Text

Master­programmet i fysioterapi med inriktning beteendemedicin

 • fiber_manual_record Högskolepoäng 120  hp
 • home Studieort Västerås
 • access_time Tid 2 år  (heltid)
 • timeline Utbildningsnivå Avancerad nivå

Fysioterapi med beteendemedicinsk inriktning baseras på den integrerade kunskapen om mänskligt beteende i funktion, aktivitet och delaktighet samt på hälsorelaterad beteendeförändring. Programmet förbereder dig för en karriär med avancerade uppgifter kring dagens och morgondagens hälsoproblem och främjande av en hälsosam livsstil.

Programmet är stängt för anmälan till HT21.

”Inriktningen tar vår vetenskap till en ny dimension”

Dimis Pend flyttade från Grekland till Sverige för att plugga masterprogrammet i fysioterapi med inriktning beteendemedicin. Det var den unika inriktningen som gjorde att han valde programmet på MDH.

Läs mer

Utbildningen

Den unika beteendemedicinska inriktningen lyfter sambandet mellan livsstil och hälsa. Du ges förutsättningar för implementering av evidensbaserade åtgärder och arbete med planerande, utredande och utvärderande verksamhet, i både offentlig och privat sektor. Inriktningen ökar också dina möjligheter att arbeta hälsofrämjande och du får verktyg att arbeta med förändringsarbete.

Du studerar fysioterapi mot bakgrund av det bredare hälso- och välfärdsområdet. Frågor som har med jämlikhet och delaktighet, professionell kunskap och utveckling samt kreativitet och innovation att göra står i fokus. Du utvecklar också din förståelse för ledarskap, grupper och organisationer samt evidensbaserad praxis och utvärdering.

Programmet ges på engelska och du läser kurserna i hälsa och välfärd tillsammans med studenter från andra masterprogram och forskarutbildningen. Programmet är tvåårigt men kan avslutas efter ett år med en magisterexamen. Undervisningsspråk är engelska.


Framtid och jobb

Arbetsmarknaden i den offentliga sektorn och på nya arenor söker välutbildade och kritiskt tänkande personer med hög kompetens. En masterexamen i fysioterapi med inriktning mot beteendemedicin inom hälsa och välfärd öppnar dörrar till en bred arbetsmarknad. Du kan arbeta med klinisk kompetensutveckling, kvalitetsutveckling och kunskapsstyrning av hälso- och sjukvård. Dessutom öppnar en masterexamen dina möjligheter till forskarstudier.


Frågor kring programmet?

Hör av dig till mig om du har frågor kring programmets innehåll eller vill veta mer.

Universitetslektor i fysioterapi

Maria Sandborgh

021-10 13 95

maria.sandborgh@mdh.se

Tillfällen för detta program

Hösttermin 2021

 • Masterprogram i fysioterapi med inriktning mot beteendemedicin inom hälsa och välfärd, 120 hp

  Omfattning

  120 hp

  Start

  Hösttermin 2021 (start 2021-08-30)

  Tid och tempo

  2 år (heltid)

  Utbildningsnivå

  Avancerad nivå

  Anmälningskod

  MDH-42911

  Språk

  Engelska

  Studieort

  Västerås

  Utbildningsplan

  Se utbildningsplan (AMM11)

  Programupplägg

  Särskild behörighet

  Examen på kandidatnivå inom fysioterapi/sjukgymnastik eller motsvarande utländsk examen. Dessutom krävs Engelska B eller Engelska 6.

  Urval

  Antal högskolepoäng

  Examen

  Masterexamen / Degree of Master (Two Years)​

Bostadsgaranti

I Eskilstuna och Västerås erbjuder kommunen bostadsgaranti till inflyttade programstudenter.

Vill du ha mer information från oss?

Vi håller gärna kontakten!

Registrera dig här

Läs mer

Anmälan och antagning

Hur fungerar egentligen det där med anmälan och antagning till program eller kurser? Här får du information om hur processen går till.

Läs mer

Bostadsgaranti

Funderar du på var du ska bo under studietiden? Västerås stad och Eskilstuna kommun garanterar att alla nationella studenter som flyttar till någon av orterna och uppfyller kraven, får bostad.

Läs mer

Vad är högre studier?

Distanskurs eller program? Hel- eller halvfart? Vad innebär egentligen högskolepoäng? Så här fungerar det.

Läs mer
Till toppen