Text

Dimis Pend flyttade från Grekland till Sverige för att plugga masterprogrammet i fysioterapi med inriktning beteendemedicin. Det var den unika inriktningen som gjorde att han valde programmet på MDH.

 

”Inriktningen tar vår vetenskap till en ny dimension”

Porträtt Dimis Pend.

Dimis Pend, student.

Dimis Pend flyttade från Grekland till Sverige för att plugga masterprogrammet i fysioterapi med inriktning beteendemedicin. Det var den unika inriktningen som gjorde att han valde programmet på MDH.

– Inriktningen tar vår vetenskap till en ny dimension och får dig som fysioterapeut att tänka utanför boxen. Här får du en komplett bild av yrket och lär dig strategier och tränar dig i att öka fysisk aktivitet på ett förebyggande eller uppmuntrande sätt, säger Dimis Pend.

Det var intresset för sport, fysisk aktivitet och att kunna hjälpa människor att återhämta sig efter skada som gjorde att Dimis Pend riktade in sig på fysioterapi. När han sökte till masterprogrammet på MDH hade han jobbat som fysioterapeut inom offentlig sektor i några år och kände att det var dags för en ny utmaning.

Unik inriktning mot beteendemedicin

Programmets unika inriktning lyfter sambandet mellan beteende, livsstil och hälsa, något som Dimis Pend tror är viktigt för att kunna hjälpa sina patienter så bra som möjligt.

– Beteendemedicin innebär att man undersöker alla olika faktorer relaterade till en skada eller ett hälsotillstånd, istället för endast den biomedicinska delen. Inriktningen kan göra dig till en bättre fysioterapeut eftersom du lär dig se till helheten och från patientens perspektiv, säger Dimis Pend.

Programmet ges på både hel- och halvfart och som student kan man välja mellan att ta en magisterexamen (1 år) eller en masterexamen (2 år). Vissa kurser inom programmet läser man tillsammans med studenter från andra masterprogram inom hälsa och välfärd och forskarutbildningen.

– Jag uppskattar samläsningskurserna som vi har med studenter från liknande eller andra områden inom hälsa och välfärd. De är nyttiga och intressanta eftersom du får möjlighet att utbyta idéer och se saker från andra perspektiv, säger Dimis Pend.

Master­programmet i fysioterapi med inriktning beteendemedicin

Fysioterapi med beteendemedicinsk inriktning baseras på den integrerade kunskapen om mänskligt beteende i funktion, aktivitet och delaktighet samt på hälsorelaterad beteendeförändring. Programmet förbereder dig för en karriär med avancerade uppgifter kring dagens och morgondagens hälsoproblem och främjande av en hälsosam livsstil.

Läs mer
Till toppen