Text

Artikelarkiv

Visar publicerade artiklar för mdh.se/samverkan

mdh.se/student mdh.se/utbildning mdh.se/international mdh.se/bibliotek mdh.se/forskning
mdh.se/samverkan
 • Aktuellt

  2021-10-13 #industri #nyteknik #SME #svenskindustri #samverkan

  Mälardalen Industrial Technology Center (MITC) startades 2011. Med ett ben i både industri och akademi (MDH) har en samverkansplattform byggts upp, som ägs och drivs av industrin och MDH gemensamt. Verksamheten är snabbfotad och inkännande för behoven i båda världarna och har sedan starten genererat projekt som gett direkta och viktiga resultat för företag, högskola och region. Nu fyller MITC 10 år och passar på att växla upp verksamheten igen.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2021-10-12 #globalamålen #elektrifiering #omställning #klimatinnovation

  HUB2021 är konferensen för energi och elektrifiering och samlar ledare och företag med en vilja att lära mer om den komplexa vägen framåt – och dela med sig av framgångsberättelserna. Välkommen till Västerås, Sveriges energihuvudstad, den 16 november

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2021-09-15

  MDH och ABB har under 2021 fördjupat sitt strategiska samverkansarbete i syfte att stärka och utveckla samarbetet inom utbildning, forskning och innovation. Med start i höst inleder ABB och MDH:s forskningsinriktning framtidens energi ett projekt där forskare vid högskolan delar sin tid mellan akademin och industrin för att ytterligare stärka det gemensamma arbetet.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2021-09-07 #pressmeddelande

  På torsdag startar den tre dagar långa Kunskapsfesten – Eskilstunas nya vetenskapsfestival. "Ny kunskap och innovation är, och har alltid varit, det som driver samhället framåt och bidrar till framtidstro," säger Jonas Stier, professor i socialt arbete på MDH.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2021-09-03

  Så kan du och ditt företag samverka med våra studenter

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2021-06-18

  Den 7 september 2021 organiserar MDH:s centrumbildning Automation Region en digital Industry Day som i år utgör Automation Summit. Nu kan du se båda avsnitten av en talkshow där Automation Region föbereder sig för Industry Day tillsammans med sina medlemsföretag. Industry Day är en del av den MDH-ledda konferensen ETFA, den 7-10 september.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2021-06-02

  INDTECH Industrial Technology Graduate School erbjuder avancerad utbildning inom området industriell digitalisering, ett nytt och framväxande teknikområde som revolutionerar alla aspekter av tillverknings- och processindustrin. Projektet är en samverkan mellan Mälardalens högskola och företagen Alstom, Volvo Construction Equipment, ESEM, Mälarenergi, Kanthal, Siemens, Westermo samt SME:s som Addiva och Peltarion.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2021-05-31 #samverkan #globala målen #framtidens energi

  Med Electrification Hub kraftsamlar flera stora bolag, regioner och forskningsmiljöer för att accelerera omställningen inom elektrifiering, energi och elektromobilitet. Nu har parterna lämnat in ett gemensamt elektrifieringslöfte till regeringen som visar hur Electrification Hub bidrar till: fossilfria godstransporter, noll nettoutsläpp av växthusgaser och minskade utsläpp från inrikes transporter.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2021-04-29 #pressmeddelande

  Forskning visar att tjejer riskerar att tappa sitt teknikintresse i 11-12 års åldern, om intresset inte stimuleras. Nu gör MDH, Volvo Construction Equipment och Örebro universitet en gemensam satsning för att få fler tjejer att behålla intresset för teknik.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2020-12-23

  Nu kan du ta del av alla intressanta intervjuer och aktuella samtal från programserien Inkludera Mera 2020

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2020-12-03

  Det tredje avsnittet i programserien Inkludera Mera 2020 handlar om proaktivt arbete för att främja barn och ungas livssituation, skola och hälsa. Som vanligt är det kostnadsfritt att delta

