Text

Caroline Taxén vill hjälpa samhället framåt mot en friskare framtid

Caroline Taxén läser den fjärde och avslutande terminen på masterprogrammet i arbetslivsvetenskap.
− Det är ett passande program för alla som är intresserade av arbetslivsvetenskap inom kontexten för hälsa och välfärd, säger hon.

carolina Taxen, arbetslivsvetenskap

Masterprogrammet i arbetslivsvetenskap inom hälsa och välfärd ger fördjupat perspektiv på organisations- och ledarskapsutveckling. Under utbildningen, som omfattar 120 högskolepoäng och ges på engelska, får man fördjupad kunskap om hälsofrämjande ledarskap och hälsorelaterade insatser på arbetsplatser.

− Tidigare har jag studerat folkhälsoprogrammet på MDH och var väldigt nöjd med vad jag lärde mig. Jag valde att studera vidare för att specialisera mig ytterligare och utöka min kunskapsbas, säger Caroline Taxén.


Lednings- och organisationsfrågor

Företag och organisationer i alla typer av branscher är i behov av personer med kunskap om människan i arbetslivet. Programmet ger därför kompetens för arbete inom många typer av verksamheter, med bland annat lednings- och organisationsfrågor.

För Caroline har planerna för yrkeskarriären ändrats under programmets gång.

− När jag läste folkhälsoprogrammet var jag inne på att arbeta som konsult. Nu när jag snart läst ytterligare en utbildning, med inriktning mot arbetslivsvetenskap, så tänker jag lite annorlunda, säger Caroline Taxén, som nu har planer på att doktorera.

− Men samtidigt har jag också ambitioner om en kreativ yrkesroll där jag som tjänsteperson kan hjälpa samhället framåt i en friskare riktning, säger Caroline Taxén, som tror att kombinationen av att ha läst folkhälsoprogrammet och mastern i arbetslivsvetenskap öppnar många dörrar för henne.


Vuxit som person

På utbildningen utvecklas förståelsen för ledarskap, grupper och organisationer.

− Och programmet erbjuder såväl teoretisk som praktisk kunskap. Vi tillämpar och relaterar det vi lär oss i verklighetsförankrade situationer i såväl tal som skrift, säger Caroline Taxén.

Utöver den nya kunskap som Caroline tillskansat sig har hon även utvecklats på ett personligt plan under utbildningen.

− Det som har överraskat mig mest är den ökade tryggheten som vuxit sig så stor inom mig. Jag känner mig väldigt trygg i min kunskap och är betydligt mer bekväm att tala inför större grupper människor. Jag vågar också ta ställning i diskussioner i en helt annan omfattning än tidigare. Att ha läst masterutbildningen har bidragit med personlig utveckling i alla tänkbara riktningar.

Till toppen