Text

Inspirera och kommunicera genom text, bild, rum och interaktionsdesign eller utveckla dina språkkunskaper och arbeta i en internationell miljö. Inom området design och kommunikation finns fem spännande utbildningar att välja bland.


Design och kommunikation

Vill du jobba med språket som ditt verktyg? Gillar du att formulera dig i text, illustrera eller skapa rumsliga miljöer? Är du intresserad av webbdesign, user experience och hur gränssnitt kan bli mer användarvänliga? I så fall har du kommit rätt. På MDH finns fem spännande utbildningar där du lär dig att inspirera, informera och kommunicera genom text, bild, rum och interaktionsdesign.

Studenter och lärare vid en whiteboard tavla

Alla program inom design och kommunikation

Språk och kommunikation

Språk- och kommunikationsprogrammet passar dig som vill arbeta med språk, kommunikation och information i nationell eller internationell miljö. Efter programmet kan du bland annat arbeta som kommunikatör, informatör, språkgranskare eller språkspecialist.

Läs mer

Informativ illustration

En utbildning för dig som vill lära dig att kommunicera komplexa budskap med hjälp av visualiseringar. Under utbildningen får du arbeta med vetenskap- och teknikillustration, informationsgrafik, 3D-visualisering samt konceptbilder.

Läs mer

Interaktionsdesign

Här lär du dig att designa gränssnitt mellan människa och teknik, där användarperspektivet står i fokus. Du får förståelse för hur människan tar in, bearbetar och använder information samt hur människors sociala och kulturella skillnader påverkar teknikens utformning.

Läs mer

Rumslig gestaltning

En utbildning för dig som vill lära dig att formge utställningar, mötesplatser, offentliga rum och olika typer av arbets- och aktivitetsrum. Under utbildningen lär du dig att utforma tillgängliga, inkluderande och hållbara miljöer, som användare kan interagera med.

Läs mer

Textdesign

En utbildning för dig som redan har goda kunskaper i det svenska språket och vill arbeta med texter, till exempel som kommunikatör, skribent, webbredaktör, teknikkommunikatör eller formgivare. Här får du skriva och formge texter och informationsmaterial för olika medier och målgrupper.

Läs mer