Text
Simulering av produktionssystem
Som deltagare i denna kurs kommer du att utveckla din kompetens inom diskret händelsesimulering för att möta dagens behov inom tillverkningsindustrin.
Om kursen
Genom användning av diskret händelsesimulering lär du dig att stödja förändringar av industriella processer som involverar komplexa förbättringar. Kursen fokuserar på hur man bygger, analyserar och kommunicerar resultaten från en simuleringsstudie. Du kommer att erhålla kunskap genom teoretisk förståelse, praktiska övningar och workshops. Baserat på ett verkligt fall kommer kursen att leda dig till hur man förbättrar produktions- och logistikflödet med diskret händelsesimulering.

Ladda ner kursbeskrivning: Simulering av produktionssystem PDF
Innehåll
- Introduktion till diskret händelsessimulering i produktionssystem
- Diskret händelsesimulering inom forskning och tillverkningspraxis
- Principer för simulering och systemmodellering
- Grundläggande begrepp för datainsamling och analys
- Etablera förhållandet mellan systemelementen
- Simuleringsprojekt - Från problem till modell
- Påverkan av modelleringsnoggrannhet: Validering, verifikation
- Tekniker för simulering och systemmodellering
- Simuleringsmodelleringsstrategier
- Analys av olika scenarier
- Kommunikation av simuleringsresultat
Du lär dig att
- Simulering som verktyg för förbättring av produktionssystem
- Designa och bygga en simuleringsmodell för ett produktionssystem med användning av ett systemperspektiv och tillämpning av principerna för datainsamling och analys
- Analysera olika scenarier för förbättring av en produktionsprocess med användning av en simuleringsmodell och dokumentera resultaten
Särskild behörighet
40 hp inom teknik samt minst 2 års yrkeserfarenhet på heltid från relevant område inom industrin. Dessutom krävs Engelska A/Engelska 6.
Om du inte uppfyller de formella behörighetskraven kan du få din behörighet bedömd på kunskap och kompetens som du har fått på annat sätt, såsom arbetslivserfarenhet, övriga studier m.m. Läs mer under Information om anmälan.
Lärare
Forskare
Ioanna Aslanidou
021-10 14 23
ioanna.aslanidou@mdh.se
Kursplan
Du kan läsa i detalj om utbildningen, dess innehåll och litteratur m.m. i kursplanen
Se kursplanInformation om anmälan
Efter att du anmält dig behöver du eventuellt komplettera med dokument för att styrka din behörighet. De flesta svenska akademiska meriter hämtas automatiskt. Vänta några dagar efter att du skickat in din anmälan – om dina akademiska meriter fortfarande inte syns på Mina sidor ska du ladda upp dem. Om du har utländska meriter behöver du ladda upp kopia på dem på antagning.se.
Vissa kurser kräver yrkeserfarenhet. Om kursen du söker har krav på yrkeserfarenhet måste du ladda upp ett tjänstgöringsintyg som är underskrivet av din arbetsgivare. Du hittar mall för tjänstgöringsintyg nedan som du kan använda om du vill.
Inga akademiska meriter?
Kursen kräver att du har tidigare akademiska studier. Du som inte har det men har yrkeserfarenhet inom området kan bedömas på så kallad reell kompetens. Det innebär att det görs en bedömning av både formella meriter (betyg, examensbevis) och yrkeserfarenhet. Bedömningen görs för att avgöra om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. Om du anser att du har kompetensen som krävs för kursen, ska du fylla i en CV/Kompetensbeskrivning, mall finns nedan. Den ska innehålla:
• Utbildningar
• Relevant och aktuell arbetslivserfarenhet
• Kunskaper i Engelska
• Övrigt du vill åberopa
Tänk på att ge en kort beskrivning av dina arbetsuppgifter, inte bara en titel.
Du behöver också ett underskrivet tjänstgöringsintyg från din arbetsgivare, mall att ladda ner finns nedan.
• Ladda ner mall för CV/Kompetensbeskrivning
• Ladda ner mall för Tjänstgöringsintyg
Om du har frågor om anmälan är du välkommen att kontakta oss genom att mejla till lifelonglearning@mdh.se
Premium
Kursen är en del av Premium-projektet där MDH erbjuder kurser som syftar till att ge branschen den kompetens som krävs för hållbar och smart produktion.
Kompetensutveckling med Premium