• 2000 studenter och 11 utbildningsprogram

  På akademin för ekonomi, samhälle och teknik studerar omkring 2000 studenter. Här finns åtta utbildningsprogram på grundnivå och tre på avancerad nivå.

  Program på EST

 • Forskning och forskarutbildning

  På akademin för ekonomi, samhälle och teknik bedrivs forskning inom två av högskolans forskningsinriktningar: Framtidens energi samt Industriell ekonomi och organisation (IEO).

  Forskning vid EST

   

Akademin för ekonomi, samhälle och teknik

Akademin för ekonomi, samhälle och teknik är en av Mälardalens högskolas fyra akademier. Akademin samlar utbildning och forskning inom ett brett område – från företagsekonomi, nationalekonomi och statsvetenskap, till energi-, miljö- och byggnadsteknik.

 

Nyheter

 • Forskare från MDH, har tillsammans med lärare i Eskilstuna, utvecklat och testat prototyper för ett nytt läromedel för matematikundervisning. Projektet startade 2016 och går nu in i en ny fas och börjar producera läromedlet som ska vara klart våren 2020.

 • Anmälningarna till höstens utbildningar vid landets universitet och högskolor är nu registrerade och knappt 28 000 personer har sökt ett program eller en kurs vid Mälardalens högskola. Sjuksköterskeprogrammet ligger i topp när det gäller antal förstahandssökande och även socionomprogrammet är attraktivt bland presumtiva studenter.

 • Nyligen besökte studenter som läser första året på högskoleingenjörsprogrammet i energiteknik ABB i Ludvika. Studiebesöket är ett resultat av det nära samarbete som pågår mellan högskolan och näringslivet.

 

Kalender

 • Torsdagen 19 april är det dags för Teknikåttans regiontävling som arrangeras på MDH i Västerås. Från regionen är det Fryxellska skolan 8B och Irstaskolan 8C som kommer att utmana Marifredsskolan 8A och Marifredsskolan 8B i tävlingar inom teknik, matematik och naturvetenskap. Vinnaren av regiontävlingen går vidare till finalen där årets teknikåtta utses.

 • 20 april arrangeras den årliga IMF-dagen. En chans för befintliga studenter inom internationella marknadsföringsprogrammet att få inspiration om möjliga yrkesroller och knyta värdefulla kontakter inför framtiden.

 • Den 26 april arrangeras årets idéfest där vinnaren av Idélabs idétävling kommer att presenteras. Under en fullspäckad eftermiddag och kväll kommer ytterligare pristagare att presenteras. Det väntas även mingelmiddag och inspirationsföreläsningar, och på mässområde får alla en chans att knyta värdefulla kontakter för framtiden. Konferencier under dagen är Mrs M.

 • Ta chansen att delta under International Week 2018. Alla studenter och medarbetare är välkomna till inspirerande föreläsningar och mingel med gäster från våra partnerlärosäten.