Text

Masterprogrammet i innovation och design

 • fiber_manual_record Högskolepoäng 120  hp
 • home Studieort Eskilstuna
 • access_time Tid 2 år  (heltid)
 • timeline Utbildningsnivå Avancerad nivå

Framtiden ställer allt högre krav på att effektivisera på olika nivåer. För att möta framtida utmaningar behövs bred kompetens inom innovation och design. Under detta tvärvetenskapliga program utvecklar du dina kunskaper i innovationsledning, designprocesser och betydelsen av kommunikation inom innovation och design med hänsyn till hållbarhet och hur innovation och design påverkar användare och organisationer. Efter slutförd utbildning har du möjlighet att exempelvis arbeta som projektledare eller innovationsledare.

MDH-studenter hjälper bank att ta tillvara på medarbetarnas idéer

Studenter vid MDH har tagit fram en innovationsprocess åt Sparbanken Rekarne i Eskilstuna. En process som kommer att implementeras i höst, i syfte att kunna ta tillvara på medarbetarnas förbättringsförslag.

Läs mer

Utbildningen

Utbildningen är ett tvåårigt internationellt program på avancerad nivå. Programmet är tvärvetenskapligt och kombinerar ämnen som ingenjörsvetenskap, samhällsvetenskap och humaniora, men även konstnärliga perspektiv. Du kommer att få både teoretiska och praktiknära kompetenser inom innovationsledning, designprocesser och kommunikation i komplexa organisationer.

Du kommer att få kunskap inom innovationsprocesser för tjänste- och produktutveckling och kurserna inom utbildningen hjälper dig att utveckla din förmåga att arbeta i tvärvetenskapliga projekt med både nationella och internationella organisationer.

Inom programmet arbetar du i nära samverkan med regionala arbetsgivare från olika branscher, som också är globala ledare inom sina respektive verksamhetsfält, såsom ABB, Bombardier och Volvo. Samverkan sker även med offentlig sektor på kommunal, regional och nationell nivå.

Genom att arbeta med aktuella utmaningar och verkliga problem, säkerställs att utbildningen är relevant och att det finns en tydlig länk till arbetsmarknaden. I ett flertal av programmets kurser samarbetar studenterna med externa organisationer i olika projekt. Flera av kurserna har dessutom en tydlig koppling till forskningen som bedrivs inom innovation och produktrealisering (IPR) på högskolan och studenterna deltar aktivt i våra prototypverkstäder, digitala samarbetsplattformar och vårt Living Lab .

 

Framtid och jobb

Efter studierna kommer du att ha en djupare förståelse för centrala begrepp och teorier inom innovation och design, och ha specialiserat dig inom ett eget intresseområde. Du kommer kunna leda och delta i internationella projekt med olika typer av organisationer från flera branscher. Tack vare programmets bredd och individuella djup kommer du att vara väl förberedd för ledarskap inom näringslivet och offentliga sektorn. Möjliga framtida yrken kan vara projektledare, innovationsledare, forsknings- och utvecklingsledare, produktutvecklare eller designer. Du kommer också kunna göra forskarkarriär inom akademin.

 

Programinnehåll

Åk 1

Innovation och design

100%

Åk 2

Innovation och design

50%

Valbart Innovation och design/ Innovationsteknik/ Engelska

50%


Frågor kring programmet?

Hör av dig till mig om du har frågor kring programmets innehåll eller vill veta mer.

Tillfällen för detta program

Hösttermin 2020

 • Masterprogram i innovation och design, 120 hp

  Omfattning

  120 hp

  Start

  Hösttermin 2020 (start 2020-08-31)

  Tid och tempo

  2 år (heltid)

  Utbildningsnivå

  Avancerad nivå

  Anmälningskod

  MDH-44904

  Språk

  Engelska

  Studieort

  Eskilstuna

  Utbildningsplan

  Se utbildningsplan (AMM06)

  Programupplägg

  Särskild behörighet

  Examen på grundnivå om minst 180 högskolepoäng. Dessutom krävs Engelska B eller Engelska 6. I de fall programmet går att söka som senare del gäller att den sökande måste uppfylla de särskilda behörighetskrav som gällde för programmets första termin samt ha läst motsvarande programmets tidigare terminer.

  Urval

  Antal högskolepoäng

  Examen

  Masterexamen

Studievägledare för programmet

Bostadsgaranti

I Eskilstuna och Västerås erbjuder kommunen bostadsgaranti till inflyttade programstudenter.

Läs mer

 • Datum 2020-05-18
 • Artikeltyp Aktuellt

Så lyckas du förverkliga din idé

Hundratals personer kan ha en och samma idé, men bara ett fåtal lyckas förverkliga den. Vad är det då som gör att vissa lyckas som entreprenörer?

om Så lyckas du förverkliga din idé
 • Datum 2020-06-10
 • Artikeltyp Aktuellt

"Idélab hjälpte mig våga satsa"

Utan Idélab hade Frida Antonsson inte vågat satsa på sin idé.

om "Idélab hjälpte mig våga satsa"

Samtliga teknikutbildningar

På MDH finns program inom bygg, data och nätverk, energi, innovation, produktion och produktdesign, matematik, robotik och inbyggda system. Högskolan samarbetar med några av världens främsta teknikföretag för att ge dig som student möjlighet till skarpa projektarbeten, praktikplatser, traineetjänster och nätverksskapande redan under studietiden. Vägen till ditt drömjobb börjar här.

Läs mer

Anmälan och antagning

Hur fungerar egentligen det där med anmälan och antagning till program eller kurser? Här får du information om hur processen går till.

Läs mer

Bostadsgaranti vid MDH

Funderar du på var du ska bo under studietiden? Västerås stad och Eskilstuna kommun garanterar att alla nationella studenter som flyttar till någon av orterna och uppfyller kraven, får bostad.

Läs mer

Vad är högre studier?

Distanskurs eller program? Hel- eller halvfart? Vad innebär egentligen högskolepoäng? Så här fungerar det.

Läs mer