Text

Magisterprogrammet i programvaruteknik

I dagens digitala samhälle ställs det allt högre krav på modern programvara. Därför ökar efterfrågan på högt utbildade experter i programvaruteknik hela tiden, såväl nationellt som internationellt. På detta program lär du dig att utveckla och underhålla högkvalitativa programvarusystem, vilket är ovärderligt för framtida programmerare, projektledare och tekniska specialister.

format_quote

”Det bästa valet jag har gjort! Kurserna är välplanerade och ger dig möjlighet att använda den förvärvade kunskapen i verkliga situationer.”

Vasja Çollaku

Student

Läs mer

Utbildningen

Programvaruteknik utgör ett allt viktigare område inom datavetenskap och handlar om att utforma och utveckla högkvalitativa programvarusystem. Många moderna system ska vara tillgängliga från en mängd olika plattformar, vara konfigurerbara för olika användare och de ska kontinuerligt förbättras och utökas med nya funktioner. På det här programmet lär du dig metoder för att effektivt utveckla och underhålla programvara som uppfyller hårda krav på kvalitet och exempelvis säkerhet.

Under utbildningen utvecklar du kunskap om principer för att utforma, analysera och implementera komplexa programvarusystem. Du får förståelse för metoder och tekniker inom programvaruhantering och lär dig att tillämpa dessa.

De teoretiska bitarna i utbildningen varvas med praktiska tillämpningar i samarbete med industrin. Exempelvis finns möjlighet att göra ditt examensarbete på uppdrag av någon av våra industripartners såsom ABB, Ericsson och Volvo.

Som student på programmet har du också ett nära samarbete med våra doktorander och forskare. Majoriteten av kurserna inom programmet hålls av personer som bedriver forskning vid MDH inom framför allt komponent- och modellbaserad utveckling, mjukvaruprocesser och utveckling av tillförlitliga system. Dessutom sker ungefär hälften av examensarbetena inom forskningsprojekt.

 

Framtid och jobb

Med en magisterexamen i programvaruteknik har du den kunskap som krävs för att utveckla högkvalitativa programvarusystem. Exempel på yrkesroller är programmerare, projektledare och teknisk specialist. Du är attraktiv på arbetsmarknaden både nationellt och internationellt, inom såväl industrin som forskningsvärlden.

 

Programinnehåll

Åk 1

Datavetenskap

87,5%

Matematik/tillämpad matematik 12,5%

Vill du ha mer information från oss?

Vi håller gärna kontakten!

Registrera dig här

Liknande program

Master i programvaruteknik

I dagens digitala samhälle ställs det allt högre krav på modern programvara. Därför ökar efterfrågan på högt utbildade experter i programvaruteknik, såväl nationellt som internationellt. Här lär du dig att utveckla och underhålla högkvalitativa programvarusystem och kan efter examen exempelvis jobba som programvaruarkitekt, utvecklare eller projektledare inom industrin.

Läs mer

Master i intelligenta inbyggda system

Idag styrs nästan alla produkter i vår vardag av inbyggda datorer, som blir allt mer intelligenta för att tillmötesgå användarnas behov. Dessa system tillhör framtiden och här lär du dig designa dem.

Läs mer

Samtliga teknikutbildningar

På MDH finns program inom bygg, data och nätverk, energi, innovation, produktion och produktdesign, matematik, robotik och inbyggda system. Högskolan samarbetar med några av världens främsta teknikföretag för att ge dig som student möjlighet till skarpa projektarbeten, praktikplatser, traineetjänster och nätverksskapande redan under studietiden. Vägen till ditt drömjobb börjar här.

Läs mer

Läs mer

Anmälan och antagning

Hur fungerar egentligen det där med anmälan och antagning till program eller kurser? Här får du information om hur processen går till.

Läs mer

Bostadsgaranti

Funderar du på var du ska bo under studietiden? Västerås stad och Eskilstuna kommun garanterar att alla nationella studenter som flyttar till någon av orterna och uppfyller kraven, får bostad.

Läs mer

Vad är högre studier?

Distanskurs eller program? Hel- eller halvfart? Vad innebär egentligen högskolepoäng? Så här fungerar det.

Läs mer
Till toppen