Du bestämmer vem du ska bli

Du bestämmer vem du ska bli

Vi ger dig kunskap, verktyg och möjlighet att skapa din framtid. Välj mellan 1000 kurser och 55 program inom design- och kommunikation, ekonomi, hälsa, lärarutbildning, klassisk musik och teknik. Alla framtagna i samverkan med näringsliv och offentlig sektor, på forskning i världsklass som grund. Moderna campus, bostadsgaranti och ett aktivt studentliv gör det lätt för dig att trivas som student.

 

Alla program 

 

Design och kommunikation

2019-09-12Inspirera och kommunicera genom text, bild och rum eller utveckla dina språkkunskaper och arbeta i en internationell miljö. Inom området design och kommunikation finns fyra spännande utbildningar att välja bland.

Hälsa

2019-09-17Med din motivation och empati för att förstå, stötta och stärka kan du göra skillnad för människor. Hos oss kan du studera till beteendevetare, sjuksköterska, fysioterapeut, folkhälsovetare och socionom. Vill du gå ännu längre finns en mängd olika program på avancerad nivå, bland annat barnmorskeutbildning.

Musik och opera

2019-05-16Förverkliga din dröm - utbilda dig inom klassisk musik och opera på Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola. Här finns några av landets främsta lärare på området, alla med målet att du ska nå din yttersta potential som instrumentalist eller sångare, och förberedas för de stora scenerna.

Ekonomi

2019-09-12Är du intresserad av samhällsvetenskap, ekonomi eller marknadsföring? Samhällsutvecklingen berör oss alla. Med en utbildning inom ekonomi eller samhällsvetenskap har du möjlighet att påverka människors liv, i stort som smått, lokalt och globalt.

Lärarutbildningar

2019-09-17Som lärare inspirerar du barn och ungdomar att lära, vidga sina vyer och förstå sin omvärld. Vi rustar dig för ett av världens viktigaste och roligaste yrken. Hos oss kan du bli förskollärare, grundlärare, ämneslärare eller specialpedagog.

Teknik

2019-09-11Vi har program inom bygg, data och nätverk, energi, innovation, produktion och produktdesign, matematik, robotik och inbyggda system. Vi samarbetar med några av världens främsta teknikföretag för att ge dig som student möjlighet till skarpa projektarbeten, praktikplatser, traineetjänster och nätverksskapande redan under studietiden. Vägen till ditt drömjobb börjar här.

 

Kurser

Kurser

Läs några poäng, eller plocka ihop en hel examen. Vi har över tusen kurser att välja bland.

Sök bland våra kurser

Utbildning för yrkesverksamma

Livslångt lärande

Bli bättre på vad du gör, eller lär dig något nytt. Vi har kurser speciellt utvecklade för dig som redan jobbar.

Livslångt lärande

 

Bostadsgaranti

Bostadsgaranti

Västerås stad och Eskilstuna kommun garanterar att alla nationella studenter som flyttar till någon av orterna och uppfyller kraven, får bostad.

Bostadsgaranti

MDH Solar Team

MDH Solar Team

Studentprojektet MDH Solar Team går ut på att utveckla en solcellsbil som ska tävla i racingtävlingen World Solar Challenge 2019. Projektet drivs av studenter från olika program, men med handledning av lärare på högskolan.

MDH Solar Team

Kombinera elitidrott med studier

Du som elitidrottare har under din studietid på MDH möjligheter till anpassad studiegång, neddragning av studietakten och individuell studieplanering.

Kombinera elitidrott med studier