Text

Möt Daniel Pereaux, tidigare student på innovationsprogrammet. Han är vd vid Fragbite AB, Nordens största gaming/esport community.

"Mina innovationsstudier har varit till stor nytta"

#innovationsprogrammet #innovation #entreprenörskap #innovationsledare

Möt Daniel Pereaux, tidigare student på innovationsprogrammet. Han är vd vid Fragbite AB, Nordens största gaming/esport community.

− På fyra år gick jag från praktikant till vd, mycket tack vare min tid på MDH, säger han.

Porträtt Daniel Pereaux.

Daniel Pereaux, tidigare student på innovationsprogrammet.

Vad gör du idag?

− Fragbite är en sajt där man kan hänga med likasinnade inom gaming/e-sport. Det är en kräsen målgrupp så vårt arbete handlar väldigt mycket om att skapa innehåll som bygger på passion till esporten/gaming. Det handlar om att skapa värde för målgruppen.

Vad har du haft för nytta av dina studier i din nuvarande tjänst?

− Nu i efterhand vill jag ändå påstå att mina studier varit till stor nytta, framförallt i det yrke jag är i idag. Jag minns att vi på första lektionen pratade om stora innovationer, inkrementella eller radikala och framförallt entreprenörskap – jag var fast direkt. Begreppet innovation kan tyckas vara lite flummigt, svårt att ta på, men studierna gav mig bred kunskap kring begreppet och framförallt hur man kan implementera det i sitt arbete.

Hur gör du för att kunna fortsätta vara innovativ och främja innovation där du jobbar?

− Min bransch, alltså e-sporten, växer som aldrig förr och konkurrensen hårdnar, den digitala världen ändras varje dag. För att överleva i ett sådant klimat krävs det en innovativ organisation med en kultur som tillåter misslyckanden, men snabbt lära sig och komma ur det starkare. Vi är experter på att engagera en svårnådd målgrupp genom rörligt eller textbaserat innehåll. Genom tydliga kreativa processer aktiverar vi ofta i workshops med inspiration från kurser i programmet – allt för att främja kreativitet och lateralt tänkande.

Tips till nuvarande och blivande innovationsstudenter?

− När jag pluggade programmet kunde jag ibland känna mig lite vilsen, svårt att förstå hur denna lära skulle appliceras i det verkliga livet. Kort inpå min första anställning föll alla bitarna på plats, läran blev snabbt till värde och ökade mitt inflytande i organisationen. Det finns en enorm kraft i att våga bryta ny mark, våga se saker ur nya perspektiv – våga vara innovativ. I en värld där konkurrensen ökar på alla plan, är genomförandekraft i ett innovativt perspektiv nyckeln till framgång. På fyra år gick jag från praktikant till vd, mycket tack vare min tid på MDH.

Innovationsprogrammet

Att kunna förstå och hantera innovationsprocesser är viktigt för att lösa samhällsutmaningar, samt bidra till att skapa utveckling som leder till en hållbar tillväxt. Därför behövs människor som vet hur man på ett framgångsrikt sätt uppmärksammar problem, utvecklar idéer och förverkligar dem.

Läs mer