John kombinerar studienytta med föreningsnöje

Eskilstunabon John Löjdquist läser ekonomprogrammet på MDH och har siktet inställt på att göra karriär inom bankvärlden. Han är nöjd både med sin utbildning och med studentlivet utanför studierna.
– På MDH finns en otrolig gemenskap och jag har knutit betydligt fler kontakter här än jag gjort på andra lärosäten som jag studerat vid, säger han.

 

Ekonomi, ledarskap och organisation hör till Johns intresseområden, något han får fokusera på inom ekonomprogrammet.

– I början av utbildningen kändes allt främmande, men ju mer tiden gick desto mer hemmastadd blev jag. Under andra året fick vi möjlighet att välja en av tre inriktningar: marknadsföring, redovisning eller management. Jag valde management och det var då det roliga började på riktigt. En del av de lärare och föreläsare vi har är riktiga guldkorn!

John anser att studentlivet bidragit till hans positiva upplevelse av att studera på MDH.

– Jag har inställningen att allt blir vad man gör det till. Jag valde att engagera mig i studentföreningslivet, i Esekons styrelse, och det har resulterat i både nya vänner och livserfarenhet. Det ger mycket energi, den där extra lilla kicken för att man ska bli ännu mer motiverad att fortsätta med studierna.

Runt hörnet väntar arbetslivet och John har en ganska klar bild över vad han vill göra.

– B-uppsatsen i management öppnade upp en del dörrar för mig. Just nu skulle jag vilja gå  som trainee tillsammans med en VD på ett företag. Det skulle göra mig lycklig. Ett annat alternativ är att göra karriär inom bankvärlden. Det tror jag kan vara både lärorikt och spännande!

Om John skulle ge framtida eller befintliga studenter några tips så är det att vara beredd på att det under studietiden kommer tunga perioder som kräver mycket av en, men att det går över.

– Något som underlättat för mig är att jag valde att engagera mig i studentföreningen. Det ger så mycket tillbaka. Jag älskar känslan av att man kan vara med att påverka och samtidigt se till så att andra har roligt!