Text

 

Hon vill hjälpa människor att må bra på jobbet

Sanna Nilsson drömmer om ett jobb där hon kan hjälpa andra att förbättra sin arbetsmiljö. Nu läser hon en master för att fördjupa sina kunskaper i arbetslivsvetenskap.

Porträtt Sanna Nilsson.

Sanna Nilsson, student.

− Jag kände mig inte riktigt färdig efter att ha tagit en kandidatexamen, utan ville lära mig mer. Eftersom jag brinner för mänskliga rättigheter och arbetsmiljöfrågor kändes programmet rätt för mig.

Med en kandidatexamen i folkhälsovetenskap i bagaget bestämde sig Sanna Nilsson för att utveckla sina kunskaper genom masterprogrammet i arbetslivsvetenskap inom hälsa och välfärd. Intresset för arbetsmiljöfrågor kommer från att hon själv haft arbetsplatser där arbetsmiljön inte varit bra.

− Jag kände att jag ville utvecklas för att kunna åstadkomma förändring. Genom det här programmet lär jag mig hur jag kan hjälpa folk att må bra på jobbet. När jag är klar vill jag ha en yrkesroll där jag kan använda min specialistkunskap för att förbättra arbetsmiljön för arbetsgrupper inom olika områden, säger Sanna Nilsson.

Bästa med programmet - människorna

På programmet, som omfattar 120 högskolepoäng och ges på engelska, utvecklar studenterna kunskap inom arbetsmiljö och hälsa samt om hälsofrämjande ledarskap och hälsorelaterade insatser på arbetsplatsen. Kurserna i hälsa och välfärd läser man tillsammans med studenter från andra masterprogram och forskarutbildningen. Det är ett internationellt program med både nationella och internationella studenter.

− En av de bästa sakerna med programmet är alla de människor jag träffat och utbytt tankar och idéer med, från hela världen. Det har gjort att min engelska förbättrats och att jag utvecklats på flera plan, fått nya perspektiv och kunskap, säger Sanna Nilsson.

Hon rekommenderar programmet till människor som söker fördjupad kunskap och vill utmana sig själva. Ett tips hon vill skicka med till blivande studenter är att våga.

− Lär känna folk, våga fråga och ta hjälp av både lärare och andra studenter för att utvecklas och komma vidare. För mig tog det lite tid – men när jag väl tog för mig så har jag inte ångrat det en sekund. De här erfarenheterna kommer jag att bära med mig resten av livet, säger Sanna Nilsson.

Masterprogrammet i arbetslivsvetenskap

Programmet ger dig ett brett och fördjupat perspektiv på arbete och introducerar aktuella perspektiv på organisations- och ledarskapsutveckling. Du utvecklar kunskap inom arbetsmiljö och hälsa samt om hälsofrämjande ledarskap och hälsorelaterade insatser på arbetsplatsen.

Läs mer

Folkhälsovetenskapliga programmet – inriktning livsstil och social hållbar utveckling

För dig som månar om hälsa och vill ha en modern utbildning som kan leda till spännande arbeten som projektledare, kostrådgivare, hälsocoach, hälsostrateg, samhällsutvecklare eller förebygga psykisk ohälsa likväl som att besitta olika ledarroller inom välfärdssektorn. Programmet fokuserar på livsstil, hållbar utveckling och hur du påverkar individ och samhälle till smarta val inom till exempel områdena kost och fysisk aktivitet.

Läs mer
Till toppen