Text

”Jag är en startuper i grunden, det är det som var syftet med allt”, säger Bokan Abdullah som har studerat innovationsprogrammet på MDH, startat företag med hjälp av affärsinkubatorn Idélab och lanserat plattformen Juristi.

”Innovationsprogrammet har varit till stor hjälp"

Porträtt Bokan Abdullah.

Bokan Abdullah.

”Jag är en startuper i grunden, det är det som var syftet med allt”, säger Bokan Abdullah som har studerat innovationsprogrammet på MDH, startat företag med hjälp av affärsinkubatorn Idélab och lanserat plattformen Juristi.

På MDH fick Bokan tillgång till alla verktyg han behövde för att lyckas som egenföretagare.

- Jag ville bli kreatör och jobba med samhällsnytta och värde. Jag kände att det programmet var ett bra steg in i min resa, säger Bokan.

Han säger själv att han tyckte att programmet var enkelt, men han tog det på stort allvar och lade ner mycket tid på sina studier.

- Jag såg mina studier som ett heltidsjobb där jag var inne i skolan från 07:30 - 17:00 och pluggade. Jag är ganska säker på att programmet kan kännas enkelt och roligt för alla som har ett tydligt mål med sin studieperiod.

Hjälp av högskolan för att starta eget

Bokans mål var att starta företag. Därför tog han kontakt med MDH:s affärsinkubator Idélab för att få stöd och hjälp med att utveckla sina idéer.

- Idélab har varit en stor hjälp genom hela processen och har funnits där för mig. Det kändes som en familj där man alltid var välkommen, säger Bokan som samtidigt lyfter fram den värdefulla hjälpen som Idélab erbjuder inom processen av idéutveckling och att starta företag.

Bokan har tillsammans med kurskamrater och andra studenter startat företaget Greativ och har nyligen lanserat Juristi som är en plattform där man som användare får hjälp med att hitta rätt juridiskt stöd.

- Det är superkul! Man har alltid velat det här. Det är kul att våra kunder och användare har nytta av det här, och det är kul att utveckla detta vidare tillsammans med teamet.

Intressanta kurser och bra lektorer

På innovationsprogrammet fick Bokan inspiration och viktiga kunskaper som hjälpte honom att tänka brett och samla sina tankar kring sina idéer och företagande.

- Innovationsprogrammet har varit till stor hjälp och många kurser har varit väldigt intressanta, som till exempel innovationsteknik och visuell kommunikation. De har även bra lektorer, säger Bokan och beskriver programmet som värdefullt och en bra hjälp på vägen i hans entreprenörsresa.

Han säger även att programmet gav honom viktig kunskap om produkt- och tjänstelogik, kreativt tänkande samt visuell kommunikation och design.

- Jag tycker att alla kurser var roliga i sig. En personlig favorit var just kursen entreprenörskap där vi fick intervjua lokala entreprenör för att få veta mer om deras resor från start.

Varför ska man plugga på innovationsprogrammet?

- Om man step-by-step vill lära sig att ta en nyttig affärsidé till marknad så är innovationsprogrammet ett superbra val.

Innovationsprogrammet

Att kunna förstå och hantera innovationsprocesser är viktigt för att lösa samhällsutmaningar, samt bidra till att skapa utveckling som leder till en hållbar tillväxt. Därför behövs människor som vet hur man på ett framgångsrikt sätt uppmärksammar problem, utvecklar idéer och förverkligar dem.

Läs mer

Idélab hjälper dig att göra nytta av din kunskap

Idélab erbjuder studenter, forskare och övriga anställda vid Mälardalens högskola rådgivning inom ide- och affärsutveckling samt personlig utveckling – helt kostnadsfritt.

Läs mer