktiv, förbereds nu lokalerna inför höstens verksamhet.

Läs mer

MDH examinerar Sveriges första civilingenjörer i tillförlitliga system

Studenter vid MDH tar nu ut en civilingenjörsexamen i tillförlitliga system. Därmed har Sverige fått sina första civilingenjörer inom området.

Läs mer

Anmälan och antagning

Hur fungerar egentligen det där med anmälan och antagning till program eller kurser? Här får du information om hur processen går till.

Läs mer

Studievägledning

MDH erbjuder studievägledning för dig som har allmänna frågor om studier och yrken, men också vägledning för dig som vill ha information om specifika utbildningar och ämnen.

Läs mer

Vad är högre studier?

Distanskurs eller program? Hel- eller halvfart? Vad innebär egentligen högskolepoäng? Så här fungerar det.

Läs mer

International student

Master's, Bachelor's, online or exchange studies? Visit our international website to see what we offer you as a student from outside Sweden

Visit mdh.se/international

Återvändande student?

Är du en tenta kort från examen? Kom livet i vägen? Det är aldrig för sent att ta upp dina studier och komma i mål. Vi hjälper dig att komma igång.

Återvändande student