Text

Artikelarkiv

Visar publicerade artiklar för mdh.se/utbildning

mdh.se/student
mdh.se/utbildning
mdh.se/international mdh.se/bibliotek mdh.se/forskning mdh.se/samverkan
 • Aktuellt

  2021-07-15

  Cybersäkerhet är en av näringslivets stora utmaningar. Frågan aktualiserades nyligen när en IT-attack mot mjukvaruföretaget Kaseya slog ut kassasystemet för matvarujätten Coop. Nu startar MDH två nya onlinekurser inom cybersäkerhet för företag som vill utveckla sin kompetens inom området.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-07-08 #högskoleingenjörsprogrammet i energiteknik

  Erik Beijer läser högskoleingenjörsprogrammet i energiteknik med inriktning elektroteknik på MDH och sommarjobbar just nu på Mälarenergi inom Elnät Drift & Underhåll. Jobbet möjliggjordes genom det nära samarbete som MDH har med företagen; Mälarenergi, Alstom, Hitachi ABB Power Grids och Westinghouse, som tillsammans med högskolan har startat programmet.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-06-28

  Teknologier som till exempel 3D-printing, AR/VR, Digitala tvillingar, Big data, Internet of things samlas under begreppet Industri 4.0 och toppar industrins agenda. Nu erbjuder MDH en ny unik digital introduktionskurs inom området som ger bred kunskap om möjligheterna med de nya teknologierna.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-06-09

  I takt med en fortsatt digitalisering av samhället växer efterfrågan av kompetens inom IT och digitalisering utifrån ett företagsekonomiskt perspektiv. Därför erbjuder MDH ett flertal kurser inom företagsekonomi och digitalisering som är utvecklade tillsammans med företagsrepresentanter.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-06-04

  Ett förslag som togs fram av fyra ingenjörsstudenter inom produktion och produktdesign blev verklighet och används idag för att effektivisera GKN ePowertrains produktion. Nu lyfter även Visual Components studentprojektet för att inspirera andra i branschen.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-05-06 #informationsdesign

  I flera år har MDH:s utbildningar inom informationsdesign och Västmanlands läns museum samverkat i en rad olika designprojekt. Något som varit nyttigt och lärorikt för såväl studenter som för muséet.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-05-06

  Har du anmält dig till en utbildning på MDH? Datumen ändras från termin till termin. Se därför till att skriva upp dem i kalendern.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-05-04 #globalamålen

  Flera yrken inom området hälsa, vård och välfärd är kvinnodominerade. Nu satsar MDH på projektet Allan för att inspirera unga killar att göra karriär inom området. Genom projektet får killar i årskurs 4-6 på tre skolor i Eskilstuna och Hallsberg möjlighet att lära sig mer om utbildningar och yrken inom området.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-04-29 #International Business Management

  Lös ett problem på 24 timmar med studenter från olika delar av världen. Det blev verklighet för MDH:s studenter på International Business Management-programmet i april. Hackathoneventet ”Hackoffice” arrangerades av MDH och genomfördes med 12 partneruniversitet från 11 länder. En upplevelse som gav deltagarna lärdomar för livet.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-04-29

  Det är inte bara till hösten som intresset för att utbilda sig är stort. I ansökningssiffrorna till MDH:s sommarkurser syns en ökning med 4 procent bland de som väljer en MDH-kurs i första hand.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-04-28

  MDH utbildar flest sjuksköterskor i Sverige och söktrycket till höstens utbildning är rekordhögt. Antalet sökande till höstens sjuksköterskeutbildning på MDH ökar med närmare 44 procent jämfört med året innan – 37 procentenheter mer än landet i stort.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-04-28

  Möjligheten till spetskompetens via riktad kompetensutveckling ses idag som ytterst viktig för att kunna konkurrera inom ett starkt kunskapsdrivet teknikskifte. Nu erbjuder MDH öppna onlinekurser inom bland annat Augmented Reality (AR) och cybersäkerhet där målgruppen är yrkesverksamma och permitterade inom tillverkningsindustrin.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-04-19

  Intresset för att utbilda sig på MDH fortsätter att öka. Det totala antalet ansökningar till höstterminen har gått upp med 13 procent jämfört med föregående år, 10 procent mer än landet i stort.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-04-06

  Om du har högskolepoäng i skolämnen kan du läsa kompletterande pedagogisk utbildning och bli behörig lärare på högstadie- eller gymnasienivå på drygt 1,5 år. Tar du examen i ett bristämne kan du dessutom bli anställd som lärare redan under dina studier.

