Text

Varmt välkommen till MDH och årets digitala introduktion. Vi är glada över att just du är en av våra nya studenter. Det är en fantastiskt rolig tid som väntar med spännande föreläsningar och vänner för livet. På högskolan är vi många som är redo att hjälpa dig framåt på din väg från kursstart, vidare mot examen och till drömjobbet.

Digital introduktion

Digital introduktion

Varmt välkommen till MDH och din digitala introduktion. Vi är glada över att just du är en av våra nya studenter. Det är en fantastiskt rolig tid som väntar med spännande föreläsningar och vänner för livet. På högskolan är vi många som är redo att hjälpa dig framåt på din väg från kursstart, vidare mot examen och till drömjobbet.

I filmerna nedan finns viktig information om stöd du kan få under dina studier. I filmerna får du bland annat veta hur du registrerar dig på kurser, anmäler dig till tentor, lånar litteratur på biblioteket eller vilket stöd som finns vid funktionsnedsättning/funktionsvariation. Du får också tips om akademiskt skrivande och får veta varför det är smart att bli medlem i studentkåren. Kort sagt, får du bättre koll på läget och en smidigare start på studietiden! Än en gång välkommen. Vi på MDH hoppas att du får en riktigt rolig och givande studietid!

En högskola - två campus

MDH har sina huvudcampus centralt i Eskilstuna och Västerås. Som student läser du i regel hela din kurs eller ditt program på en ort. Om du behöver resa mellan orterna tar MDH-bussen dig kostnadsfritt från dörr till dörr.


Rundtur campus Eskilstuna

Rundtur campus Västerås

Ny student

Här hittar du allt du behöver veta för att få en bra start på dina studier.

Ny student

Aktuellt

Utbildning på campus från 4 oktober

Sommarterminen, omtentaperioden i augusti och introduktionen av nya studenter sker som planerat på distans. Därefter inleder MDH en stegvis återgång till utbildning på campus.

Läs mer

Riksdagen ger klartecken för att göra MDH till universitet

Sveriges riksdag har idag beslutat om den nya forsknings- och innovationspropositionen, och därmed givit klartecken för att göra Mälardalens högskola (MDH) till universitet. Detta är en milstolpe och en glädjens dag. Vi är stolta över det förtroende riksdagen visar oss och är redo att växla upp vår forskning och ta ett än större ansvar för Sverige som forsknings- och kunskapsnation, säger Paul Pettersson, rektor vid MDH.

Läs mer

MDH-studenter mycket eftertraktade av arbetsgivare

Etableringsgraden för examinerade studenter från MDH är bland den högsta i landet, enligt en rapport från Universitetskanslersämbetets (UKÄ). Hela 86 procent, vilket motsvarar närmare 9 av 10 studenter, har en god ställning på arbetsmarknaden inom 1-1,5 år efter examen.

Läs mer

Har du fler eller andra frågor?

Kontakta Studenttorget via mejl och telefon som besvaras måndag-torsdag kl. 8.00-16.00 samt fredagar kl. 8.00-15.00.

Mejl: studenttorget@mdh.se
Telefon: 021-10 13 10

Till toppen