Text

Inspirera och kommunicera genom text, bild, rum och interaktionsdesign eller utveckla dina språkkunskaper och arbeta i en internationell miljö. Inom området design och kommunikation finns fem spännande utbildningar att välja bland.

Design och kommunikation

Design och kommunikation

Vill du jobba med språket som ditt verktyg? Gillar du att formulera dig i text, illustrera eller skapa rumsliga miljöer? Är du intresserad av webbdesign, user experience och hur gränssnitt kan bli mer användarvänliga? I så fall har du kommit rätt. På MDH finns fem spännande utbildningar där du lär dig att inspirera, informera och kommunicera genom text, bild, rum och interaktionsdesign.

Studenter och lärare vid en whiteboard tavla

Alla program inom design och kommunikation

Språk och kommunikation

Kommunikationsutbildningen för dig som vill arbeta med språk, kommunikation och information i nationell eller internationell miljö. Efter programmet kan du bland annat arbeta som kommunikatör, språkgranskare eller språkspecialist.

Läs mer

Informativ illustration

En designklassad utbildning för dig som vill jobba med illustration, grafisk design och kommunikation, som exempelvis illustratör, informationsgrafiker och grafisk formgivare. Här lär du dig att kommunicera med hjälp av visualiseringar och arbetar med vetenskap- och teknikillustration, informationsgrafik, 3D-visualisering samt konceptbilder.

Läs mer

Interaktionsdesign

En designklassad utbildning för dig som vill jobba som exempelvis interaktionsdesigner, användbarhetsdesigner, förändringsledare, projektledare eller UX-designer. Här lär du dig att designa tekniska gränssnitt med fokus på användarupplevelsen.

Läs mer

Rumslig gestaltning

En utbildning för dig som vill designa rum. Alltid med etisk, hållbar och inkluderande design med användaren i fokus. Ofta med koppling till branschen. Du får unik teoretisk och praktisk kunskap. Efter utbildningen är du redo för yrkeslivet som designer inom rumslig gestaltning och kan studera vidare på mastersnivå.

Läs mer

Textdesign

En utbildning för dig som redan har goda kunskaper i det svenska språket och vill arbeta med texter, till exempel som kommunikatör, skribent, webbredaktör, teknikkommunikatör eller formgivare. Här får du skriva och formge texter och informationsmaterial för olika medier och målgrupper.

Läs mer
Till toppen