Under studierna

Här hittar du praktisk information för dina studier, till exempel om din första tid som ny student, vilka IT-stöd som finns, studenttorget dit du kan vända till för alla dina frågor, med mera.

 

Ny student

2018-12-11Grattis till ett bra val! Nu börjar en spännande tid i ditt liv och möjligheterna är många. Här följer några saker du behöver tänka på för att få en så bra start som möjligt som ny student.

IT-stöd

2018-06-15Kom igång med de mest vanliga IT-systemen.

 

Studera utomlands

2017-11-01Som student vid Mälardalens högskola finns det möjligheter till att studera utomlands. Utbytesstudier innebär att du genomför en termin eller ett läsår vid ett universitet som MDH har utbytesavtal med. Du kan även söka studieplats utomlands på egen hand.

Stöd under studierna

2018-12-05Vi finns här för dig oavsett om du har frågor kring dina studier, parkeringstillstånd och diskriminering eller behöver hjälp med din uppsats, att främja din fysiska och psykiska hälsa samt att hantera stress.

 

Examen

2018-12-07När du är klar med dina studier kan du ansöka om examensbevis eller kursbevis. Båda är dokument som visar att du genom studier uppfyllt kraven för viss examen eller kurs.

Jobb och karriär

2018-03-22MDH är ett av de bästa lärosätena i landet på att ge utbildning som leder till jobb; omkring 80 procent av våra studenter har ett jobb inom sitt område ett år efter examen. Allt detta tack vare utbildningar av hög kvalitet och nära samverkan med det omgivande samhället.

 

Bygger solcellsbil för World Solar Challenge

2018-09-18I oktober 2017 deltog MDH Solar Team i racingtävlingen Bridgestone World Solar Challenge för första gången. En tävling där lag från hela världen tävlar om vilket solcellsdrivet fordon som på snabbast möjliga tid kan köra 300 mil tvärs över Australien. Nu fortsätter arbetet med att utveckla vår solcellsbil som ska tävla år 2019.