Text

Här får du information inför starten på MDH.

Välkomstbrev förskollärarprogrammet Västerås

Välkomstbrev förskollärarprogrammet

Välkommen till Mälardalens högskola och förskollärarprogrammet!

Här får du information inför starten på Mälardalens högskola (MDH).

Här hittar du information om:

  1. Första kursen på programmet
  2. Begäran om utdrag ur polisens belastningsregister
  3. För dig med tidigare studier
  4. Linjeföreningen ALF
  5. Kontakt

1. Första kursen på programmet

Den kurs som programmet inleds med heter

OAU098 Förskolans organisation, uppdrag och innehåll, 15 hp

Information om kursens innehåll och kurslitteraturlänk till annan webbplats

Schema för kursenlänk till annan webbplats (från och med den 7 januari 2020)


2. Begäran om utdrag ur polisens belastningsregister

Riksdagen har beslutat att alla lärarstudenter som inom utbildningen genomför verksamhetsförlag utbildning (VFU) ska genomgå en registerkontroll ur polisens belastningsregister. Beslutet innebär att du måste ordna ett registerutdrag hos polismyndigheten innan du ska göra din verksamhetsförlagda utbildning, VFU.

Ansökningsblankett hittar du på polisens webbplats.länk till annan webbplats

Mälardalens högskola har avtal med övningsförskolor i kommunerna Eskilstuna, Västerås, Hallstahammar, Katrineholm, Köping, Sala, Strängnäs och Gnesta.

Det betyder att du som student kommer att bli placerad på en övningsförskola i någon av dessa kommuner när du genomför VFU och fältstudier. Detta gäller även dig som läser programmet på distans.


3. För dig med tidigare studier

Du som har studier sedan tidigare som du bedömer kan motsvara kurser i programmet har rätt att få pröva om dessa studier kan räknas in i din examen.

Blankett och information om tillgodoräknande av tidigare studier.länk till annan webbplats


4. Linjeföreningen ALF

Hej blivande förskollärare! Vi i Alla Lärar- och språkstudenters Förening (ALF) vill gratulera dig för att du har blivit antagen. Nu väntar en spännande och utvecklande resa för dig.

Vi i ALF finns dels här för att skapa gemenskap mellan alla er nya studenter så att studietiden blir så rolig som möjligt men vi arbetar också under resten av året med att anordna roliga aktiviteter för föreningen och vi finns alltid här för dig som student om det är något.

Det finns flera olika program som räknas in i ALF: förskollärare, grundlärare - förskoleklass och grundskolan 1-3, grundlärare - grundskolan 4-6, ämneslärare samt språk- och kommunikation.

Vi faddrar vill därför välkomna dig och alla andra nya studenter personligen redan under din första dag på högskolan, du kommer att kunna känna igen oss på våra bruna overaller och våra orangea faddertröjor.

Måndag den 20/1 är det dags och för dom som vill kommer vi att mötas upp 09:40 utanför den stora ingången för att gå tillsammans till introduktionen som hålls av skolan klockan 10:00.

Efter att ni har blivit välkomnade av högskolan kommer vi att ha en rundvandring på skolan som sedan avslutas med lunch för de som vill.

Under lunchen kan ni äta tillsammans med oss faddrar och vi kommer bland annat rekommendera några matställen men det finns även mikrovågsugnar på skolan ifall du hellre vill ta med dig en matlåda.

En rundvandring i Västerås centrum kan erbjudas för dig som känner att du vill lära dig hitta lite bättre.

På eftermiddagen kommer det sedan att finnas en möjlighet att vara med på en massa roliga aktiviteter tillsammans med oss faddrar och med de andra nya studenterna.

På tisdagen möter vi upp de som vill 11:55, även då utanför den stora ingången till högskolan, för att tillsammans ta oss till uppropet.

Och som om det inte var nog fortsätter det roliga under veckan mellan 20-26 januari, vi faddrar hoppas att alla ni kan komma och vara med så mycket som möjligt.

Det är ett perfekt tillfälle att lära känna dina blivande klasskamrater och oss som redan pluggar. Skulle du inte kunna närvara på en aktivitet, är du självklart lika varmt välkommen att vara med på nästa aktivitet som du finner lämplig.

Följ oss på Instagram under namnet @alfvasteras och gå med i våra Facebookgrupper:

”ALF Rookieperiod VT20” Här kan du ställa alla möjliga frågor till oss faddrar samt ta del av vårt rookiehäfte* m.m. (detta kommer även att delas ut i pappersform). Ni kommer även att kunna använda denna grupp för att hålla kontakt med varandra.

”ALF kom och hjälp oss” Denna sida är för studiefokuserade frågor.

Tid och plats för upprop:

Förskollärarprogrammet (campus och distans)
Tisdag 21/1 kl. 12:15-16:00
Sal: Beta

Har du några ytterligare frågor eller funderingar kan du kontakta oss generalfaddrar:

Vanessa Kestran frida_nor@hotmail.com 076-708 19 73

Frida Norling vanessakestran@hotmail.com 070-043 40 71

Gratulerar återigen till antagningen!

Hälsningar från oss i ALF

*Rookiehäftet är en liten överlevnadsguide för de nya studenterna, med information om de olika föreningarna på campus, saker som kan vara bra att veta och schema över aktiviteter som sker under veckan m.m.

5. Kontakt

Om du har frågor om dina studier är du välkommen att kontakta
studievägledare Ann Hagernäs

E-post: ann.hagernas@mdh.se

Telefon: 016-15 37 96

Lärarutbildning på Mälardalen högskolalänk till annan webbplats

Till toppen