Våra utbildningsområden

Design och kommunikation

2019-09-12Inspirera och kommunicera genom text, bild och rum eller utveckla dina språkkunskaper och arbeta i en internationell miljö. Inom området design och kommunikation finns fyra spännande utbildningar att välja bland.

Ekonomi

2019-09-12Är du intresserad av samhällsvetenskap, ekonomi eller marknadsföring? Samhällsutvecklingen berör oss alla. Med en utbildning inom ekonomi eller samhällsvetenskap har du möjlighet att påverka människors liv, i stort som smått, lokalt och globalt.

Hälsa

2019-09-17Med din motivation och empati för att förstå, stötta och stärka kan du göra skillnad för människor. Hos oss kan du studera till beteendevetare, sjuksköterska, fysioterapeut, folkhälsovetare och socionom. Vill du gå ännu längre finns en mängd olika program på avancerad nivå, bland annat barnmorskeutbildning.

Lärarutbildningar

2019-09-17Som lärare inspirerar du barn och ungdomar att lära, vidga sina vyer och förstå sin omvärld. Vi rustar dig för ett av världens viktigaste och roligaste yrken. Hos oss kan du bli förskollärare, grundlärare, ämneslärare eller specialpedagog.

Musik och opera

2019-05-16Förverkliga din dröm - utbilda dig inom klassisk musik och opera på Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola. Här finns några av landets främsta lärare på området, alla med målet att du ska nå din yttersta potential som instrumentalist eller sångare, och förberedas för de stora scenerna.

Teknik

2019-09-11Vi har program inom bygg, data och nätverk, energi, innovation, produktion och produktdesign, matematik, robotik och inbyggda system. Vi samarbetar med några av världens främsta teknikföretag för att ge dig som student möjlighet till skarpa projektarbeten, praktikplatser, traineetjänster och nätverksskapande redan under studietiden. Vägen till ditt drömjobb börjar här.

Saknar du behörighet?

Läs ett tekniskt basår, 60 fup.

Det ger dig platsgaranti till samtliga ingenjörsprogram.

Tekniskt basår, 60 fup

Studenter i soffa

Bostadsgaranti

Garanterat boende för dig som flyttar hit.

Bostadsgaranti

Så funkar det

Här hittar du information om hur du anmäler dig, om behörighet och hur du kan öka dina chanser att komma in på en utbildning samt viktiga kontaktuppgifter.

Så funkar anmälan och antagning

Studenter studievägledning orange hoodie

Studievägledning

Vi hjälper dig med vägledning inför ditt studie- och yrkesval och med frågor som exempelvis behörighet inför en ansökan.

Studievägledning