Text

Master­programmet i innovation och design

 • fiber_manual_record Högskolepoäng 120  hp
 • home Studieort Eskilstuna
 • access_time Tid 2 år  (heltid)
 • timeline Utbildningsnivå Avancerad nivå

Programmet ger dig kunskaper i innovationsledning, designprocesser och betydelsen av kommunikation inom innovation och design. Efter examen kan du arbeta med design eller produktutveckling som projektledare eller innovationsledare.

Programmet är stängt för anmälan till HT21.

MDH-studenter hjälper bank att ta tillvara på medarbetarnas idéer

Studenter vid MDH har tagit fram en innovationsprocess åt Sparbanken Rekarne i Eskilstuna. En process som kommer att implementeras i höst, i syfte att kunna ta tillvara på medarbetarnas förbättringsförslag.

Läs mer

Utbildningen

Det här är ett tvärvetenskapligt program som kombinerar ämnen som ingenjörsvetenskap, samhällsvetenskap och humaniora, men även konstnärliga perspektiv. Detta ger dig kompetens att arbeta med innovation och design av tjänster och produkter, med hänsyn till hållbarhet och hur de påverkar användare och organisationer.

Genom programmets kurser utvecklar du din förmåga att arbeta i tvärvetenskapliga projekt med både nationella och internationella organisationer. I flera av kurserna finns också möjligheten att specialisera dig inom olika intresseområde, som exempelvis user experience (UX), designprocesser eller agila metoder.

Flera kurser på programmet innehåller projekt som genomförs i samarbete med världsledande företag som ABB, Bombardier Transportation och Volvo Construction Equipment. Samarbete sker även med offentlig sektor på kommunal, regional och nationell nivå. Att arbeta med aktuella utmaningar och verkliga problem säkerställer utbildningens relevans, ger värdefulla erfarenheter och länkar till arbetsmarknaden.

Kurserna har en tydlig koppling till forskning som bedrivs inom innovation och produktrealisering vid MDH. Du deltar aktivt i högskolans prototypverkstäder, digitala samarbetsplattformar och Living Lab.

Framtid och jobb

Efter studierna har du en djupare praktisk och teoretisk förståelse för innovation och design. Tack vare programmets bredd och individuella djup är du väl förberedd för ledarskap inom näringslivet och offentlig sektor, både nationellt och internationellt.

Möjliga framtida yrken kan vara projektledare, innovationsledare, designer, utvecklingsledare, produktutvecklare eller forskare.


Programinnehåll

Åk 1

Innovation och design

100%

Åk 2

Innovation och design

50%

Valbart Innovation och design/ Innovationsteknik/ Engelska

50%


Frågor kring programmet?

Hör av dig till mig om du har frågor kring programmets innehåll eller vill veta mer.

Universitetslektor Innovationsteknik

Bengt Köping Olsson

016-15 51 58

bengt.koping.olsson@mdh.se

Tillfällen för detta program

Hösttermin 2021

 • Masterprogram i innovation och design, 120 hp

  Omfattning

  120 hp

  Start

  Hösttermin 2021 (start 2021-08-30)

  Tid och tempo

  2 år (heltid)

  Utbildningsnivå

  Avancerad nivå

  Anmälningskod

  MDH-44904

  Språk

  Engelska

  Studieort

  Eskilstuna

  Utbildningsplan

  Se utbildningsplan (AMM06)

  Programupplägg

  Särskild behörighet

  Examen på grundnivå om minst 180 högskolepoäng. Dessutom krävs Engelska B eller Engelska 6. I de fall programmet går att söka som senare del gäller att den sökande måste uppfylla de särskilda behörighetskrav som gällde för programmets första termin samt ha läst motsvarande programmets tidigare terminer.

  Urval

  Antal högskolepoäng

  Examen

  Masterexamen / Degree of Master (Two Years)​

Studievägledare för programmet

Bostadsgaranti

I Eskilstuna och Västerås erbjuder kommunen bostadsgaranti till inflyttade programstudenter.

Vill du ha mer information från oss?

Vi håller gärna kontakten!

Registrera dig här

Läs mer

"Idélab hjälpte mig våga satsa"

Utan Idélab hade Frida Antonsson inte vågat satsa på sin idé.

Läs mer

Så lyckas du med innovation som förändrar världen

4 tips för dig som vill förverkliga en idé som kan förändra världen.

Läs mer

Så kan design påverka hur du tolkar information

Hur vi tolkar, förstår och agerar utifrån information vi får påverkas av flera olika omständigheter. Carina Söderlund, forskare i informationsdesign och visuell kommunikation, förklarar hur vi påverkas av utformningen.

Läs mer

Samtliga teknikutbildningar

På MDH finns program inom bygg, data och nätverk, energi, innovation, produktion och produktdesign, matematik, robotik och inbyggda system. Högskolan samarbetar med några av världens främsta teknikföretag för att ge dig som student möjlighet till skarpa projektarbeten, praktikplatser, traineetjänster och nätverksskapande redan under studietiden. Vägen till ditt drömjobb börjar här.

Läs mer

Anmälan och antagning

Hur fungerar egentligen det där med anmälan och antagning till program eller kurser? Här får du information om hur processen går till.

Läs mer

Bostadsgaranti

Funderar du på var du ska bo under studietiden? Västerås stad och Eskilstuna kommun garanterar att alla nationella studenter som flyttar till någon av orterna och uppfyller kraven, får bostad.

Läs mer

Vad är högre studier?

Distanskurs eller program? Hel- eller halvfart? Vad innebär egentligen högskolepoäng? Så här fungerar det.

Läs mer
Till toppen