  mdh.se/utbildning

 • Porträtt

  2021-04-01 #informationsdesign #rumslig gestaltning

  Design, inredning och arkitektur är områden som Yasmine El-Zein alltid haft ett intresse för och något hon vill satsa på i framtiden. Hon började plugga rumslig gestaltning på MDH i Eskilstuna för att lära sig skapa funktionella, hållbara och tillgängliga rumsliga miljöer som kommunicerar med människan.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-04-01

  En portfolio är viktig för den som söker jobb inom grafisk design och visuell kommunikation. Men hur bygger du en bra sådan? Lasse Frank, universitetsadjunkt i informationsdesign och lärare på programmet informativ illustration vid MDH, tipsar om vad som är bra att tänka på när du sätter ihop din portfolio.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-03-29 #lärarutbildning #grundlärare #lärare #arbetsintegrerad utbildning #kompletterande pedagogisk utbildning

  MDH erbjuder två lärarprogram där du kan jobba som lärare samtidigt som du pluggar till lärare. Det är vårt arbetsintegrerade grundlärarprogram inriktning förskoleklass och årskurs 1-3 samt högskolans kompletterande pedagogiska utbildning som leder till en ämneslärarexamen.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-03-29

  Planerar du att börja plugga? Caroline Sandberg, studievägledare på MDH, delar med sig av några tips om hur du kan tänka om du känner dig osäker.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-03-29

  Har du varit aktiv inom en lagidrott? Eller är du fortfarande aktiv? Dina erfarenheter kan på olika sätt komma till nytta under din studietid.

  mdh.se/utbildning

 • Porträtt

  2021-03-29 #tekniskt basår #civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi

  Anton Johansson sökte till tekniskt basår, inte bara för att få behörighet till den teknikutbildning han ville gå utan för att det gav honom en garantiplats på civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi på MDH. Förutom att lära sig matematik, kemi och fysik fick Anton även flera andra nyttiga kunskaper.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-03-26

  Var stad har sin charm, sägs det. Faktum är att Eskilstuna har många! Funderar du på att söka in till en utbildning på MDH som finns i Eskilstuna? Vi listar fem fördelar med att plugga just i Eskilstuna.

  mdh.se/utbildning

 • Porträtt

  2021-03-25

  Möt Victor Centerholt, tidigare student på innovationsprogrammet, som jobbar på Research Institutes of Sweden i Göteborg (RISE IVF).

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-03-25

  Ordinarie anmälningsperiod till höstens utbildningar för specialistsjuksköterskor på MDH stängde den 15 mars. Mest populär är specialistsjuksköterskeutbildningen i anestesisjukvård.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-03-24 #globalamålen

  MDH erbjuder flera program med fokus på miljö och hållbarhet. I år utökas programutbudet med ett masterprogram i miljöteknik för hållbar utveckling. Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi får också ett ännu större fokus på hur industrin kan hantera klimatkrisens konsekvenser.

  mdh.se/utbildning

 • Porträtt

  2021-03-22 #lärarutbildning #ämneslärare #kompletterande pedagogisk utbildning

  Med en examen i kemiteknik från Kungliga Tekniska Högskolan och mångårig erfarenhet som produktionschef i läkemedelsbranschen tar Jarmo Larsson Lager nu en ny väg. Via kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) på MDH ska han bli kemilärare på gymnasiet. Han har aldrig tidigare känt sig mer motiverad och exalterad.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-03-22 #grundlärarprogram #lärarutbildning #lärare

  För att kunna ge studenter ännu bättre förutsättningar att förberedas för lärarrollen har MDH tagit fram grundlärarprogram med ännu närmare kontakt med skolans verksamhet.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-03-15 #industriell förnyelse #industriell ekonomi #hållbarhet #civilingenjör

  Klimatkrisens följder gör att industrin och samhället måste ställa om. Det innebär att hela branscher kommer behöva omstruktureras och att många företag, så som de ser ut idag, kommer att försvinna.

  mdh.se/utbildning

 • Porträtt

  2021-03-15

  För Rebecca Chow Löw har det aldrig varit någon tvekan om vad hon skulle bli när hon blev stor. Hon visste tidigt att hon ville bli lärare och känner idag att hon är på en plats där hon har möjlighet att göra skillnad för enskilda individer. Som lärare på Önstaskolan undervisar hon i engelska och svenska som andraspråk.

  mdh.se/utbildning

 • Aktuellt

  2021-03-15 #tekniskt basår #teknikutbildning

  En rapport som MDH genomfört visar att studenter som har gått tekniskt basår klarar matematikkurserna i teknikutbildningarna i större utsträckning än andra studenter.

  mdh.se/utbildning

 • Porträtt

  2021-03-08 #produktion

  Oliver Söderlund drömmer om att jobba som projektledare eller förändringsledare inom industrin. Det har han kunnat fördjupa sig inom genom sina ingenjörsstudier i produktion och produktdesign med inriktning på logistik.

  mdh.se/utbildning