Masterprogram i intelligenta inbyggda system, 120 hp

Omkring 99 procent av alla datorer idag är inbyggda och finns i exempelvis mobiltelefoner, spelkonsoler, digitalkameror, bilar, flygplan, medicinsk utrustning, hemelektronik och robotar. Dessa system blir allt mer intelligenta för att tillmötesgå användarnas specifika behov. Intelligenta inbyggda system tillhör framtiden och här lär du dig att designa dem.

Utbildningen

Masterprogrammet i intelligenta inbyggda system är en tvåårig utbildning på avancerad nivå. Programmet omfattar både en projektdel i samarbete med industrin och en teoretisk kursdel. Utbildningens kurser omfattar den senaste teorin och praktiken inom områdena inbyggda system, artificiell intelligens och robotik.  

Programmet har världsledande experter som lärare, studieprojekt och verksamhetsförlagd utbildning hos företag samt stipendier för att studera utomlands. Vi har ett utbytesavtal med det topprankade forskningsuniversitetet Technical University of Eindhoven i Holland. Genom programmet har du också möjlighet att erhålla en dubbel masterexamen vid Darmstadt University of Applied Sciences i Tyskland. Via NISS-programmet har du också chansen att läsa andra året vid ett av våra partneruniversitet i Norden.

NISS-programmet

Vi samverkar med industrin och inom den praktiska delen erbjuds företagsutrustning hos några av våra företagspartners såsom ABB och Ericsson. Utbildningens innehåll utvecklas tillsammans med företagen för att säkerställa att du får den kompetens som efterfrågas av branschen. Under utbildningens gång kommer du även att få kontakt med industrin genom gästföreläsningar, mentorskap och praktikplatser.  

Framtid och jobb

Marknaden för intelligenta inbyggda system är enorm och industrins behov av experter i området ökar konstant. Efter programmet kommer du att vara mycket eftertraktad på den nationella och internationella arbetsmarknaden. Både som välkvalificerad expert hos företag och som forskare eller doktorand inom högskolevärlden. Efter dina studier kan du göra karriär som ingenjör, projektledare, systemarkitekt, programmerare eller forskare i t.ex. bilindustrin eller i områdena robotik, telekom, processtyrning, hemelektronik osv.