Text

Matematik tränar upp din förmåga att lösa problem utifrån givna förutsättningar – det ökar din kreativa förmåga och gör det lättare för dig att uppnå dina livsmål! Se vår matematiklärare Samia Talbis TedTalk "The Real Reason You Should Study Math".

TedTalk om den verkliga anledningen till att bli bra på matte

Matematik tränar upp din förmåga att lösa problem utifrån givna förutsättningar – det ökar din kreativa förmåga och gör det lättare för dig att uppnå dina livsmål.

Vill du veta mer? Se vår matematiklärare Samia Talbis TedTalk "The Real Reason You Should Study Math".

För dig som gillar matematik, MDH erbjuder flera matematikutbildningar.

Matematikprogram på grundnivå

Kandidatprogrammet i teknisk matematik

För dig som vill använda kärleken till matematiken och dess logiska följder till att utveckla framtidens teknik. Efter utbildningen kommer du vara eftertraktad på arbetsmarknaden, då matematik används inom en mängd yrkesområden och branscher. Du kan exempelvis jobba inom områden som kommunikationsteknik, robotik, finans och hälsoteknik.

Läs mer

Analytical Finance

Kandidatprogrammet i Analytical Finance förbereder dig för en spännande karriär inom den internationella finansvärlden. Med grundliga kunskaper i matematik kommer du exempelvis kunna genomföra kvantitativa analyser på finansmarknader och hantera finansiella portföljer.

Läs mer

Saknar du behörighet?

Om du saknar behörighet till tekniska utbildningar kan du söka till tekniskt basår. Här får du behörighet till alla våra tekniska program och platsgaranti på samtliga av MDHs högskole- och civilingenjörsprogram som startar året efter avslutat basår.

Läs mer

Matematikprogram på avancerad nivå

Master­programmet i teknisk matematik

Om du vill fördjupa dig inom matematiken och dess tillämpningar, bidra till framtidens tekniska utveckling och samtidigt vara eftertraktad på arbetsmarknaden. Då är det här ett program för dig. Utbildningen ger dig avancerade matematiska verktyg till exempel för att utföra datanalyser, optimering, matematisk modellering och vid analyser av big data.

Läs mer

Masterprogram i Financial Engineering

Med en examen från masterprogrammet i Financial Engineering kommer du att vara efterfrågad för ledande befattningar inom den internationella finansvärlden.  Utbildningen ger dig fördjupade kunskaper inom matematik och ekonomi/finans. Du lär dig att göra avancerade kvantitativa analyser på finansiella marknader och att hantera finansiella portföljer.

Läs mer

Relaterad information

Hur kan en snabbare väg göra att restiden blir längre? Matematiken ger dig svaret

En förbättring av en väg i ett vägsystem kan göra att restiden blir längre. Hur kan det då bli så? Vi lät vår professor i matematik, Kimmo Eriksson förklara detta närmare.

Läs mer
Till toppen