Text

Är du osäker på vad du ska göra när höstmörkret kommer? Är du permitterad eller bekymrad för att du inte får jobb? Då rekommenderar vi att du innan 15 april söker en högskoleutbildning.

Vad ska du göra i höst?

Vad ska du göra i höst?

Är du osäker på vad du ska göra när höstmörkret kommer? Är du permitterad eller bekymrad för att du inte får jobb? Då rekommenderar vi att du innan 15 april söker en högskoleutbildning.

Hos oss på MDH kan du välja mellan 1 000 kurser och 57 program.


Är du osäker på ditt studieval?

Undrar du vilken utbildning du ska välja och vad du vill arbeta med i framtiden? Vilket ämne som passar dig?

Här får du tips som kanske kan hjälp dig att hitta en utbildning som passa dig:

Tio tips för dig som är osäker på vilken utbildning du ska välja

Undrar du vilken utbildning du ska välja och vad du vill arbeta med i framtiden? Vilket ämne som passar dig? Starta med att ta fram penna och papper.

Läs mer

 

Utforska våra 55 program:

Design och kommunikation

Är du intresserad av språk, text, grafisk design, interaktionsdesign eller rumslig gestaltning? Hos oss kan du förvandla ditt intresse till en karriär som till exempel formgivare, kommunikatör eller UX-designer. Vi har fem spännande program där du lär dig att kommunicera med hjälp av text, bild, rum och interaktionsdesign.

Läs mer

Ekonomi

Är du intresserad av företagsekonomi, nationalekonomi, finansiell matematik eller statsvetenskap? Med en utbildning inom något av dessa ämnen har du möjlighet att påverka – i stort som smått, lokalt och globalt.

Läs mer

Hälsa

Med din motivation och empati för att förstå, stötta och stärka kan du göra skillnad för människor. Hos oss kan du studera till beteendevetare, sjuksköterska, fysioterapeut, folkhälsovetare och socionom. Vill du gå ännu längre finns en mängd olika program på avancerad nivå, t ex barnmorskeutbildning.

Läs mer

Lärarutbildningar

Som lärare inspirerar du barn och ungdomar att lära, vidga sina vyer och förstå sin omvärld. Ta chansen att utbilda dig till ett av världens viktigaste jobb. På MDH kan du studera till förskollärare, grundlärare, ämneslärare eller specialpedagog.

Läs mer

Musik och opera

Förverkliga din dröm - utbilda dig inom klassisk musik och opera på Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola. Du studerar för några av landets främsta lärare inom musik i anrika lokaler på Västerås slott. Tillsammans jobbar ni för att du ska nå din fulla potential som instrumentalist och sångare.

Läs mer

Teknik

På MDH finns program inom bygg, data och nätverk, energi, innovation, produktion och produktdesign, matematik, robotik och inbyggda system. Högskolan samarbetar med några av världens främsta teknikföretag för att ge dig som student möjlighet till skarpa projektarbeten, praktikplatser, traineetjänster och nätverksskapande redan under studietiden.

Läs mer
  • Datum 2021-01-25
  • Artikeltyp Aktuellt

MDH-studenter mycket eftertraktade av arbetsgivare

Etableringsgraden för examinerade studenter från MDH är bland den högsta i landet, enligt en rapport från Universitetskanslersämbetets (UKÄ). Hela 86 procent, vilket motsvarar närmare 9 av 10 studenter, har en god ställning på arbetsmarknaden inom 1-1,5 år efter examen.

om MDH-studenter mycket eftertraktade av arbetsgivare

Studievägledning, få hjälp med att planera dina studier

MDH erbjuder studievägledning för dig som har allmänna frågor om studier och yrken, men också vägledning för dig som vill ha information om specifika utbildningar och ämnen.

Läs mer
Till toppen