Volvo Group öppnar praktikprogram för MDH-studenter

2017-10-06 | Utbildning Student Omvärld

Flera av de utbildningar som studenter på MDH läser är intressanta när Volvo Group ska rekrytera medarbetare. Därför får MDH:s studenter nu möjlighet att söka praktikprogrammet Volvo Group international internship program (VGIIP), ett praktikprogram för studenter på speciellt utvalda universitet och högskolor runtom i världen.

 

Praktikant får hjälp av anställd i en fabrik.

VGIIP är ett praktikprogram för studenter på universitet och högskolor som Volvo Group slutit samverkansavtalet, Talent partner, med. MDH och Volvo Group har en annan typ av avtal, kallat Preferred Research partner, något som bara fem lärosäten i världen har, men nu öppnar Volvo Group praktikprogrammet även för MDH-studenter.

- Flera av de utbildningar som finns på MDH är intressanta när vi rekryterar folk inom Volvokoncernen. Därför beslöt vi oss för att även ge MDH:s studenter möjlighet att söka, säger Paulina Persdotter Örtendahl, Director Attract and Recruit, Volvo Group.

MDH:s studenter har möjlighet att söka praktikplatserna som finns på olika avdelningar inom Volvokoncernen  i bland annat Frankrike, Indien, Japan och USA. Platserna kan ha varierande och specifika krav beroende på praktikuppdragets karaktär. Praktikens längd varierar mellan två och sex månader och vänder sig till studenter som läser sitt sista år på en kandidatutbildning eller som läser en mastersutbildning. Tanken med praktiken är att ge studenten en inblick i Volvos organisation och verksamhet, samt erfarenhet från att resa till ett nytt land och uppleva en ny kultur.

- Som praktikant har du möjlighet att utföra ett riktigt arbete och förutom erfarenheten skapar du kontakter som kan vara oerhört värdefulla inför exjobb och när du ska söka jobb. Du får dessutom betalt under din praktik, säger Mathilda Kaså Taranger, Global Program Manager, Volvo Group international internship program.

Praktikplatserna läggs ut under november 2017, men sista ansökningsdag varierar. Mer information om praktikprogrammet, platserna och antagningsprocessen hittar du på Volvo Groups hemsida.

Så söker du till praktikprogrammet