Intervju med studenten Nikolaidis Pavlos

Nikolaidis Pavlos är 25 år och kommer ursprungligen från Grekland. Just nu studerar han masterprogrammet i intelligenta inbyggda system på MDH.

Nikolaidis Pavlos

Vad fick dig att välja masterprogrammet i intelligenta inbyggda system?
Jag sökte nästan alla program i Norden som handlar om inbyggda system och anledningen till varför jag fastnade för utbildningen på MDH var tack vare den höga kvaliteten på utbildningen och att programmet är känt utomlands med många studenter som får utmärkelser i olika tävlingar samt de nära banden mellan näringslivet och högskolan. Även min professor vid mitt hemuniversitet i Thessaloniki berättade att MDH är det bästa valet inom inbyggda system och att Västerås har goda möjligheter till sysselsättning. Det visade sig att han var helt rätt, och under mitt första år i Västerås har jag haft möjighet att jobba vid sidan av studierna.

Vad är det bästa med Västerås och Mälardalens högskola?
Västerås är en liten stad där du enkelt kan förflytta dig från en plats till en annan, från mitten av staden, till högskolan och tillbaka hem. Det är en lugn och fridfull stad, ett perfekt val för att studera! MDH är en välorganiserad högskola med alla faciliteter du behöver.

Nämn något bra och något som du skulle velat ha förbättra med den utbildning du studerar vid
Någonting som jag verkligen gillar med programmet är de projekt och uppdrag som innebär att vi får studera, forska och söka lösningar själva för verkliga problem, även under första året av utbildningen. Programmet är fokuserat på mjukvara och innehåller inte så mycket information om hårdvara, men grunderna inom detta kan man även lära sig inom de projekt som utbildningen erbjuder.

Hur är studietiden vid detta masterprogram?
Ett gammalt kinesiskt ordspråk säger: Jag läser-jag glömmer, jag ser-jag minns, jag gör-jag förstår. På masterprogrammet i intelligenta inbyggda system är du tvungen att göra en hel del arbete men genom detta förstår du också varför och ser användbarheten i den verkliga världen. Dessutom har du chans att samarbeta med människor från olika kulturer och olika länder, vilket gör att du breddar ditt synsätt och sättet att tänka och resonera.

Har du några tips till blivande eller nuvarande programstudenter?
Detta msterprogram ger dig alla de kunskaper och färdigheter du behöver för att hitta ett bra jobb.

Vilket är ditt bästa minne från studietiden?
Jag har många bra minnen från studietiden eftersom det var så roligt och så roligt att studera vid MDH. Miljön är verkligen utmanande, professorerna bryr sig om sina studenters framsteg och erbjuder sin hjälp varje gång du behöver det. Ett annat fint  minne från studietiden var när jag erhåll titeln toppstudent på akademin tack vare min kandidatexamen.

Är du aktiv i nätverk/kåren/projekt/förtroendeuppdrag eller annat?
Tyvärr är jag inte involverad i Studentkåren eller något nätverk utanför MDH eftersom jag lägger ned mycket tid på mina studier. 
 

Vad tycker du om Västerås som studentstad?
Västerås är en trevlig liten stad, nära Stockholm. som har allt du behöver, en hel del saker att se och Mälaren. Transporter till och från Västerås är väl organiserade och anslutningar till andra städer som Stockholm eller Uppsala med tåg eller buss sker ofta. Att röra sig i stan eller organisera små resor är verkligen lätt här.

Vilket är ditt drömjobb?
Jag tror att mitt drömjobb är att arbeta i en utmanande miljö, intressanta projekt, och naturligtvis bra betalt. Framför allt skulle jag verkligen vilja arbeta med att analysera/designa inbyggda system för konsument- eller industriell utrustning. Utforma produkter för att förbättra människors livskvalitet är verkligen en utmaning, medan industriella apparater behöver mycket innovation.