Text

Hur är det att vara student och varför ska jag plugga på MDH? Den 10 mars får du svaret oavsett var du befinner dig i världen. Passa på att ställa dina frågor till våra studenter och studievägledare -- och hänga med på en rundtur i våra lokaler!

Välkommen på Öppet hus

Välkommen på digitalt Öppet hus 2021

Hur är det att vara student och varför ska jag plugga på MDH? Den 10 mars får du svaret oavsett var du befinner dig i världen. Passa på att ställa dina frågor till våra studenter och studievägledare -- och hänga med på en rundtur i våra lokaler!

Vi öppnar dörrarna till digitalt Öppet hus om:

Program

Dagen kommer att innehålla två pass, där du enkelt kan välja vilket som passar dig bäst. Båda passen innehåller samma upplägg och upplägget presenteras i början av mars. Under passen har du som besökare möjlighet att ta del av information kring hur det är att studera på MDH samt ta del av MDH:s programutbud. Under passet har du möjlighet att ställa dina frågor till våra studenter och studievägledare samt att se dig om i våra lokaler.

Pass 1 10:00-12:30

10:00-10:30 Hur är det att vara student? - hör våra studenter prata om hur det är att plugga på MDH.

10:30-12:30 Prata med en studie- och yrkesvägledare eller student via Zoom och häng med på en digital rundvandring i våra lokaler

Pass 2 13:00-15:30

13:00-13:30 Hur är det att vara student? - hör våra studenter prata om hur det är att plugga på MDH.

13:30-15:30 Prata med en studie- och yrkesvägledare eller student via Zoom och häng med på en digital rundvandring i våra lokaler

Anmälan

Nu är anmälan öppen för skolor och organisationer. Som enskild besökare behöver du inte göra någon anmälan.

Anmälan för skolor och organisationer

Vill du veta mer om oss?

Vi berättar gärna mer om MDH och våra utbildningar.

Registrera dig här för att få mer information

Välkommen på digitalt Öppet hus 2021

Hur är det att vara student och varför ska jag plugga på Mälardalens högskola? Den 10 mars får du svaret. Passa på att ställa livets kluriga frågor till våra studenter och studievägledare - och du...glöm inte hänga med på vår rundtur!

Vi rivstartar dagen med en livesändning klockan 10.00 tillsammans med våra studenter, samarbetspartners och studievägledare. Missa inte det och passa på att ställa dina frågor.

 

Program

Dagen delas in i två pass för att du ska få ut mest av dagen.


Pass 1

10.00-10.45 Livesändning: Hur är det att vara student på MDH?

10.00-12.30 Fri hopp och lek - snacka med våra studenter, studievägledare och häng med på en rundtur i våra häftiga lokaler


Pass 2

13.00-13.45 Livesändning: Hur är det att vara student på MDH?

13.00-15.30 Fri hopp och lek - snacka med våra studenter, studievägledare och häng med på en rundtur i våra häftiga lokaler

Behåll kontakten med oss!

Vi berättar gärna mer om våra utbildningar och vad du kan bli när du blir stor.

Registrera dig här

Bra att veta om MDH

MDH-studenter.

  • Alla MDH:s utbildningar är framtagna i samverkan med näringsliv och offentlig sektor för att säkerställa att du som student har relevant kompetens när du tar examen. Något annat som genomsyrar utbildningarna är den vetenskapliga grund de vilar på. I vissa fall är den forskning som MDH bedriver till och med världsledande.

  • Enligt Universitetskanslerämbetet är 86 procent av MDH:s studenter etablerade på arbetsmarknaden 1 till 1,5 år efter examen. För teknikstudenter är den siffran hela 90 procent.

  • Funderar du på var du ska bo under studietiden? Västerås stad och Eskilstuna kommun garanterar att alla nationella studenter som flyttar till någon av MDH:s campusorter och uppfyller kraven, får bostad.

  • MDH har många avtal med internationella lärosäten. Det ger goda möjligheter till utlandsstudier.

Våra utbildningsområden

Design och kommunikation

Är du intresserad av text, grafisk design eller interaktionsdesign? Hos oss kan du förvandla ditt intresse till en karriär som till exempel formgivare, kommunikatör eller UX-designer. Vi har fem spännande program där du lär dig att kommunicera med hjälp av text, bild, rum och interaktionsdesign.

Läs mer

Ekonomi

Hos oss får du en bra start vare sig du vill jobba som analytiker, marknadschef, controller, riskanalytiker eller statsvetare. Välj mellan fem ambitiösa program inom företagsekonomi, nationalekonomi, finansiell matematik och statsvetenskap.

Läs mer

Hälsa

Vill du ha ett jobb där du gör skillnad på riktigt, varje dag? Satsa på ett yrke inom hälsa. Hos oss får du en stabil grund att stå på, vare sig du vill bli sjuksköterska, socionom, beteendevetare eller fysioterapeut. Vill du gå ännu längre, har vi en rad avancerade program, bland annat till barnmorska och specialistsjuksköterska.

Läs mer

Lärarutbildningar

Som lärare inspirerar du barn och ungdomar att lära, vidga sina vyer och förstå sin omvärld. Ta chansen att utbilda dig till ett av världens viktigaste jobb. På MDH kan du studera till förskollärare, grundlärare, ämneslärare eller specialpedagog.

Läs mer

Musik och opera

Förverkliga din dröm - utbilda dig inom klassisk musik och opera på Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola. Du studerar för några av landets främsta lärare inom musik i anrika lokaler på Västerås slott. Tillsammans jobbar ni för att du ska nå din fulla potential som instrumentalist och sångare.

Läs mer

Teknik

Vill du vara med och påverka framtiden? Satsa på ett jobb som systemutvecklare, byggnadsingenjör, programmerare eller mjukvaruarkitekt. Hos oss hittar du program inom bygg, data och nätverk, energi, industriell ekonomi, innovation, produktion och produktdesign, matematik, robotik och inbyggda system.

Läs mer

En högskola - två campus

MDH har sina huvudcampus centralt i Eskilstuna och Västerås, men bedriver även utbildning i Nyköping och Södertälje. Som student läser du i regel hela din kurs eller ditt program på en ort. Om du behöver resa mellan orterna tar MDH-bussen dig kostnadsfritt från dörr till dörr.

Eskilstuna

I Eskilstuna flyttade MDH in i ett nybyggt campus våren 2020. De toppmoderna lokalerna ligger centralt längst Eskilstunaån, på gångavstånd från centralstationen.

Läs mer

Västerås

Campus i Västerås ligger bara 15 minuters promenad från Västerås city. Lokalerna är ljusa och moderna med allt du kan behöva som student.

Läs mer

Bostadsgaranti

I Eskilstuna och Västerås erbjuder kommunen bostadsgaranti till dig som flyttar in från en annan ort för att läsa ett program på MDH.

Bostadsgaranti Eskilstunalänk till annan webbplats

Bostadsgaranti Västeråslänk till annan webbplats

Till toppen