Jag ska skapa globala varumärken.

Vad gör din utbildning så spännande?

Jag har länge varit intresserad av marknadsföring! Jag tycker det är riktigt roligt att få vara med och påverka utvecklingen hos företag för att de ska växa och bli bättre, det är någonting som driver mig. Förra terminen var jag i Kina på utbytesstudier, det var riktigt spännande. Jag har alltid haft som mål att jobba utomlands och det här var ett första steg på den vägen.

 

Vad är den största lärdomen hittills?

Att marknadsföring är så mycket mer än reklam, det finns i alla delar i en organisation eller i ett företag. Marknadsföring genomsyrar nästan allt ett företag gör, allt från HR till långsiktiga och kortsiktiga affärsstrategier till reklammaterial.

Den internationella delen av marknadsföring är också väldigt intressant. Hur fungerar och mottas det ett företag gör i ett annat land? Hur lyckas man bra med en etablering utomlands? Fungerar konceptet i den kulturen och så vidare.

 

Vad vill du ge för tips till andra som vill läsa något inom ekonomi och samhälle?

Att välja något som intresserar dig och att engagera dig idéellt eller jobba vid sidan av studierna om du har möjlighet. Det är en bra chans att testa dina teoretiska kunskaper i praktiken och bygga ett kontaktnät. Jag är själv ordförande i IMF-föreningen och det har gett mig värdefulla erfarenheter och kontakter inom näringslivet, det tror jag att jag kommer ha nytta av i framtiden.

 

Vem är din förebild?

Svårt att säga en, det finns flera. Jag inspireras av drivna entreprenörer som kommer med nya innovativa idéer som förändrar vardagen för människor och sättet vi gör saker på.

 

Vad gör du om 5 år?

Jag vill definitivt arbeta med marknadsföring, gärna internationellt. Det skulle vara roligt att arbeta med projekt och projektledning, att få vara med från början i start-ups eller att utveckla mindre innovativa företag!

 

Våra utbildningar inom ekonomi och samhälle

Alla våra utbildningsprogram