Text

Välkomstbrev socionomprogrammet


Välkomstbrev socionomprogrammet

Hej alla nya socionomstudenter!

Vi på linjeföreningen Morsan – Mälardalens socionomstudenter vill hälsa alla nya studenter på socionomprogrammet välkomna till ert första läsår på Mälardalens högskola. Alla program är knutna till en linjeförening. Morsan består av studenter på socionomprogrammet. Namnet kommer från den tid då socionomprogrammet hade inriktningen missbruk, ohälsa och rehabilitering (MOR). Det är bland annat vi som ska se till att Ni nya studenter får en så bra start på studierna som möjligt!

Välkomstbrev från linjeföreningen Morsan för studenter antagna till HT 2020PDF

Rookieperioden

Under de två första veckorna hålls rookieperioden. Det är då som Ni – rookies – välkomnas till skolan och lär känna era nya klasskamrater och andra studenter. Förutom att ni får er första genomgång av skolan och vad det innebär att vara student på socionomprogrammet sker en hel del aktiviteter såsom lekar, fester, sittningar och mycket mer! Schema för alla aktiviteter som anordnas under rookieperioden kommer att finnas i er klassgrupp på Facebook. Facebookgruppen heter Socionomklass MDH VT-20. Kika också gärna in oss på
Instagram: @morsanmdh.

 

Faddrar

Vi studenter som ska ta hand om er och har planerat de kommande veckorna kallas för faddrar. Alla program har sina egna faddrar. Ni kommer att känna igen oss socionomprogrammets faddrar på våra rosa overaller och svarta t-shirts med rosa text och Morsans symbol på baksidan. Tillsammans med skolans andra föreningar ska vi se till att dessa veckor blir händelserika och minnesvärda!


Det kommer att bli en del fester under terminsstarten. Men vi vill påpeka att det aldrig förekommer något tvång att dricka alkohol – det är upp till var och en. Vid varje aktivitet kommer det att finnas både nyktra och ansvariga faddrar. Vi vill även betona att det inte förekommer någon alkoholhets eller någon form av pennalism under aktiviteterna – allt deltagande är frivilligt! Har du några frågor så tvivla inte att vända dig till en fadder. Vi finns här för Er skull!


Andra föreningar på skolan

Sexet (Sexmästeriet) är föreningen vid Mälardalens högskola i Eskilstuna som fixar fester och andra evenemang för studenter. De är en av huvudarrangörerna bakom rookieperioden. En sexmästerist känns igen på deras vita studentoveraller och svarta västar. För att få ut det mesta av perioden så kommer de sälja ett sexetpass som ger Er inträde och bra priser i baren under många av aktiviteterna som sker under veckorna. Sexetpasset gäller även under resten av terminen. Dessa kommer att gå att köpa under skoltid. Sexmästeriets hemsida är www.sexmasteriet.se, du hittar dem även på Facebook: Sexet Mdh.


Utöver sexmästeriet finns också Mälardalens Studentkår som är den andra stora aktören bakom rookieperioden. Studentkåren sysslar även med mycket annat än endast rookieperioden, gå in på deras hemsida för att läsa mer om deras arbete. Du hittar dem på www.karen.nu eller genom att söka på Mälardalens Studentkår på Facebook.


Utöver Sexmästeriet och Mälardalens Studentkår finns även ELSA (Eskilstunas Lagom Sportiga Akademiker) och Kärleksambassadörerna. Även dessa kommer du stöta på under rookieperioden.


MDH Event Eskilstuna är en grupp på Facebook där olika events såsom Linjeföreningspubar, fester och annat skoj läggs upp så att alla som är intresserade kan ta del av de.

Länk till gruppen:

https://www.facebook.com/groups/823172694466358/?ref=bookmarkslänk till annan webbplats


Om du har någon allergi, specialkost eller andra särskilda behov du tycker vi borde känna till, är vi tacksamma om du informerar oss om detta. Om du har några andra funderingar går det bra att höra av sig till följande generalfaddrar:


Sofia Borg; 070 576 14 96
Agnes Lillieh; 076 554 14 14
Lovisa Forsberg; 073 746 40 79


(Vi generalfaddrar nås även på facebook!)


Det går även bra att skicka mail till: socionomprogrammet@gmail.com
Vi ses den 20 januari!


Socionomstudenter Nasse