Text

Kombinera elitidrott med högskolestudier

Elitidrott

Kombinera studier med elitidrott

Du som elitidrottare har under din studietid på MDH möjlighet att få extra stöd för att kunna studera och idrotta samtidigt.

format_quote

"Värdefullt att kunna kombinera studier med elitidrott”

Malin Persson

Studerar till grundlärare på MDH och spelar samtidigt i VSK bandy på elitnivå.

Läs mer

MDH är ett så kallat idrottsvänligt lärosäte. Det innebär att högskolan har ett samarbete med Riksidrottsförbundet för att göra det enklare för idrottare på elitnivå att studera på högskola. Som elitidrottare vid MDH kan du exempelvis få anpassad studiegång och neddragen studietakt. Tillsammans med en studievägledare för det program eller den kurs du läser sätter du upp en plan för hur du ska kunna utbilda dig samtidigt som du idrottar.

Ambitionen är du som student ska kunna kombinera båda karriärerna parallellt, ur ett långsiktigt perspektiv. En akademisk utbildning är ett sätt för aktiva elitidrottare att förbereda sig för en yrkeskarriär efter idrotten.


Vad räknas som elitidrott?

Kontakta en studievägledare för att få mer information om MDH:s definition av elitidrottare.


Så här gör du

  • När du blivit antagen till ett program eller en kurs är det viktigt att du snabbt kontaktar studievägledaren för vald utbildning, för att få information om vilka möjligheter som finns att anpassa studierna efter dina behov.
  • Lämna in en ansökan till ditt specialidrottsförbund som intygar att du är en elitidrottare enligt MDH:s definition. Intyget tar du sedan med tillbaka till studievägledaren på MDH.
  • När du har startat din utbildning skrivs ett avtal mellan dig och MDH som beskriver vilka förväntningar som finns både på dig och på högskolan.
  • Ha regelbunden kontakt med din studievägledare under tiden du studerar för att ta fram en individuell studieplan och planera olika lösningar kring exempelvis studietakt, kursval, examination, undervisning.

Ansökan att lämna till ditt idrottsförbundPDF


Mer information

Studievägledare

Susanne Porswald

+4621101617

susanne.porswald@mdh.se

Studievägledare

Caroline Sandberg

+4616153213

caroline.sandberg@mdh.se