Text

Är du nyfiken på MDH och våra utbildningar? Passa på att besöka vårt digitala Öppet hus som arrangeras 18 mars och 27 mars.

Digitalt Öppet hus

Digitalt Öppet hus

MDH värnar om studenter, medarbetare och samarbetspartners. För att minska risken för eventuell spridning av coronaviruset har MDH tagit beslutet att inte genomföra Öppet hus på våra campus i Västerås den 18 mars och i Eskilstuna den 27 mars. Istället genomförs dagarna digitalt i den utsträckning det går.

Studenter utanför Campus Eskilstuna.

Du bestämmer vem du ska bli

MDH är en av Sveriges största högskolor och har 16 000 studenter som läser kurser och program inom ekonomi, hälsa, teknik och utbildning. Ta del av hela utbildningsutbudet här:

1 000 kurser och 56 program

Föreläsningar

Ta del av inspelade föreläsningar om MDH:s olika utbildningsområden och inspireras av studenternas olika val och drömmar.

 • Mitt liv som studentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Du har förmodligen många funderingar inför framtida studieval. Lyssna på studievägledare och studenter som tillsammans berättar hur det är att studera på högskola, hur man väljer rätt och vad du kan tänka på när du väljer utbildning.

 • Design och kommunikationlänk till annan webbplats
  Inspirera och kommunicera genom text, bild, rum och interaktionsdesign. Utveckla dina språk- kunskaper och lär dig designa information som stödjer människor i vardagen. Inom design och kommunikationsområdet finns flera spännande utbildningar och här reder våra studenter ut likheter och skillnader mellan dessa. Du får också lära dig vad de olika programmen leder till för olika typer av jobb.

 • Ekonomilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Kunskap inom ekonomi och samhällskunskap behövs överallt, i alla företag och organisationer och inom en mängd olika yrkeskategorier. Här får du reda på vilka utbildningar som finns inom ämnesområdet och vad du kan jobba med efter examen. Här berättar studenter om programmen och hur det är att plugga på MDH.

 • Hälsalänk till annan webbplats
  Vill du arbeta med människor och skapa förutsättningar för ett bra liv? Genom att välja en utbildning inom hälsoområdet, tar du ansvar för viktiga samhällsfrågor, samtidigt som du gör skillnad för människor. Lyssna till studenter som berättar om sin utbildning och hur de tänker om sin framtid som yrkesverksamma.

 • Teknik – MDH Solar Car Projectlänk till annan webbplats
  Tänk dig ett studentprojekt som går ut på att bygga en solcellsbil och köra den 300 mil genom Australien. MDH har ställt upp i tävlingen i Bridgestone World Solar Challenge två gånger. Detta har varit möjligt tack vare studenter från flera av våra teknikutbildningar. Här får du höra mer om studenternas resa från att konstruera bilen till att tävla med den i Australien.

 • Lärarutbildninglänk till annan webbplats
  Som lärare inspirerar du barn och unga att lära och förstå sin omvärld – ett efterfrågat och kreativt yrke med många karriärvägar. MDH har lärarutbildningar från förskolan ända upp till gymnasiet. Ta chansen att få reda på vilken lärarutbildning som passar dig. Vad innebär det egentligen att vara lärare? Och är det sant att det går att studera till lärare och samtidigt få lön?


Fråga en studievägledare

För att få svar på dina frågor om högskolestudier, utbildningsutbud och behörighet kan du kontakta våra studievägledare via telefon eller e-post på sidan Studievägledning vid MDH.

Fråga din studentkår

Mälardalens Studentkår är den officiella studentkåren vid Mälardalens högskola. Studentkåren arbetar med studentinflytande, studiemiljö och utbildningsbevakning, så väl som med att anordna studiesociala aktiviteter, kontakter med näringslivet och schyssta rabatter.

Studentkårens webbplatslänk till annan webbplats

Medlemmar ur Mälardalens studentkår utanför Kårhuset i Västerås

Häng med runt på campus

MDH:s studentambassadörer har spelat in två filmer för att visa presumtiva studenter och besökare hur det ser ut på campus i Eskilstuna och i Västerås.

Campus i Västerås.

Frågestund på Instagram

Häng med MDH:s studenter via Instagram och ställ dina frågor direkt till dem. Vi har frågestunder med studenter från olika program löpande på vår story.

Följ MDH på Instagram

MDH Studio

Välkommen till MDH Studio. Här möter du högskolans lärare, forskare, studenter och alumner i föreläsningar och samtal om samhällsaktuella ämnen.

Läs mer

Bra att veta om MDH

MDH-studenter.

 • Alla MDH:s utbildningar är framtagna i samverkan med näringsliv och offentlig sektor för att säkerställa att du som student har relevant kompetens när du tar examen. Något annat som genomsyrar utbildningarna är den vetenskapliga grund de vilar på. I vissa fall är den forskning som MDH bedriver till och med världsledande.

 • Enligt Universitetskanslerämbetet är 86 procent av MDH:s studenter etablerade på arbetsmarknaden 1 till 1,5 år efter examen. För teknikstudenter är den siffran hela 90 procent.

 • Funderar du på var du ska bo under studietiden? Västerås stad och Eskilstuna kommun garanterar att alla nationella studenter som flyttar till någon av MDH:s campusorter och uppfyller kraven, får bostad.

 • MDH har många avtal med internationella lärosäten. Det ger goda möjligheter till utlandsstudier.

Du bestämmer vem du ska bli

Gör en sen anmälan till några av våra utbildningar som börjar i höst

antagning.se