Studentprojekt

Utbildningen inom detta mastersprogram sker i tätt samarbete och samproduktion med industrin. Projekten erbjuds av våra företagspartners och genomförs i samarbete med dem.

All delkurser omfattar såväl de senaste teorierna som praktik. Den praktiska aspekten organiseras i form av tillämpningsprojekt med autentisk industriell utrustning och i samarbete med företagen.

Ett exempel är robotkatten som kan andas, hålla en temperatur på 37 grader, svara på beröring och ljud, samt ge ifrån sig en rad ljud själv. Den ska användas inom vården i samband med behandlingen av patienter med demens. Andra exempel är intelligenta mätningar av magnetiska strömmar, videoströmning genom mobiltelefoner, obemannade luftfarkoster, fjärrstyrda medicinska sensorer, fiberoptiktermometrar, osv.

Programmet omfattar även stora forskningsprojekt, där 10-15 studenter från olika ämnen arbetar tillsammans med våra forskare för att uppnå gemensamma mål, t.ex. utvecklingen av den springande roboten Dasher – ett unikt projekt vid vår högskola som blivit världsberömt. Ett annat exempel är Roony, ett autonomt fordon som ska skickas till månen med en NASA-rymdraket. Ett tredje exempel är ett datorstyrt modellflygplan: det är en ganska stor modell (2,5 meters vingspann) med ett Linux-kort ombord som styr en webbserver och en USB-kamera, vilket ger webbtillgång till kameran medan planet flyger. Det stabiliseras automatiskt med hjälp av gyro och accelerationsmätare samt navigerar med GPS. Våra ambitioner är skyhöga!


Klicka på länkarna nedan för att lära dig mer om de projekt som våra studenter deltar i:

Project Naiad
Project VASA
Project VOID
Dasher
Roony
Percepio
Sub Sea Sniffer
Fler studentprojekt