Text

Två personer står framför en stor TV-skärm.

Masterprogrammet i produkt- och processutveckling - Produktion och logistik

 • fiber_manual_record Högskolepoäng 120  hp
 • home Studieort Eskilstuna
 • access_time Tid 2 år  (heltid)
 • timeline Utbildningsnivå Avancerad nivå

Programmet ger dig verktygen och kunskapen om de viktigaste frågorna inom moderna produktions- och logistiksystem. Du lär dig att analysera, utvärdera och optimera lösningar som gör att du kan utveckla systemen framgångsrikt och konkurrenskraftigt.

Vi bygger ett nytt labb där studenter och forskare jobbar sida vid sida.

format_quote

Om du är intresserad av att förbättra industrin med fokus på digitalisering och Industri 4.0, så är det här programmet det bästa valet!

Aida Khodabandehloo.

Tidigare student

Läs mer

Utbildningen

Utbildningen är ett tvåårigt program på avancerad nivå. Här får du färdigheter i moderna produktions- och logistiksystem och kunskap om hur du kan utveckla systemen framgångsrikt och konkurrenskraftigt. Utöver kunskap om analys och utvärdering får du också en avancerad bas i planering och optimering av produktion och logistik, inklusive användning av simuleringsprogram. Under utbildningen ingår många kontakter med industrin, såväl genom gästföreläsningar som genom tillämpade projektarbeten.

Programmet är en del av forskningsinriktning innovation och produktrealisering (IPR). Den tvärvetenskapliga forskningsinriktningen har en unik kombination av forskning inom konst och design, teknik och innovation/entreprenörskap. Forskningen är inriktad på designvetenskap och många av våra forskningsprojekt genomförs i samverkan med industri och samhälle. Flera av kurserna i programmet är framtagna av och drivs av våra aktiva forskare. Som masterstudent har du möjlighet att genomföra ditt examensarbete inom ramarna för något av de forskningsprojekt som pågår. Detta ger en mycket bra bas för de studenter som är intresserade av framtida doktorandstudier.

 

Framtid och jobb

Efter utbildningen kommer du att vara mycket konkurrenskraftig på den nationella och internationella arbetsmarknaden. Du kan arbeta inom industrin som en högkvalificerad expert eller göra forskarkarriär inom akademin. På MDH finns ett antal forskargrupper, inom produkt- och processutveckling, som utvecklar processer för konkurrenskraftig produktrealisering.

 

Programinnehåll

Åk 1

Produkt- och processutveckling

75%

Valbart

25%

Åk 2

Produkt- och processutveckling

100%

Frågor kring programmet?

Hör av dig till mig om du har frågor kring programmets innehåll eller vill veta mer.

Universitetslektor Produkt och Processutveckling

Antti Salonen

+4616153606

antti.salonen@mdh.se

Tillfällen för detta program

Hösttermin 2020

 • Masterprogram i produkt- och processutveckling - produktion och logistik, 120 hp

  Omfattning

  120 hp

  Start

  Hösttermin 2020 (start 2020-08-31)

  Tid och tempo

  2 år (heltid)

  Utbildningsnivå

  Avancerad nivå

  Anmälningskod

  MDH-44903

  Språk

  Engelska

  Studieort

  Eskilstuna

  Utbildningsplan

  Se utbildningsplan (ZKS21)

  Programupplägg

  Särskild behörighet

  Examen på grundnivå inom teknik om minst 180 högskolepoäng, varav minst 15 högskolepoäng matematik/tillämpad matematik, eller examen på grundnivå inom ekonomi eller naturvetenskap om minst 180 högskolepoäng, varav minst 15 högskolepoäng matematik/tillämpad matematik med minst ett års industrierfarenhet, eller motsvarande. Dessutom krävs Engelska B eller Engelska 6. I de fall programmet går att söka som senare del gäller att den sökande måste uppfylla de särskilda behörighetskrav som gällde för programmets första termin samt ha läst motsvarande programmets tidigare terminer.

  Urval

  Antal högskolepoäng

  Examen

  Masterexamen

Studievägledare för programmet

Bostadsgaranti

I Eskilstuna och Västerås erbjuder kommunen bostadsgaranti till inflyttade programstudenter.

Läs mer

Nytt labb med fokus på smart produktion

Till hösten får produktionsstudenter vid MDH tillgång till ett nytt labb med ett produktionssystem för smarta fabriker. Ett system som gör det möjligt för studenterna att testa hur smart produktion fungerar på riktigt.

Läs mer

Samtliga teknikutbildningar

På MDH finns program inom bygg, data och nätverk, energi, innovation, produktion och produktdesign, matematik, robotik och inbyggda system. Högskolan samarbetar med några av världens främsta teknikföretag för att ge dig som student möjlighet till skarpa projektarbeten, praktikplatser, traineetjänster och nätverksskapande redan under studietiden. Vägen till ditt drömjobb börjar här.

Läs mer

Anmälan och antagning

Hur fungerar egentligen det där med anmälan och antagning till program eller kurser? Här får du information om hur processen går till.

Läs mer

Bostadsgaranti vid MDH

Funderar du på var du ska bo under studietiden? Västerås stad och Eskilstuna kommun garanterar att alla nationella studenter som flyttar till någon av orterna och uppfyller kraven, får bostad.

Läs mer

Vad är högre studier?

Distanskurs eller program? Hel- eller halvfart? Vad innebär egentligen högskolepoäng? Så här fungerar det.

Läs mer