Intervju med tidigare studenten Xiaodi Zhang från Kina

Xiaodi Zhang är 26 år och har studerat på masterprogrammet i intelligenta inbyggda system. Hon kommer ursprungligen från Kina och bor nu i Västerås och jobbar som systemutvecklare på Volvo CE i Eskilstuna.

Vad jobbar du med på Volvo CE?
Mitt arbete är att utforma och genomföra program för entreprenadmaskiner. För närvarande utvecklar jag ny mjukvara för entreprenadmaskiner såsom ramstyrda dumper och hjullastare.

Hur fick du ditt nuvarande arbete?
Jag gjorde mitt examensarbete på Volvo CE, avhandlingen handlade om säkerhetskritisk produktlinje modellering och dess funktionella säkerhetsanalys. Efter examensarbetet fick jag jobb här.

Vilken nytta har du haft av dina studier på MDH?
Jag har haft stor nytta av studierna, till exempel hade vi chansen att göra flera intressanta projekt, och samarbetat med studenter runt om i världen. Jag har utökat och förbättrat mina kunskaper genom studierna, träffat många nya vänner och lärt känna en annan kultur, vilket  hjälpt mig mycket.

Nämn något bra och något som du skulle ha velat att förbättras med programmet
Programmet är uppdaterat och blandar både teori och praktik på ett bra sätt, och kurserna är nya. Vi bytte kurser ofta, vilket var stimulerande. Jag har även varit utbytesstudent till Eindhovens tekniska universitet.

Vad tyckte du om studietiden?
Det var en trevlig upplevelse, vilket betyder mycket för mig. Jag har fått kunskap om en ny kultur och lärt känna många nya vänner. Jag har även förbättrat mina studieresultat, vilket är kul.

Har du några tips till blivande eller nuvarande på ditt program?
Jag önskar att programmet blir bättre och bättre i framtiden och fortsätter att hålla jämna steg med dagens avancerade teknik.

Vilket är ditt bästa minne från studietiden?
Fått ny kunskap, träffat nya vänner och självförbättring.

Vilka är dina framtidsplaner?
Jag vill förbättra mig själv mer och bli en bättre ingenjör i framtiden.