Text

Master­programmet i produkt- och process­utveckling - Produktion och logistik

 • fiber_manual_record Högskolepoäng 120  hp
 • home Studieort Eskilstuna
 • access_time Tid 2 år  (heltid)
 • timeline Utbildningsnivå Avancerad nivå

Programmet ger dig verktygen och kunskapen om de viktigaste frågorna inom moderna produktions- och logistiksystem. Lär dig analysera, utvärdera och optimera lösningar som gör att du kan utveckla systemen framgångsrikt och konkurrenskraftigt. Efter examen kan du exempelvis jobba som produktionsteknisk ingenjör, projektledare eller göra forskarkarriär inom akademin.

Programmet är stängt för
anmälan till HT21.

Studenter på programmet har tillgång till ett nytt labb med ett produktionssytem för smarta fabriker.

Utbildningen

Du får en avancerad bas i planering och optimering av produktion och logistik, inklusive användning av simuleringsprogram. Under utbildningen ingår många kontakter med industrin, genom gästföreläsningar och samarbeten inom olika projekt.

Programmet är en del av forskningsinriktningen innovation och produktrealisering. Flera av kurserna i programmet är framtagna i samarbete mellan forskare på MDH och industrin. Det gör programmet konkurrenskraftigt ur ett industriellt såväl som ett akademiskt perspektiv.

Som student har du möjlighet att genomföra ditt examensarbete inom ramen för något av högskolans pågående forskningsprojekt. Det ger en bra grund för framtida doktorandstudier. Tidigare studenter har också visat sig vara väldigt uppskattade inom industrin.

Framtid och jobb

Efter utbildningen är du attraktiv på både den nationella och internationella arbetsmarknaden. Du kan arbeta inom industrin som en högkvalificerad expert. Våra tidigare studenter jobbar exempelvis som produktionstekniska ingenjörer, logistikutvecklare och projektledare.

Du kan också göra forskarkarriär inom akademin. På MDH finns ett antal forskargrupper, inom produkt- och processutveckling, som utvecklar processer för konkurrenskraftig produktion och logistik.


Programinnehåll

Åk 1

Produkt- och processutveckling

75%

Valbart

25%

Åk 2

Produkt- och processutveckling

100%

Frågor kring programmet?

Hör av dig till mig om du har frågor kring programmets innehåll eller vill veta mer.

Universitetslektor Produkt och Processutveckling

Antti Salonen

016-15 36 06

antti.salonen@mdh.se

Tillfällen för detta program

Hösttermin 2021

 • Masterprogram i produkt- och processutveckling - produktion och logistik, 120 hp

  Omfattning

  120 hp

  Start

  Hösttermin 2021 (start 2021-08-30)

  Tid och tempo

  2 år (heltid)

  Utbildningsnivå

  Avancerad nivå

  Anmälningskod

  MDH-44903

  Språk

  Engelska

  Studieort

  Eskilstuna

  Utbildningsplan

  Se utbildningsplan (ZKS21)

  Programupplägg

  Särskild behörighet

  Examen på grundnivå inom teknik om minst 180 högskolepoäng, varav minst 15 högskolepoäng matematik/tillämpad matematik, eller examen på grundnivå inom ekonomi eller naturvetenskap om minst 180 högskolepoäng, varav minst 15 högskolepoäng matematik/tillämpad matematik med minst ett års industrierfarenhet, eller motsvarande. Dessutom krävs Engelska B eller Engelska 6. I de fall programmet går att söka som senare del gäller att den sökande måste uppfylla de särskilda behörighetskrav som gällde för programmets första termin samt ha läst motsvarande programmets tidigare terminer.

  Urval

  Antal högskolepoäng

  Examen

  Masterexamen / Degree of Master (Two Years)​

Studievägledare för programmet

Bostadsgaranti

I Eskilstuna och Västerås erbjuder kommunen bostadsgaranti till inflyttade programstudenter.

Vill du ha mer information från oss?

Vi håller gärna kontakten!

Registrera dig här

Läs mer

Redo för en karriär inom smart produktion

Närheten till industrin gjorde att Aida Khodabandehloo valde att läsa masterprogrammet i produkt- och processutveckling – produktion och logistik vid MDH. Efter två års studier känner hon sig redo för att påbörja sin karriär inom Industri 4.0.

Läs mer

Nytt labb med fokus på smart produktion

Till hösten får produktionsstudenter vid MDH tillgång till ett nytt labb med ett produktionssystem för smarta fabriker. Ett system som gör det möjligt för studenterna att testa hur smart produktion fungerar på riktigt.

Läs mer

Samtliga teknikutbildningar

På MDH finns program inom bygg, data och nätverk, energi, innovation, produktion och produktdesign, matematik, robotik och inbyggda system. Högskolan samarbetar med några av världens främsta teknikföretag för att ge dig som student möjlighet till skarpa projektarbeten, praktikplatser, traineetjänster och nätverksskapande redan under studietiden. Vägen till ditt drömjobb börjar här.

Läs mer

Anmälan och antagning

Hur fungerar egentligen det där med anmälan och antagning till program eller kurser? Här får du information om hur processen går till.

Läs mer

Bostadsgaranti

Funderar du på var du ska bo under studietiden? Västerås stad och Eskilstuna kommun garanterar att alla nationella studenter som flyttar till någon av orterna och uppfyller kraven, får bostad.

Läs mer

Vad är högre studier?

Distanskurs eller program? Hel- eller halvfart? Vad innebär egentligen högskolepoäng? Så här fungerar det.

Läs mer
Till toppen