Text

Datum 2020-06-18
Artikeltyp Porträtt

”Att plugga innovation öppnar många dörrar”

porträttbild på kvinnlig student

Sarah Larsson påbörjade sin resa på MDH för tre år sedan och har under studietiden hunnit plocka hem titeln som svensk mästare i entreprenörskap. Nyligen avslutade Sarah sin sista termin på innovationsprogrammet och har nu en karriär inom FN i sikte.

– Jag tar med mig jättemycket från min studietid och framförallt ett bredare perspektiv på livet. Det bästa med att plugga innovation är att det är ett otroligt spännande område som ger kunskap som behövs inom alla branscher, vilket öppnar många dörrar i yrkeslivet, säger Sarah.

Från MDH tar Sarah också med sig nya tankesätt som hon önskar praktisera i en verksamhet som arbetar för att lösa viktiga frågor i samhället.

– Just nu har jag flera projekt igång, men mitt drömjobb är att få arbeta med verksamhetsutveckling inom FN eller på ett företag som arbetar med att lösa samhällsproblem, säger Sarah

Sarah fick upp ögonen för innovationsprogrammet på MDH och såg möjligheten att utveckla sin förmåga att lösa problem och ta fram idéer som ger värde för andra.

– Jag har inte hittat någon liknande utbildning på andra lärosäten. Innovationsprogrammet är perfekt för den som vill arbeta som entreprenör eller lösa problem som skapar nytta och värde för flera människor. Under studierna får man en helt annan förståelse för mänskliga beteenden och ett annat tänk - man blir en problemlösare, säger Sarah.

Vill du börja plugga på MDH?

Innovationsprogrammet

För dig som vill jobba med att leda innovationsprocesser, förändrings- och utvecklingsarbete, samt bidra till hållbara innovativa lösningar. Lär dig att på ett framgångsrikt sätt uppmärksamma problem, utveckla idéer och förverkliga dem. Efter examen kan du exempelvis jobba som innovationsledare, projektledare eller starta eget.

Läs mer

Utbildning

Välj mellan 1000 kurser och 55 program inom design och kommunikation, ekonomi, hälsa, lärarutbildning, klassisk musik och teknik. Du bestämmer vem du ska bli.

Läs mer
Till toppen