Välkommen att samverka med MDH

Med 40 års erfarenhet av nära samarbeten och samverkan har MDH en unik kompetens och erfarenhet. Vårt nära samarbete med näringsliv och offentlig sektor gör att vi på MDH bidrar till att människor mår bättre och jorden håller längre. Kontakta oss gärna för en diskussion om vad vi kan göra tillsammans.

Jag vill...

 

 

Forsknings- och samverkansnyheter

  • För att människor i ett samhälle ska kunna använda teknik, som bilar, tåg eller medicinsk utrustning, krävs att datorsystemen som styr tekniken fungerar på ett säkert sätt och inte utsätter människor för fara. MDH-forskaren Jiale Zhou har forskat om hur säkerheten inom dessa datorsystem kan förbättras.

  • Jesús Zambrano forskar om hur man med hjälp av mikroorganismer kan rena vatten. I sin docentföreläsning med titeln ”Vad din mamma aldrig lärde dig om mikroorganismer (och som du var för rädd för att fråga om)” förklarar Jesús Zambrano vilken betydande roll mikroorganismer har i processen att rena avloppsvatten.

  • Alla typer av fordon har olika funktioner som styrs av datorsystem, som i sin tur styrs av mjukvara. Genom att effektivisera utvecklingen av mjukvara, kan Alessio Bucaionis forskning bidra till säkrare och bättre fordon.