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2020-11-13

  Programmet Välfärdsteknik i virustider ger tips, råd och kunskap om digitala hjälpmedel som underlättar vardagen, speciellt för dig som är lite äldre.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2020-11-03

  En viktig del i MDH:s relationer med det omgivande samhället, såväl internationellt som nationellt, är att utse för högskolan viktiga personer till hedersdoktorer. Nu kan MDH stolt presentera Rickard Sohlberg, Hilde Eide och Branislav Selic som hedersdoktorer 2020. Tre personer som på flera sätt har bidragit till utvecklingen av MDH:s verksamhet.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2020-10-30

  Den psykiska hälsan bland unga skiljer sig mellan olika västmanländska kommuner. Det berättade Linnéa Hasslin och Lydia Ersberg, utvecklingsledare inom Hälsa och välfärd i Region Västmanland, i det andra avsnittet av Inkludera Mera 2020.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2020-10-15

  Det andra avsnittet av Inkludera Mera 2020 sätter fokus på barn och ungdomars välmående. Under det timmeslånga programmet, som är öppet för alla att se, diskuterar experter och sakkunniga hur vi kan främja psykisk hälsa bland unga.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2020-06-10

  − Idag ser vi på hälsan som en resurs som har stor betydelse för hur vi hanterar både svårigheter och möjligheter i vår vardag. I en sådan här tid tror jag därför att god hälsa bland unga har extra stor betydelse.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2020-05-14

  Den populära konferensen Inkludera Mera genomförs i år i form av flera livesända program. Premiäravsnittet sänds den 9 juni och sätter fokus på hur barns och ungas livsvillkor påverkas av coronapandemin.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2020-04-01

  Nu kan vårdpersonal i hela landet öva på att upptäcka och behandla virtuella patienter med Covid-19. Detta genom ett digitalt simuleringsprogram som används på MDH:s nya specialistutbildningar.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2020-02-03

  Rekordmånga arbetsgivare gästar den 6 februari MDH i Västerås för att knyta kontakter med framtidens sjuksköterskor.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2019-12-12 #Sparbanken Rekarne

  MDH och Sparbanken Rekarne stärker sitt samarbete och ingår idag ett strategiskt avtal om samproduktion inom områdena forskning, utbildning och fortbildning för yrkesverksamma. Målsättningen är att tillsammans göra satsningar som stärker innovationskraften i Sörmland.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2019-11-18 #Samverkan

  Vid höstens samverkanslunch fick representanter från våra samverkanspartners, näringsliv och offentlig sektor ta del av aktuell forskning från högskolans alla forskningsområden.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2019-09-23

  Nu öppnar ett nytt teknikcenter i Eskilstuna där studenter, forskare och näringslivet i regionen kommer att arbeta med gemensamma projekt under ett och samma tak.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2019-09-03

  Sveriges universitet och högskolor ligger på många områden i framkant i när det gäller digitalisering av samhälle, utbildning och forskning.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2019-08-26

  Föremålen på bordplattan kan styras med hand- och armrörelser. Målet är att stimulera personer med intellektuell funktionsnedsättning till ökad rörlighet, kommunikation och välbefinnande.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2019-06-12

  – Satsningen på Premium är den största i sitt slag i Sverige. KK-stiftelsens beslut att finansiera Premium med 34 miljoner kronor gör att vi kan ge 21 kurser under de kommande fyra åren.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2019-03-20

  MDH anställer ytterligare en professor och en forskare inom hälso- och välfärdsteknik. Under de närmaste åren sker stora satsningar inom hälso- och välfärdsteknik på MDH – både inom forskning och utveckling av utbildningarna.

  mdh.se/samverkan

 • Aktuellt

  2019-02-26

  I januari startade Mälardalens högskolas samverkansarena för hälso- och välfärdsteknik upp igen efter en paus på ett och ett halvt år. Arenan är en mötesplats som ska bida till att forskare kan knyta viktiga kontakter inom hälso- och välfärdsteknik.

  mdh.se/samverkan

1