Text

Förverkliga din dröm - utbilda dig inom klassisk musik och opera på Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola. Du studerar för några av landets främsta lärare inom musik i anrika lokaler på Västerås slott. Tillsammans jobbar ni för att du ska nå din fulla potential som instrumentalist och sångare.

Musik och opera

Musik och opera

Förverkliga din dröm - utbilda dig inom klassisk musik och opera på Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola. Du studerar för några av landets främsta lärare inom musik i anrika lokaler på Västerås slott. Tillsammans jobbar ni för att du ska nå din fulla potential som instrumentalist och sångare.

format_quote

”Det är här jag har hittat min röst”

Rebecca Hellbom

student på kammarmusikprogrammet

Läs mer

Program inom musik och opera

Kammarmusikprogrammet

Kammarmusikprogrammet vid Musik- och operahögskolan på MDH ger dig som instrumentalist eller sångare möjlighet att utvecklas så att du når din fulla potential - både inom kammarmusik och som solist. Du undervisas av flera av landets främsta lärare inom musik, i fantastiska lokaler på Västerås slott.

Läs mer

Fortsättningskurser inom musik och opera

Kammaropera fortsättningskurser

Kammaroperautbildningen på Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola är en tvåårig helfartsutbildning. Den vänder sig till dig som brinner för att stå på scenen och förmedla opera genom din sång. För att påbörja utbildningen inom denna mångfacetterade konstform krävs det att du har kommit en bit på väg i din sångliga utveckling.

Läs mer

Huvudinstrument

Utbildningarna syftar till att studenten ska fördjupa sina musikaliska och instrumentala/vokaltekniska kunskaper och färdigheter samt fördjupa och utveckla sitt konstnärliga uttryck mot ett alltmer personligt och självständigt förhållningssätt.

Läs mer

Alla utbildningar inom musik och opera

Till vår utbildningskatalog

Ett femtiotal föreställningar varje år

Gemensamt för alla utbildningar är många lärarledda undervisningstimmar i inspirerande miljö, med fokus såväl på individuell solistisk utveckling som kammarmusicerande i grupp. Med ett femtiotal konserter och operaframträdanden varje år ges du optimala förutsättningar att lära dig uppträda inför publik.


Lärare med internationell erfarenhet från de största scenerna

Lärarna har lång och internationell erfarenhet både som musiker och pedagoger, samt ett stort kontaktnät inom branschen. Vi samverkar med bland andra Västmanlandsmusiken, Västmanlands teater och Västerås domkyrka, och du ges möjlighet att kostnadsfritt gå på generalrepetitioner med Kungliga Operan i Stockholm och Sveriges radios symfoniorkester.


Specialanpassade utbildningslokaler på Västerås slott

Undervisningen sker i anrik miljö på Västerås slott där du har fri tillgång till akustiskt specialanpassade övnings- och undervisningsrum dygnet runt. Slottet ligger på promenadavstånd till konserthus, teater, centralstation och centrum.

 

"Jag kan inte tänka mig att arbete med något annat än musik"

Elvira Börlin tog examen från kammarmusikprogrammet på Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola (MDH) 2016. Efter påbyggnadskurser vid MDH och en masterutbildning frilansar hon idag som professionell pianist.

Läs mer

"Den klassiska musiken fyller en med så mycket känslor"

Musik och sång har varit Marta Cecilia Saelöens liv så länge hon kan minnas. Idag läser hon andra året på kammarmusikprogrammet vid Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola (MDH), men i framtiden hoppas hon stå på en operascen i Tyskland.

Läs mer

Kontakt

Konstnärlig chef

Lena Hellström-Färnlöf

+4621103129

lena.hellstrom-farnlof@mdh.se

Programsamordnare

Staffan Sandström

+4621101426

staffan.sandstrom@mdh.se

Lärare på Musik- och operahögskolan

Lär känna lärarna inom musik och opera

Läs mer

Konsertkalendarium för Musik- och operahögskolan

Konsertkalendarium