Välkommen till högskolebiblioteket!

Bibliotekets katalog E-böcker
Databaser Uppslagsverk & ordböcker
Tidskrifter Libris

 

Bokstaven B

Boka bibliotekarie
Studenter kan boka tid för vägledning i informationssökning.

Boka bibliotekarie

Bokstaven U

Boka undervisning
Lärare kan boka undervisning i informationssökning.

Boka undervisning

 

 

Kalender

 • Mona Andersson presenterar sin avhandling "Välfärdsektorn, en arena för makt och motstånd : Studier av sjukvård och hemtjänst"

 • Lunchkonsert

  26 sep 2014

  Den 26 september håller studenter från Kammarmusikprogrammet en lunchkonsert i Högskolebiblioteket på Mälardalens högskola (MDH) i Västerås

 • Jullunchkonsert

  12 dec 2014

  Den 12 december håller Kammarmusikprogrammet en jullunchkonsert i Högskolebiblioteket på Mälardalens högskola i Västerås.

 

Nyheter

 • MDH är bäst i Sverige på ORCIDs enligt Libris. De har gjort en kartläggning om hur vanligt ORCID är i SwePub. Här kan MDH stoltsera sig med att ligga i topp i båda deras listor.

 • När sommaren närmar sig drömmer många om att ligga i en hängmatta och läsa. Deckare brukar betraktas som typisk sommar- och semesterläsning och därför har Marie Öhman, litteraturforskare och lektor i litteraturvetenskap vid Mälardalens högskola (MDH), tagit fram tips på deckare som passar perfekt för dig som vill ha lite spänning när du kopplar av med en bok.

 • I Ulrichsweb kan du hitta detaljerad information om mer än 300,000 vetenskapliga tidskrifter, facktidskrifter, dagspress, nyhetsbrev med mera.