Text

Artikelarkiv

Visar publicerade artiklar för mdh.se/utbildning

mdh.se/student
mdh.se/utbildning
mdh.se/international mdh.se/bibliotek mdh.se/forskning mdh.se/samverkan
 • Aktuellt

  2020-02-19

  Universitetskanslersämbetet (UKÄ) har genomfört en nationell utvärdering av landets samtliga ämneslärarutbildningar. Utvärderingen visar att MDH har hög kvalitet inom den utbildningsvetenskapliga kärnan och ämnet svenska, men att det finns brister inom samhällskunskap.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2020-02-13

  Bristen på specialistutbildade sjuksköterskor är stor, och för dig som utbildar dig finns goda karriärmöjligheter. Ansökan till specialistutbildningarna med start höstterminen 2020 är öppen mellan 17 februari och 16 mars.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2019-12-27

  MDH och Texas State University i San Marcos, Texas, USA, har startat ett nytt koncept för att uppmuntra sina studenter att etablera ett nätbaserat samarbete.

  mdh.se/utbildning

 • Porträtt

  2019-12-10

  Elvira Börlin tog examen från kammarmusikprogrammet på Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola (MDH) 2016. Efter påbyggnadskurser vid MDH och en masterutbildning frilansar hon idag som professionell pianist.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2019-12-06

  Förra veckan deltog MDH på Saco-studentmässan i Älvsjö, Stockholm. Hela 23 828 presumtiva studenter besökte eventet under tre dagar och fick träffa ambassadörer och studievägledare som berättade om högskolan och utbildningsutbudet.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2019-11-05

  AIClass är namnet på en ny, webbaserad utbildning som tagits fram av forskare vid MDH i samverkan med företag inom processindustrin och RISE Sics. Syftet med utbildningen är att sprida kunskap om Big data, AI och ML som sedan kan användas för att förbättra produktionen inom processindustrin.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2019-03-29

  I sin roll som kurator i palliativ vård arbetar Maria Sandell med människor som valt att vårdas hemma i livets slut. I jobbet har hon dagligen nytta av det hon lär sig på kursen existentiell vägledning.

  mdh.se/utbildning

1