Student- och alumnintervjuer

Ta del av intervjuer med lärarstudenter och lärare som studerar eller har studerat på Mälardalens högskola (MDH). De berättar bland annat om varför de valde att bli ämneslärare och hur det är att studera på MDH.

 

 

—­ Jag vill ha ett klimat i klassrummet där det är öppet för dialog och högt i tak, men med tydliga strukturer.

Sebastian Kemdal, ämneslärarprogrammet

Läs hela intervjun med Sebastian

 

– Det bästa med att vara lärare är att man får arbeta med människor. Jag brinner för att skapa relationer till elever och föräldrar, och tycker om att jobba nära mina kollegor och samarbeta med dem. I det här yrket är man aldrig ensam, och det är både ett utmanande och flexibelt arbete.

Malin Gill, alumn

Läs hela intervjun med Malin.

 

 

– Jag tycker att lärandet är fascinerande, speciellt i relationen mellan läraren och eleven. För mig känns verkligen läraryrket 100 procent rätt.

Ted Kling, student på ämnesllärarprogrammet.

Läs hela intervjun med Ted.

 

– Det är otroligt roligt och stimulerande att veta att det finns ett myller av outforskade möjligheter framför eleverna. Det är en verklig förmån att få vara med att bidra till att den resan blir så bra som möjligt.

Mats Svensson, student på ämneslärarprogrammet.

Läs hela intervjun med Mats.

 

 

 

— När jag arbetade som chef förändrades min syn på auktoritet och ledarskap. Jag insåg att jag vill arbeta med att coacha och utveckla människor och lyfta fram deras styrkor. Det gjorde att jag började fundera på att läsa till lärare.

Tobias Ehlin, student på ämneslärarprogrammet.

Läs hela intervjun med Tobias.

 

 

– Många som kommer till Sverige har redan en bra utbildning i bagaget men saknar språket. Jag kan se att jag som lärare kan göra skillnad för dem som kommer hit. Som lärare inom svenska som andraspråk lär du ju inte bara ut språket utan gör en insats som är mycket större än så.

Jittiya Ivarsson-Svakko, student på ämneslärarprogrammet.

Läs hela intervjun med Jittiya.

Vill du veta mer om hur det är att vara ämneslärare? 

Se vår film med ämnesläraralumn Lisa Friberg.