Text

Välj mellan 1000 kurser och 55 program inom design och kommunikation, ekonomi, hälsa, lärarutbildning, klassisk musik och teknik. Du bestämmer vem du ska bli.

Utbildning

Börja plugga

Sök bland våra program och kurser.

Börja plugga

Anmäl dig till höstens utbildningar senast 15 april.

Utbildningsområden

Välj mellan 1000 kurser och 55 program inom design och kommunikation, ekonomi, hälsa, lärarutbildning, klassisk musik och teknik. Du bestämmer vem du ska bli.

Läs mer

Digitalt Öppet hus

För att minska risken för eventuell spridning av coronaviruset har MDH därför tagit beslutet att inte genomföra Öppet hus på våra campus i Västerås den 18 mars och i Eskilstuna den 27 mars. Istället genomförs dagarna digitalt i den utsträckning det går.

Läs mer

 

 

En högskola - två campus

MDH har sina huvudcampus centralt i Eskilstuna och Västerås, men bedriver även utbildning i Nyköping och Södertälje. I Eskilstuna flyttar högskolan in ett nytt campus våren 2020.

Bostadsgaranti

I Eskilstuna och Västerås erbjuder kommunen bostadsgaranti till inflyttade programstudenter.

Bostadsgaranti Eskilstunalänk till annan webbplats

Bostadsgaranti Västeråslänk till annan webbplats

Eskilstuna

I Eskilstuna flyttar MDH in i ett nybyggt campus våren 2020. De toppmoderna lokalerna ligger centralt längst Eskilstunaån, på gångavstånd från centralstationen.

Läs mer

Västerås

Campus i Västerås ligger bara 15 minuters promenad från Västerås city. Lokalerna är ljusa och moderna med allt du kan behöva som student.

Läs mer
format_quote

”För att vi ska kunna fortsätta att bo på den här planeten och andas frisk luft behöver vi skapa ett mer hållbart samhälle. Det vill jag vara med och utveckla”

Andrea Miljanovic

Student på civilingenjörsprogrammet i hållbara energisystem

Läs mer

MDH Studio

Välkommen till MDH Studio. Här möter du högskolans lärare, forskare, studenter och alumner i föreläsningar och samtal om samhällsaktuella ämnen.

Läs mer

86 procent får jobb 1-1,5 år efter examen

Enligt Universitetskanslerämbetet är 86 procent av MDH:s studenter etablerade på arbetsmarknaden 1 till 1,5 år efter examen. För teknikstudenter är den siffran hela 90 procent.

Anmälan och antagning

Hur fungerar egentligen det där med anmälan och antagning till program eller kurser? Här får du information om hur processen går till.

Läs mer

Studievägledning

MDH erbjuder studievägledning för dig som har allmänna frågor om studier och yrken, men också vägledning för dig som vill ha information om specifika utbildningar och ämnen.

Läs mer

Vad är högre studier?

Distanskurs eller program? Hel- eller halvfart? Vad innebär egentligen högskolepoäng? Så här fungerar det.

Läs mer

Utbildning och forskning i stark samverkan

Alla MDH:s utbildningar är framtagna i samverkan med näringsliv och offentlig sektor för att säkerställa att du som student har relevant kompetens när du tar examen. Något annat som genomsyrar utbildningarna är den vetenskapliga grund de vilar på. I vissa fall är den forskning som MDH bedriver till och med världsledande.

Läs mer

Kombinera högskolestudier med elitidrott

På MDH har du möjlighet att kombinera högskolestudier med elitidrott, något Malin Persson valt att nyttja. Hon studerar nämligen till grundlärare samtidigt som hon spelar i VSK bandy på elitnivå. ”En värdefull möjlighet”, tycker hon.

Läs mer

International student

Master's, Bachelor's, online or exchange studies? Visit our international website to see what we offer you as a student from outside Sweden

Visit mdh.se/international

Återvändande student?

Är du en tenta kort från examen? Kom livet i vägen? Det är aldrig för sent att ta upp dina studier och komma i mål. Vi hjälper dig att komma igång.

Återvändande student