Textdesign - informationsdesign, 180 hp

Textdesign är en utbildning för dig som vill jobba med att formge texter, som till exempel informatör, copywriter, projektledare eller formgivare. Här får du skriva och formge texter och informationsmaterial för olika målgrupper, kanaler och plattformar.

Utbildningen

Textdesign är ett treårigt program inriktat på informativt skrivande, med fokus på såväl text som form. Här lär du dig att använda olika verktyg och tekniker för att informera, förenkla och anpassa en text för olika målgrupper, kanaler och plattformar.  

Under utbildningen arbetar du med branschledande programvaror och får jobba med olika sorters informationsmaterial. Du arbetar med projekt som inkluderar språk- och formförenkling, teknisk information, anpassning av stilnivåer, artiklar och intervjuer. Många av projekten är skarpa och sker i samarbete med externa uppdragsgivare. Under ditt sista år gör du också praktik på ett företag i branschen. 

Vissa kurser är gemensamma med programmen informativ illustration och textdesign. Informationsdesign är ditt ämne och när du slutfört utbildningen har du en filosofie kandidatexamen i informationsdesign med inriktningen textdesign.

Framtid och jobb

Med denna utbildning i bagaget blir du rustad för att arbeta med kommunikation inom en rad olika områden. Tidigare studenter arbetar bland annat som informatörer, copywriters, teknikkommunikatörer, skribenter och formgivare.  

Efter examen kan du även studera vidare på vårt internationella masterprogram i innovation och design.