Text

På Studenthälsan kan du som student komma för att få råd och stöd i hälsofrågor. Här arbetar friskvårdspedagoger och kuratorer för att du ska må så bra som möjligt under din studietid.

Studenthälsan

Studenthälsan

På studenthälsan kan du som student få råd och stöd under din studietid av kuratorer och friskvårds­pedagog. Alla besök är kostnadsfria, vi har tystnadsplikt och för inte journal.

På grund av coronaviruset erbjuder Studenthälsan i nuläget enbart telefonsamtal eller digitala möten via Zoom eller Teams.

Om du av någon anledning inte mår bra eller behöver råd och stöd kan du boka in ett samtal. Här nedanför kan du se exempel på vad samtalen kan handla om, men du behöver inte veta exakt vad du behöver hjälp med.

  • stress
  • nedstämdhet, oro, ångest eller talängslan
  • studiesvårigheter, prestationskrav eller att du alltid skjuter upp saker till sista stund
  • livskriser, dödsfall eller sjukdomsfall
  • relationsproblem
  • hälso- och livsstilsfrågor som sömn, mat, motion, alkohol eller tobak

Mindfulness med Studenthälsan

Nu startar Studenthälsan mindfulness för dig som studerar vid MDH. Träffarna sker digitalt via Zoom och hålls varje tisdagsmorgon 08:30.

Läs mer

Om du blir sjuk

På studenthälsan bedrivs inte sjukvård. Om du blir sjuk kan du kontakta 1177 vårdguiden eller din vårdcentral. Tänk på att det är viktigt att du anmäler sjukdom till Försäkringskassan eftersom det kan påverka ditt studiemedel.


Olycksfallsförsäkring
när du studerar hemma

Som student är du försäkrad mot olycksfall under tiden du befinner dig på campus samt under resor mellan din bostad och campus. Försäkringen täcker även tiden som du studerar hemma.

Som student bör du även ha en hemförsäkring. De flesta försäkringsbolag har studenterbjudanden. Kontakta olika försäkringsbolag för mer information.

Mer information om studentförsäkringarlänk till annan webbplats

Delta i studenthälsans kurser/grupper

Studenthälsan anordnar kurser och föreläsningar som du som student kan anmäla dig till. Kontakta studenthälsan om du har önskemål om andra ämnesområden än dessa:

Boka en föreläsning

För att boka en föreläsning, kontakta studenthälsan på studenthalsan@mdh.se eller: 021–10 73 80.


Testa dina levnadsvanor

Här kan du göra anonyma livsstilstester på nätet. Direkt efter att du avslutat testet får du en summering av svaren och tips på vad du kan tänka på.


Kontakta Studenthälsan

För övriga frågor är du välkommen att skriva till oss på studenthalsan@mdh.se eller lämna ett meddelande på 021-10 73 80.

Kontakta Försäkringskassanlänk till annan webbplats
Kontakta CSNlänk till annan webbplats
Kontakta 1177 vårdguidenlänk till annan webbplats
Kontakta din vårdcentrallänk till annan webbplats

Till toppen