International Business Management, 180 hp

International Business Management är programmet för dig som vill ha en karriär inom den alltmer globala affärsvärlden och som vill läsa alla kurser på engelska tillsammans med studenter från hela världen. Utbildningen fokuserar på företagsekonomi med en fördjupning mot management. Du kan till exempel arbeta som chef, säljare eller starta ett eget företag på internationella marknader.

Utbildningen

Studierna fokuserar på företagsekonomi med fördjupning inom management med ett internationellt perspektiv.

Kommunikation, analytisk förmåga, problemlösning och ett nyskapande förhållningssätt är centralt för dig som vill ha en ledande roll. Under dina studier kommer du därför öva dig på entreprenörskap och att
 
  • presentera information muntligt och skriftligt
  • lösa problem,
  • samarbeta
  • tänka kritiskt
  • söka information
  • utvärdera aktuell och relevant forskning.

Nära kontakter med samhälle, näringsliv, lärare och andra studenter är självklara delar av programmet. Du skapar ditt nätverk för framtida arbetsliv redan under din studietid. MDH uppmuntrar dig därför att studera utomlands genom ett utbytesprogram. Förutom att du får ett internationellt nätverk, förbättrar du också dina språkkunskaper och lär dig mer om hur olika kulturer fungerar. Du som tillbringar en del av din studietid utomlands står dig starkt i konkurrensen om de internationella jobben.
 

Framtid och jobb

Som internationell ledare planerar, organiserar, delegerar och kontrollerar du aktiviteter i globala organisationer och företag. Du samordnar aktiviteter med hänsyn till regionala, internationella och kulturella skillnader i olika situationer som berör både statlig och privat sektor.

Du har en bra grund för att kunna ta fram underlag för beslut eller själv fatta beslut i såväl små som medelstora eller multinationella företag. Dina arbetsgivare kan finnas i både privata, offentliga och ideella organisationer.

Du kan till exempel jobba som chef, projektledare, marknadschef, inköpare eller säljare i Sverige eller utomlands. Du kan också starta ett eget företag.