Text

International Business Management

 • fiber_manual_record Högskolepoäng 180  hp
 • home Studieort Västerås
 • access_time Tid 3 år  (heltid)
 • timeline Utbildningsnivå Grundnivå

Utbildningen för dig som vill bli chef, projektledare eller inköpare, och som vill skaffa dig kunskaper för att jobba med försäljning eller starta företag på den globala marknaden. Bygg upp ditt internationella nätverk redan nu. Utbildningen fokuserar på företagsekonomi med en fördjupning i management.

 

Programmet är stängt för
anmälan till HT21.

Logotyp för EFMD
format_quote

"Dare to take a chance and see where it will take you"

Lotta Mannonen

student

Läs mer

Utbildningen

Studierna fokuserar på företagsekonomi med fördjupning inom management med ett internationellt perspektiv.

Kommunikation, analytisk förmåga, problemlösning och ett nyskapande förhållningssätt är centralt för dig som vill ha en ledande roll. Under dina studier kommer du därför öva dig på entreprenörskap och att

 • presentera information muntligt och skriftligt
 • lösa problem,
 • samarbeta
 • tänka kritiskt
 • söka information
 • utvärdera aktuell och relevant forskning.


Nära kontakter med samhälle, näringsliv, lärare och andra studenter är självklara delar av programmet. Du skapar ditt nätverk för framtida arbetsliv redan under din studietid. MDH uppmuntrar dig därför att studera utomlands genom ett utbytesprogram. Förutom att du får ett internationellt nätverk, förbättrar du också dina språkkunskaper och lär dig mer om hur olika kulturer fungerar. Du som tillbringar en del av din studietid utomlands står dig starkt i konkurrensen om de internationella jobben.


Framtid och jobb

Som internationell ledare planerar, organiserar, delegerar och kontrollerar du aktiviteter i globala organisationer och företag. Du samordnar aktiviteter med hänsyn till regionala, internationella och kulturella skillnader i olika situationer som berör både statlig och privat sektor.

Du har en bra grund för att kunna ta fram underlag för beslut eller själv fatta beslut i såväl små som medelstora eller multinationella företag. Dina arbetsgivare kan finnas i både privata, offentliga och ideella organisationer.

Du kan till exempel jobba som chef, projektledare, marknadschef, inköpare eller säljare i Sverige eller utomlands. Du kan också starta ett eget företag.


EFMD-ackreditering

MDH har beviljats EFMD-ackreditering för kandidatprogrammet i International Business Management och Magisterprogrammet i internationell marknadsföring. EFMD Programme Accreditation System är ett internationellt ackrediteringssystem som utvärderar ekonomiprogram på kandidat- och magisternivå. Att få en EFMD-ackreditering är ett kvitto på att programmen har en hög kvalitet och står sig väl i ett internationellt perspektiv.

Du kan läsa mer om ackrediteringen på EFMD:s webbplats. Länk till annan webbplats.

EFMD:s logotyp

Programinnehåll

Åk 1

Företagsekonomi

75%

Handelsrätt

25%

Åk 2

Företagsekonomi

37,5%

Nationalekonomi

37,5%

Statistik 12,5%

Övrigt ämne 12,5%

Åk 3

Företagsekonomi

25%

Valbart Företagsekonomi eller Utlandsstudier

75%

Frågor kring programmet?

Hör av dig till mig om du har frågor kring programmets innehåll eller vill veta mer.

Universitetsadjunkt i företagsekonomi/inr marknadsföring/org

Charlotta Edlund

021-10 73 06

charlotta.edlund@mdh.se

Tillfällen för detta program

Hösttermin 2021

 • International Business Management, 180 hp

  Omfattning

  180 hp

  Start

  Hösttermin 2021 (start 2021-08-30)

  Tid och tempo

  3 år (heltid)

  Utbildningsnivå

  Grundnivå

  Anmälningskod

  MDH-43809

  Språk

  Engelska

  Studieort

  Västerås

  Utbildningsplan

  Se utbildningsplan (SEV25)

  Programupplägg

  Behörighet

  Engelska B, Matematik C (områdesbehörighet 4 med förändring) eller Engelska 6, Matematik 3b/3c (områdesbehörighet A4 med förändring).

  Urval

  Betyg/högskoleprov

  Examen

  Kandidatexamen / Bachelor's degree

Studievägledare för programmet

Bostadsgaranti

I Eskilstuna och Västerås erbjuder kommunen bostadsgaranti till inflyttade programstudenter.

Vill du ha mer information från oss?

Vi håller gärna kontakten!

Registrera dig här

Så når du framgång i sociala medier

Närmare 90 procent av Sveriges internetanvändare använder sociala medier idag. Lika självklart som det är att kommunicera med vänner på sociala medier är det att företag, myndigheter och organisationer kommunicerar via plattformarna. För att nå ut och bygga relationer krävs det en tydlig strategi och framförallt ett innehåll som följare och kunder gillar.

Läs mer

Framgångs-konceptet för e-handel

Forskning från MDH bekräftar att de flesta som handlar via internet numera är vana internetanvändare och att många har tilltro till svenska webbutiker. Det här är goda nyheter för den svenska näthandeln.

Läs mer

Influencers och reviews viktiga när du handlar på nätet

Internet har gjort e-handeln global, men också mer transparent. Det gör att vi kan få information och omdömen av andra som redan testat produkten. Det, tillsammans med starka varumärken och en ökad medvetenhet kring hållbarhet, påverkar våra köp.

Läs mer

“Det var en av mitt livs mest otroliga och lärdomsfulla erfarenheter”

Lös ett problem på 24 timmar med studenter från olika delar av världen. Det blev verklighet för MDH:s studenter på International Business Management-programmet i april. Hackathoneventet ”Hackoffice” arrangerades av MDH och genomfördes med 12 partneruniversitet från 11 länder. En upplevelse som gav deltagarna lärdomar för livet.

Läs mer

Andra program som kan intressera dig

Internationella marknadsföringsprogrammet

Vill du jobba med marknadsföring behöver du ha koll på både klassisk marknadsföring och nyare trender på internationella så väl som lokala marknader. Med en utbildning i internationell marknadsföring är du redo att fatta beslut om företagets försäljning, inköp, eller marknadskommunikation.

Läs mer

Samtliga ekonomiutbildningar

Läs mer om våra ekonomiutbildningar

Läs mer

Anmälan och antagning

Hur fungerar egentligen det där med anmälan och antagning till program eller kurser? Här får du information om hur processen går till.

Läs mer

Bostadsgaranti

Funderar du på var du ska bo under studietiden? Västerås stad och Eskilstuna kommun garanterar att alla nationella studenter som flyttar till någon av orterna och uppfyller kraven, får bostad.

Läs mer

Vad är högre studier?

Distanskurs eller program? Hel- eller halvfart? Vad innebär egentligen högskolepoäng? Så här fungerar det.

Läs mer
Till toppen