Text

Analytical Finance

 • fiber_manual_record Högskolepoäng 180  hp
 • home Studieort Västerås
 • access_time Tid 3 år  (heltid)
 • timeline Utbildningsnivå Grundnivå

Kandidatprogrammet i Analytical Finance förbereder dig för en spännande karriär inom den internationella finansvärlden. Här får du solida kunskaper i matematik, för att exempelvis kunna genomföra kvantitativa analyser på finansmarknader och hantering av finansiella portföljer.

format_quote

Analytical Finance is a quite unique programme and I think there is an 80 percent chance that I will find my dream work after graduation

Jiahui Zhang

Student

Läs mer

Utbildningen

Programmet ger dig avancerade matematiska verktyg för att lösa verkliga finansiella problem. För att på bästa sätt förbereda dig för ett arbete inom finanssektorn används avancerade finansiella programvaror och programmeringsspråk i undervisningen. Genom en kombination av matematik, finans och beräkningsmetoder får du goda förutsättningar för en framgångsrik karriär inom finansbranschen.

Under det första och andra året läser du kurser inom matematik/tillämpad matematik, nationalekonomi och företagsekonomi, tillsammans med valbara kurser. Det tredje året väljer du inriktning, antingen mot matematik/tillämpad matematik med specialisering inom finansiell matematik eller mot nationalekonomi.

Under utbildningen kommer du att undervisas av lärare som är yrkesverksamma i finanssektorn tillsammans med lärare som forskar på högskolan. Det gör att du får ta del av den senaste forskningen inom området samtidigt som du får en nära kontakt med näringslivet.

Analytical Finance är internationellt orienterat och programmet ges på engelska. Det lockar såväl internationella som svenska studenter.


Framtid och jobb

Efterfrågan på matematiker med kunskaper inom finans och nationalekonomi är stor. Efter utbildningen kommer du att vara konkurrenskraftig för en attraktiv tjänst inom bank, investerings- eller försäkringsbranschen, på statlig myndighet som Finansinpektionen, eller ett finansiellt institut.

Studenter som har gått programmet arbetar idag som finansiella analytiker, riskanalytiker, ekonomiska ingenjörer, företagsanalytiker, fastighetsanalytiker och återförsäkringschefer.

Med en kandidatexamen i matematik/tillämpad matematik med inriktning finansiell matematik kan du även få en tjänst på företag som arbetar med informationsteknik eller andra teknikområden.

Efter utbildningen kan du välja att fördjupa dina kunskaper genom att läsa det tvååriga masterprogrammet i Financial Engineering, eller det tvååriga masterprogrammet i teknisk matematik vid MDH

Programinnehåll

Åk 1

Matematik/tillämpad matematik

50%

Företagsekonomi

25%

Nationalekonomi

25%

Åk 2

Matematik/tillämpad matematik

50%

Datavetenskap 12,5%

Engelska 12,5%

Nationalekonomi

25%

Åk 3

Valbart

100%

Alternativ 1 - Matematik/tillämpad matematik

Alternativ 2 - Nationalekonomi


Frågor kring programmet?

Hör av dig till mig om du har frågor kring programmets innehåll eller vill veta mer.

Universitetslektor i matematik / tillämpad matematik

Milica Rancic

+4621107353

milica.rancic@mdh.se

Tillfällen för detta program

Hösttermin 2020

 • Analytical Finance, 180 hp

  Omfattning

  180 hp

  Start

  Hösttermin 2020 (start 2020-08-31)

  Tid och tempo

  3 år (heltid)

  Utbildningsnivå

  Grundnivå

  Anmälningskod

  MDH-41819

  Språk

  Engelska

  Studieort

  Västerås

  Utbildningsplan

  Se utbildningsplan (RMV20)

  Behörighet

  Engelska B, Matematik D (områdesbehörighet 6 c med förändring) eller Engelska 6, Matematik 4 (områdesbehörighet A6 c med förändring).

  Urval

  Betyg/högskoleprov

  Examen

  Kandidatexamen

Studievägledare för programmet

Bostadsgaranti

I Eskilstuna och Västerås erbjuder kommunen bostadsgaranti till inflyttade programstudenter.

Läs mer

Andra matematikprogram på grundnivå

Kandidatprogram i teknisk matematik

För dig som vill använda kärleken till matematiken och dess logiska följder till att utveckla framtidens teknik. Du kommer dessutom vara eftertraktad på arbetsmarknaden. Idag används matematiska metoder och beräkningar inom en mängd yrkesområden och branscher så som inom kommunikationsteknik, robotik, finans och hälsoteknik.

Läs mer

Anmälan och antagning

Hur fungerar egentligen det där med anmälan och antagning till program eller kurser? Här får du information om hur processen går till.

Läs mer

Bostadsgaranti vid MDH

Funderar du på var du ska bo under studietiden? Västerås stad och Eskilstuna kommun garanterar att alla nationella studenter som flyttar till någon av orterna och uppfyller kraven, får bostad.

Läs mer

Vad är högre studier?

Distanskurs eller program? Hel- eller halvfart? Vad innebär egentligen högskolepoäng? Så här fungerar det.

Läs mer