Ny student

Grattis till ett bra val! Nu börjar en spännande tid i ditt liv och möjligheterna är många. Här följer några saker du behöver tänka på för att få en så bra start som möjligt som ny student.

 

Du som är antagen och tackat ja till din utbildning behöver ett studentkonto för att kunna logga in på datorer, få tillgång till din e-post samt övriga IT-tjänster. Du kan skapa ditt studentkonto från och med den 20 augusti.

Skapa studentkonto (Länk öppnas i nytt fönster) OBS! Prova en annan webbläsare om du har problem med att skapa konto eller byta lösenord.

Du måste registrera dig till den utbildning du ska läsa och du kan registrera dig från och med 20 augusti.

Registrera dig i Ladok för studenter (Länk öppnas i nytt fönster)

Passerkortet är ett personligt kort som alla studenter kan beställa när de registrerat sig. Du använder det för bland annat utskrifter, komma in i datorsalar och låna böcker i biblioteket. Det är dessutom färdbevis för gratisbussarna mellan campus Eskilstuna och Västerås.

Beställ passerkort i studentportalen (Länk öppnas i nytt fönster)

Mälardalens högskola välkomnar dig till dina studier hos oss torsdagen 30 augusti klockan 10.00. Under dagen kommer även studentföreningarna hålla i olika aktiviteter. Dagen efter, fredagen 31 augusti, fortsätter introduktionen och vi informerar om bra saker att känna till inför studierna.

Introduktion för nya programstudenter

För att behålla din studieplats behöver du närvara på uppropet, undantag finns för några utbildningar. Mer information om tid och plats finns via länken nedan.

Tider och instruktioner för upprop

Om du får förhinder och inte kan delta på uppropet måste du meddela högskolan detta. Du som inte närvarar eller kontaktar högskolan förlorar din plats. Du som ska studera på ett program meddelar antagningen på MDH och du som ska läsa kurser meddelar studenttorget via mejl.