Text

Magisterprogrammet i internationell marknadsföring

 • fiber_manual_record Högskolepoäng 60  hp
 • home Studieort Västerås
 • today Start Hösttermin 2020
 • access_time Tid 1 år  (heltid)
 • timeline Utbildningsnivå Avancerad nivå

Master's programme in International Marketing

Vi lever i en globaliserad värld och som internationell marknadsförare kommer du att möta frågor som härrör från olika organisationer, länder och kunder. Denna utbildning kommer att ge dig ett försprång genom att du får utveckla din kompetens och kunskaper kring marknadsföring, strategi och kultur samt forskningsmetodik.

format_quote

Jag hade hört från en nära vän att MDH är en bra skola med duktiga lärare.

Ellinor Bertilsson

Student

Läs mer

Utbildningen

Programmet ger dig inte enbart teoretiska kunskaper i internationell marknadsföring och affärsverksamhet, utan bidrar också till att utveckla de färdigheter som behövs för en lyckad samverkan inom och mellan multinationella grupper. Det ger dig även kunskaper om olika perspektiv på marknadsföring såväl som strategier för internationell affärsverksamhet.

Programmet är utformat för att öka dina kunskaper och färdigheter genom att läsa, diskutera, samla information och analysera, samt att förbereda dig för arbete i en internationell miljö. Förutom tentamina utvärderas din prestation genom seminarier, projekt och redovisningar.

All undervisning sker på engelska.


Framtid och jobb

Efter examen från programmet kommer du att ha god förståelse för centrala begrepp och teorier inom internationell marknadsföring och affärsverksamhet, samt de färdigheter som behövs för att samla in och bearbeta information för ledningsbeslut. Du kommer att ha förmåga att analysera problem i nya eller obekanta miljöer eller situationer och kunna samarbeta och kommunicera framgångsrikt i multietniska sammanhang. Du kommer att vara rustad för arbete i en internationell organisation och för arbete inom internationell handel i tvärkulturella miljöer.

 

EPAS-ackreditering

MDH har beviljats EPAS-ackreditering för magisterprogrammet i internationell marknadsföring och kandidatprogrammet i International Business Management. EPAS (EFMD Programme Accreditation System) är ett internationellt ackrediteringssystem som utvärderar ekonomiprogram på kandidat- och magisternivå. Att få en EPAS-ackreditering är ett kvitto på att programmen har en hög kvalitet och står sig väl i ett internationellt perspektiv.


Programinnehåll

År 1

Företagsekonomi

100%

Period 1

Period 2

Period 3

Period 4

format_quote

Jag gillar den mångsidighet som Mälardalens högskola erbjuder när det gäller såväl pedagogik och stöd som stämningen i klassen och mellan kurskamraterna.

Wissam Abdelnour

Student

Läs mer
format_quote

Det är en fantastisk utbildning med kompetenta lärare, både internationella och från Sverige.

Isabel Hernández Eriksson

Tidigare student

Läs mer

Frågor kring programmet?

Hör av dig till programsamordnaren om du har frågor kring programmets innehåll.

Doktorand /Universitetsadjunkt

Noushan Memar

+4621151701

noushan.memar@mdh.se

Tillfällen för detta program

Hösttermin 2020

 • Magisterprogram i internationell marknadsföring, 60 hp

  Omfattning

  60 hp

  Start

  Hösttermin 2020 (start 2020-08-31)

  Tid och tempo

  1 år (heltid)

  Utbildningsnivå

  Avancerad nivå

  Anmälningskod

  MDH-43903

  Språk

  Engelska

  Studieort

  Västerås

  Särskild behörighet

  Examen på grundnivå om minst 180 högskolepoäng, varav minst 90 högskolepoäng med successiv fördjupning inom företagsekonomi. Dessutom krävs Engelska B eller Engelska 6. I de fall programmet går att söka som senare del gäller att den sökande måste uppfylla de särskilda behörighetskrav som gällde för programmets första termin samt ha läst motsvarande programmets tidigare terminer.

  Urval

  Yrkeslivserfarenhet/antal högskolepoäng

  Examen

  Magisterexamen

Studievägledare för programmet

Bostadsgaranti

I Eskilstuna och Västerås erbjuder kommunen bostadsgaranti till inflyttade programstudenter.

Läs mer

Anmälan och antagning

Hur fungerar egentligen det där med anmälan och antagning till program eller kurser? Här får du information om hur processen går till.

Läs mer

Bostadsgaranti vid MDH

Funderar du på var du ska bo under studietiden? Västerås stad och Eskilstuna kommun garanterar att alla nationella studenter som flyttar till någon av orterna och uppfyller kraven, får bostad.

Läs mer

Vad är högre studier?

Distanskurs eller program? Hel- eller halvfart? Vad innebär egentligen högskolepoäng? Så här fungerar det.

Läs mer